3 orase din Romania pe care trebuie sa le vezi anul acesta

LeicherOliver/Shutterstock.com

Daca iti doresti sa incerci ceva nou in aceasta vara si sa descoperi o destinatie mai putin populara, echipa Travelminit iti vine in ajutor cu o lista formata din 3 orase din Romania care nu sunt beneficiaza de prea multa atentie din partea turistilor. Totodata, daca ai de gand sa iti petreci un weekend departe de casa nu trebuie sa iti faci griji in privinta sigurantei, deoarece toate cele 3 orase au fost incluse intr-un top realizat in urma unui studiu facut de D&D Research ce prezinta cele mai sigure orase din Romania.

1.Oradea

Catalin Lazar/Shutterstock.com

Oradea ocupa locul I in topul celor mai sigure orase din Romania si este unul dintre cele mai frumoase asezari din partea de vest a tarii noastre. Situat intr-o zona privilegiata – la numai 13 kilometri de granita tarii cu Ungaria, Oradea a beneficiat de-a lungul timpului de influente puternice din partea imperiului Austro-Ungar. Aceste influente se resimt mai ales in stilul arhitectural al cladirilor care este predominant baroc, imbinat cu cel clasic.

Ce nu trebuie sa ratezi in Oradea?

Cetatea din Oradea este printre putinele constructii de acest tip de la noi din tara care mai sunt utilizate si in prezent. Conform legendei, la inceputul secolului al XI-lea, regele Ladislau I al Ungariei a ajuns intr-o poiana delimitata de apele Crisului Repede in timp ce vana animalele salbatice din zona. Ostenit, regele adoarme imediat in cadrul feeric. In vis i se arata doi ingeri ce ii cer sa inalte in locul in care se afla o manastire zidita care sa poarte hramul Fecioarei Maria. Abia in secolul al XIV-lea se pune bazele noii cetati medievale in forma de pentagon care era pazita de doua turnuri impunatoare. Constructia a suferit degradari severe de-a lungul anilor, in mare parte din pricina luptelor duse aici insa, bucatile ramase pot fi admirate si astazi.

Program de vizitare:
  • zilnic 9:00 – 17:00 (mai – septembrie)
  • zilnic 8:00 – 16:00 (octombrie – aprilie)
Unde te cazezi in Oradea?

In zona orasului Oradea se afla aproximativ 20 de unitati hoteliere in care te poti relaxa dupa o plimbare linistita prin centrul vechi al orasului. Intra aici pentru cazare!

2. Targu Mures

Iulian Dragomir/Shutterstock.com

Situat in inima Ardealului, orasul Targu Mures este unul dintre cele mai importante centre universitare si culturale din zona. La o distanta de aproximativ 110 kilometri de Cluj Napoca, Targu Mures este un mix intre cultura si traditiile romanilor din Transilvania si cele ale comunitatii maghiare. Aici poti sa gusti unele dintre cele mai bune preparate unguresti si sa te simti totusi ca acasa.

Ce nu trebuie sa ratezi in Targu Mures?

Palatul Culturii a fost construit intre anii 1911 si 1913 si reprezinta cea mai frumoasa cladire din oras. Cu un acoperis impodobit cu mozaicuri si basoreliefuri in bronz si piatra, fresce si vitralii, Palatul Culturii este de departe una dintre cele mai interesante creatii ce apartin stilului Art Nouveau. In interior pot fi admirate trei incaperi: sala mica, sala mare si sala oglinzilor.

Program de vizitare:
  • marti – duminica 9:00 – 16:00 (1 septembrie – 30 aprilie)
  • marti – vineri 9:00 – 18:00 (1 mai – 31 august)
  • sambata – duminica 9:00 – 16:00 (1 mai – 31 august)
Unde te cazezi in Targu Mures?

Daca ajungi in Targu Mures si vrei sa petreci mai mult timp in zona, iti recomandam sa innoptezi aici!

3. Sfantu Gheorghe

LeicherOliver/Shutterstock.com

Sfantu Gheorghe se afla in judetul Covasna – zona cunoscuta drept “Tinutul Conacelor”. In judetul Covasna se afla aproximativ 200 de conace si castele care asteapta sa fie descoperite de turisti. O zona mai putin cunoscuta a Romaniei ce are un potential imens in ceea ce priveste numarul de experiente unice pe care le poti trai aici, Covasna este una dintre comorile nedescoperite ale tarii. Datorita mixului de culturi prezente in zona, aici poti invata arta deserturilor unguresti, poti vizita una dintre cele mai faine biserici fortificate din secolul al XIV-lea, poti admira Cladirea Muzeului National Secuiesc si la final, te poti relaxa pe una dintre bancile ferite de razele soarelui din Parcul Elisabeta.

Ce nu trebuie sa ratezi in Sfantu Gheorghe?

La numai 8 kilometri distanta de municipiu se afla statiunea balneoclimatica Sugas Bai. Tratamentele efectuate in zona sunt recomandate pentru afectiunile cardiace si pentru cele ale aparatului circulator. Pe langa elementul curativ, statiunea Sugas pune la dispozitia turistilor o partie de schi de dificultate medie si o instalatie de transport pe cablu.

Unde te cazezi in Sfantu Gheorghe?

Bucura-te de aerul curat si oamenii faini din Sfantu Gheorghe macar pentru cateva zile. Daca nu stii inca unde sa te cazezi, intra aici!

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 14 – 15 iulie 2017 si sunt valabile astazi, 29 martie 2017.