5 cazări de poveste din Rânca

Fiind declarată ca având cel mai mare potențial turistic neexploatat de iarnă din România, stațiunea Ranca are o zonă extinsă de schi, situată între altitudini de 1.600 m și până la 2100 m.

Acest lucru face ca stațiunea Rânca să fie cea mai înaltă stațiune montană din România, unde zăpada se bucură de un sezon mai lung, față de alte zone din țară. Această zonă minunată este în continuă creștere, numărul cazărilor crescând de la an la an. Traseele actuale sunt de dificultate medie, dar studiul pregătit în 1994 de renumita companie franceză Sectra, a identificat mai mult de 10 piste de schi alpin de toate gradele de dificultate, iar traseele pot fi amenajate în anii următori.

Sezonul de schi începe în decembrie și se termină la sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai. Priveliștea, absolut magnifică, zăpada abundentă și aerul de munte sunt o atracție pentru schiori.

Iată cinci opțiuni de cazare în Rânca pe care ar trebui să le încerci: 

Pensiunea Paradis

Situată în Rânca, înconjurată de trasee pentru drumeţii, pensiunea Paradis oferă cazare, un restaurant şi parcare privată gratuită. Conexiunea Wi-Fi este gratuită în zonele publice. Toate camerele sunt dotate cu TV prin cablu şi au baie privată cu duş, uscător de păr şi articole de toaletă gratuite.

Restaurantul à la carte al pensiunii Paradis oferă specialităţi româneşti şi are terasă. Oaspeţii pot folosi gratuit facilităţile de grătar. Cel mai apropiat magazin alimentar este la 20 de metri de pensiune, iar staţia de autobuz se află la 2 minute de mers pe jos.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 160 de lei.

Pensiunea Carmen

Înconjurată de Munţii Căpăţânii, Pensiunea Carmen este situată în Corneşul Mare, chiar lângă Pârtia de Schi M1, oferind un restaurant cu terasă, precum şi o grădină. Oaspeţii beneficiază de acces gratuit la internet WiFi în întreaga proprietate şi de parcare privată gratuită.

Camerele au TV şi baie privată cu articole de toaletă gratuite. Acestea oferă vedere la munţi. Oraşul Novaci este la 17 km. Peştera Muierilor şi localitatea Baia de Fier se află la 30 de minute de mers cu maşina.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 200 de lei.

Pensiunea Rustic Ana

Aflată la doar 250 de metri de pârtia de schi, Pensiunea Rustic Ana oferă acces gratuit la internet WiFi în întreaga proprietate şi vedere la munte. Proprietatea a fost construită în anul 2015 şi se află la 3,8 km de staţiunea de schi Rânca. Şoseaua Transalpina este la 18 km de pensiune.

Toate camerele pensiunii includ un TV cu ecran plat şi o baie privată, iar anumite camere au balcon. Unităţile sunt utilate cu un frigider

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 300 de lei.

Vila Iunona

Vila Iunona este situată în staţiunea Rânca, la 5 minute de mers cu maşina de pârtiile de schi, şi oferă acces gratuit la internet Wi-Fi, o terasă şi facilităţi de grătar. Toate camerele sunt mobilate practic şi includ TV cu ecran plat cu canale prin cablu şi baie privată cu cadă sau duş şi articole de toaletă gratuite.

Oaspeţii îşi pot pregăti masa într-o bucătărie comună bine utilată şi se pot relaxa într-un lounge comun. Alte facilităţi includ o sală de mese spaţioasă şi un loc de joacă pentru copii. Proprietatea oferă parcare gratuită, iar cea mai apropiată staţie de autobuz este la 200 de metri.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 120 de lei.

Cabana Cota 1700

Cabana Cota 1700 se află în Rânca, județul Gorj și oferă unități de cazare cu acces gratuit la internet WiFi și parcare privată gratuită. Cabana include o zonă de relaxare cu TV cu ecran plat și baie privată cu articole de toaletă gratuite și duș. Cabana Cota 1700 are și o terasă.

Oaspeții se pot relaxa în grădină sau se pot bucura de schi și de ciclism în apropiere. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internaţional Sibiu, situat la 112 km de Cabana Cota 1700.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 160 de lei.