8 pensiuni de poveste din Romania

Se zice ca omul sfinteste locul si acolo unde gazdele sunt voioase la vederea oaspetilor n-ai cum sa te intristezi o clipa. Pe principiul asta merg foarte multi turisti atunci cand aleg locul de cazare. Cauta un loc primitor, o gazda prietenoasa si o destinatie de vis. Pentru cei care inca sunt in cautarea unui refugiu pe care sa il viziteze in zilele de weekend sau in concediile prelunginte, echipa Travelminit a pregatit o lista cu 8 pensiuni de poveste unde pacea si armonia domnesc de cand e lumea.

1. Pensiunea Perla Bucovinei

Bucovina este una dintre cele mai vizitate regiuni ale Romaniei, alaturi de Transilvania si Delta Dunarii. Nu este turist roman sau strain care sa nu fie impresionat de ospitalitatea gazdelor din Bucovina, de traditiile stramosesti sau peisajele de poveste care te insotesc la fiecare pas. Daca ai in plan o excursie intr-acolo si nu stii unde sa poposesti, iti recomandam cu draga inima pensiunea Perla Bucovinei, o unitate de cazare aflata in apropiere de faimoasa Manastire Voronet.

  • Pret: 140 lei/camera dubla/o noapte
  • Rezerva aici!

2. Pensiunea Anda

Pasionatii de pescuit sunt invitati in orasul Gheorgheni, la pensiunea Anda. Aici, veti gasi unele dintre cele mai impresionante privelisti si un helesteu plin ochi cu peste. Pensiunea dispune de 45 de locuri de cazare repartizate in 16 camere complet mobilate.

  • Pret: 160 lei/camera twin/o noapte
  • Rezerva aici!

3. Pensiunea Printului

AppleMark

Nu e roman sa nu stie ca Printul Charles al Marii Britanii este indragostit de meleagurile romanesti si cu fiecare ocazie promoveaza frumusetile tarii noastre. Ceea ce nu stiu foarte multi este ca printul a achizitionat cateva proprietati pe care le poate vizita oricine doreste sa retraiasca atmosfera secolelor trecute. Pe langa mobilierul incredibil de frumos si aerul tare si pur, zona in care se gaseste Pensiunea Printului este binecuvantata si cu peisaje desprinse parca din povestile copilariei.

  • Pret: 447 lei/camera twin/o noapte + mic dejun
  • Rezerva aici!

4. Pensiunea Forras

Fie iarna, fie vara, voia buna este in toi la pensiunea Forras. Situata intr-o zona linistita, la 10 kilometri de Salina Praid, pensiunea Forras ofera toate conditiile necesare pentru un sejur relaxant alaturi de cei dragi. Fie ca vrei sa petreci un weekend departe de casa sau sa iti organizezi un concediu intreg in Harghita, pensiunea Forras este fix locul pe care il cautai.

  • Pret: 90 lei/camera twin/o noapte
  • Rezerva aici!

5. Pensiunea Roxana

Nu-i loc mai fain ca cel din inima naturii si nici companie mai buna decat cea a muntilor. Descopera frumusetea naturii intr-un loc in care parca timpul sta in loc si totul traieste intr-o armonie perfecta. Un loc atat de deosebit, incat de-ndata ce-l vei cunoaste, te va face sa te indragostesti pe loc. Pensiunea Roxana este amplasata intr-o zona privilegiata si beneficiaza de unele dintre cele mai frumoase privelisti pe care le poti zari in Romania.

  • Pret: 132 lei/camera dubla/o noapte
  • Rezerva aici!

6. Pensiunea Varpatak

Nu departe de Piatra Neamt, la jumatatea drumul intre Miercurea Ciuc si Toplita, se inalta mandra o pensiune superba. Cele 8 camere frumos amenajate isi asteapta nerabdatoare vizitatorii, iar locul special amenajat pentru cei mici este numai bun de incercat.

  • Pret: 110 lei/camera twin/o noapte

7. Pensiunea Silver

In ultima vreme Oradea a devenit una dintre cele mai ravnite destinatii de weekend, in principal datorita renovarii centrului vechi si al cetatii din oras. Chiar daca sunt veniti doar pentru cateva zile, turistii nu ezita sa dea o tura prin imprejurimile orasului sa descopere si partea mai putin populata. La Sambata, localitate situata la numai 30 de minute de mers cu masina de Oradea, vei gasi o pensiune de vis in care de poti relaxa linistit dupa plimbarile facute prin Oradea.

  • Pret: 170 lei/camera twin/o noapte + mic dejun
  • Rezerva aici!

8. Casa din Parc

Daca esti in cautarea unei destinatii inedite, in care sa nu te confrunti cu aglomeratia din marile orase, iti recomandam cu caldura Covasna. “Tinutul Conacelor” este unul dintre locurile cu cel mai mare potential turistic de la noi din tara, insa din pacate promovarea lui nu este intotdeauna pe masura potentialului. Chiar si asa, asta nu impiedica turistii curiosi sa isi faca aparitia pe meleagurile intesate cu conace si case boieresti.

  • Pret: 125 lei/camera dubla/o noapte
  • Rezerva aici!