8 unități de cazare cu spațiu verde pentru o vacanță în mijlocul naturii

Retrage-te pentru câteva zile din rutina ocupată de zi cu zi și relaxează-te în mijlocul naturii. Ia-ți gașca de prieteni sau familia și petreceți momente de neuitat în aer liber. Unitățile de cazare pe care le-am ales pentru acest articol sunt punctul de plecare ideal pentru o călătorie de descoperire prin dealuri nesfârșite, pajiști întinse sau zone de munte falnice. 

Poți merge la pescuit, poți practica ciclism montan, drumeții sau pur și simplu te poți relaxa cu o carte bună într-o zi ploioasă. De la apartament la vilă; unitățile de cazare propuse de noi vin în toate formele și dimensiunile, dar sunt întotdeauna un loc plăcut pentru o vacanță reușită:

Valea celor Doisprezece, Dobreni

Valea celor Doisprezece se află în Pârâu Dobreni și pune la dispoziție un restaurant, bar, grădină și terasă. De asemenea, există un loc de joacă pentru copii și un spațiu pentru depozitarea de bagaje. Proprietatea are o baie termală, divertisment de seară şi camere de familie.

Unităţile complexului au zonă de relaxare. Oferind vedere la râu, camerele de la Valea celor Doisprezece au baie privată cu duș și uscător de păr. De asemenea, toate camerele au baie comună cu articole de toaletă gratuite.

Proprietatea pune la dispoziție diverse facilități de wellness, inclusiv o saună și o cadă cu hidromasaj.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 320 de lei/cameră

Apartament Casa Teo Neagra Șarului, Neagra Șarului

Apartament Casa Teo se află în Neagra Șarului, județul Suceava. Unitatea de cazare se bucură de terasă și vedere la munte. Proprietatea este situată la 23 km de Vatra Dornei și oferă gratuit Wi-Fi și parcare privată.

Apartamentul are 3 dormitoare, living, TV cu ecran plat și canale prin cablu, bucătărie utilată, baie cu bideu și duș, balcon și vedere la grădină.

Apartamentul are un loc de joacă pentru copii. De asemenea, există o grădină cu grătar, iar în apropiere se pot desfășura diverse activități, printre care și drumeții.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 400 de lei pentru întreaga unitate. 

Casa Aless, Eșelnița

Casa Aless se afla într-un loc încărcat de istorie și peisaje spectaculoase, în Parcul Național Porțile de Fier. Este construită în anul 2012, toate camerele sunt duble matrimoniale cu baie proprie, terasă, LCD, Wi-fi.

Toate camerele sunt de nefumatori, la fel de spațioase. În apropiere poți găsi următoarele unități de cazare: Tabula Traiana, Statuia lui Decebal, Peștera Ponicova, Grota Veterani, Cazanele Mari și Mici, Mănăstirea Mraconia, Mănăstirea Sfânta Ana, Orașul Orșova, Stațiunea turistică Băile Herculane.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 190 de lei/cameră.

Pensiunea Bellavista, Dubova

Pensiunea Bellavista este situată în Defileul Dunării în zona de munte numita Cazanele Dunarii, acolo unde fluviul se lupta sa razbata din stransoarea stâncilor, la aproximativ 25 km de orașul Orșova, în localitatea Dubova, jud. Mehedinți.

Pensiunea Bellavista îți oferă 52 de locuri de cazare (10 camere duble matrimoniale, 2 camere triple, 4 duble twin, 2 apartamente) terasă pe apă, restaurant și bar.

Direct de la pontonul pensiunii te poți îmbarca în scopul efectuării de croaziere pe apele Dunării, admirând peisajul unic al Cazanelor. Aici poți vizita: Peștera Ponicova și Grota Veterani, Cazanele Mici la Chipul lui Decebal, Golful Mraconia și Mănăstirea Mraconia.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 330 de lei/cameră.

Casa de oaspeți Paltan, Borzont

Casa de oaspeți Paltán Borzont întâmpină toți oaspeții cu 5 camere confortabile.

 În cazul în care ajungi cu mașina, vei avea ocazia să o lași într-o parcare proprie a cabanei fără a plăti costuri suplimentare. Aici, spațiul verde este întins și te poți bucura de momente de relaxare în natură. Aspectul rustic al casei de oaspeți te va face să te simți ca acasă, dar departe de casă. 

De aici, poți porni în diverse drumeții și poți explora zona în voie. Prețul unei nopți de cazare pornește de la 739 de lei/întreaga unitate.

Pensiunea Sara, Băile Tușnad

Pensiunea Sara este o unitate de cazare cu restaurant. Este amplasată aproape de şoseaua principală şi de centrul oraşului Băile Tușnad.

Capacitatea de cazare este de 26 locuri în 12 camere, fiind dispuse astfel:

Parter – 2 duble, un apartament şi o cameră cu pat matrimonial

Etaj – 2 duble, un apartament şi o cameră cu pat matrimonial

Mansardă – 2 duble şi 2 triple

Capacitatea maximă este de 33 locuri de cazare.

Camerele sunt amenajate modern, mobilierul este din lemn masiv de brad, paturi cu saltele ortopedice, grup sanitar propriu – cu duş, uscător de păr, perie şi pastă de dinţi.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 170 de lei/cameră.

Kormos Residence, Filia

Cabana de vânătoare Cormoș a fost construită în anul 1984 sub supravegherea cuplului Ceaușescu care a ales personal împrejurimile pitorești. Casa a rămas în forma sa originală. Situată la 17 km de orașul Baraolt, casa Cormoș vă urează bun venit turiștilor curioși care iubesc natura.

Cabana are 7 dormitoare, 5 cu băi private și 2 cu băi comune. Toate dormitoarele au mobilier și covoare originale. La parter există un living spațios cu șemineu special, unde înconjurați de prieteni puteți petrece o seara plăcută, având alături un pahar de vin roșu fin. Sala de mese de 24 de persoane are mobilier contemporan fiind potrivită și pentru organizarea meselor festive.

Casa Cormoș are parcare gratuită și Wi-Fi. Parcul spațios este înconjurat de copaci seculari unde găsești și un grătar scandinav care va permite pregătirea de bucate delicioase.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 355 de lei/cameră.

Harmonia Mundi, Vlaha

Pensiunea oferă 4 camere spațioase și luminoase 1 apartament şi o suită familiară, fiecare fiind dotată cu o baie proprie cu un design organic, în care modernul se îmbină armonios cu stilul tradițional. Există și un apartament cu intrare separată și terasă privată, compus din 2 dormitoare, 2 băi, cameră de zi, sufragerie cu bucătărie integrată și complet echipată ce oferă găzduire celor care doresc intimitate și confort, chiar pe o perioadă mai lungă.

În sala de mese este integrată o bucătărie echipată complet (plită și cuptor electric, frigider, aparat de cafea automat, prăjitor de pâine etc.), care stă la dispoziția fiecărui client. În cuptorul tradițional modelat din lut pot fi preparate mâncăruri tradiționale și internaționale (pâine, cozonac, sarmale, pizza etc.).

Localitatea Vlaha este situată la doar 17 km sud-vest de municipiul Cluj-Napoca. Este apropiată de un oraș vibrant și care nu doarme niciodată, în același timp fiind suficient de îndepărtată pentru a te elibera de viața tumultoasă a orașului.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 350 de lei/cameră

*Articol sponsorizat