Cazanele Dunării: activități și unități de cazare

Fiecare persoană care a vizitat Cazanele Dunării îți va spune cât de frumos este locul. Aici, Dunărea traversează munții neînfricată. Forța cu care fluviul creează calea dintre stâncile din Carpați conturează un peisaj unic, care, în timp, a devenit patrimoniu turistic al zonei.

Înainte de a fi construit lacul artificial la Porțile de Fier, Dunărea și-a creat aici propriul spectacol: Cazanul Mare și Cazanul Mic. În aceste zone fluviul s-a îngustat din ce în ce mai mult, iar traficul a devenit mai dificil. 

Drumul fluvial prin pereții stâncoși din Munții Carpați este spectaculos, totul începând cu Marile Cazane, pe direcția curgerii apei. La baza stâncii de calcar a Cazanelor Mari (Cazanele Mari) se află două cavități: peșterile Gura Ponicovei și Veterani.

De-a lungul Cazanelor Dunării puteți găsi capul lui Decebal, ultimul conducător al dacilor, ce reprezintă cea mai înaltă sculptură în stâncă din Europa (55 de metri). Sculptura este relativ nouă, a fost realizată în 2004 și poate fi admirată de pe Dunăre.

Dacă vrei să te cazezi în zonă, iată 4 unități de cazare pe care ți le recomandăm: 

Casa Aless, Eșelnița

Casa Aless se află în Eșelnița, pe marginea Dunării, în Parcul Național Porțile de Fier. Este construită în anul 2012. Fiecare cameră este dublă matrimonială și deține baie proprie, terasă, TV LCD și Wi-fi.

În unitatea de cazare nu este permis fumatul. De asemenea, în apropiere poți găsi următoarele obiective turistice: Statuia lui Decebal, Peștera Ponicova, Grota Veterani, Cazanele Mari și Mici, Mănăstirea Mraconia, Mănăstirea Sfânta Ana, Orașul Orșova, Stațiunea turistică Băile Herculane.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 190 de lei/cameră.

Pensiunea Bellavista, Dubova

Pensiunea Bellavista este situată în Dubova, la aproximativ 25 km de orașul Orșova.

Pensiunea Bellavista se bucură de 52 de locuri de cazare (10 camere duble matrimoniale, 2 camere triple, 4 duble twin, 2 apartamente), terasă pe apă, restaurant și bar.

Dacă vrei să mergi în explorarea Parcului Național Porțile de Fier, află că poți porni direct de pe pontonul unității de cazare. În zonă poți vizita: Peștera Ponicova și Grota Veterani, Cazanele Mici la Chipul lui Decebal, Golful Mraconia și Mănăstirea Mraconia.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 280 de lei/cameră.

Pensiunea Mai Danube, Eșelnița

Cu vedere la malul Dunării, Pensiunea Mai Danube oferă cazare de 3 stele în Eșelnița. Unitatea de cazare oferă locuri la restaurant, biciclete gratuite și bar. De asemenea, la această pensiune de 3 stele poți opta pentru room service în cazul în care ți se face poftă de ceva bun peste noapte.

Toate camerele pensiunii au zonă de relaxare, TV cu ecran plat cu canale prin satelit și baie privată cu articole de toaletă gratuite,

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 320 de lei/cameră.

Pensiunea Sunshine, Eșelnița

Pensiunea Sunshine este situată pe Strada Dunării din Eșelnița, la 3,6 km de centru. Este locul perfect pentru o escapadă în mijlocul naturii. Pensiunea este amplasată într-un loc liniștit, chiar pe malul Dunării, unde toate camerele sunt orientate spre Dunăre.

De aceea, priveliștea este excelentă. Pensiunea are un restaurant, o piscină sezonieră în aer liber, un bar și un lounge comun, unde te poți bucura de clipe de neuitat alături de prieteni sau de familie. Dacă vrei să participi la activități locale, Pensiunea Sunshine este punctul de unde poți pleca la pescuit sau la o sesiune de canotaj.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 300 de lei/cameră