Dacă îți dorești o zi plină de activități, însă nu vrei să te îndepărtezi foarte mult de București, una dintre cele mai bune opțiuni pe care le ai la dispoziție este o vizită în Snagov. Situată la doar 25 de km de capitală, comuna Snagov este o adevarată oază plină de verdeață, în care te poți relaxa, poți descoperi o floră și o faună deosebit de frumoase și te poți bucura de numeroase activități, care mai de care mai interesante.
Care sunt principalele obiective pe care le poți vedea în Snagov?
Lacul Snagov
Este al doilea cel mai mare lac din România și cel mai adânc din Câmpia Română. Nu dimensiunile sale sunt impresionante, ci faptul că face parte din Marea Sarmatică, din care au rămas drept dovezi doar Marea Neagră, Lacul Balaton și acest lac Snagov.
Ce activități poți face în această zonă: Dacă ajungi pe acest lac poți face o mulțime de lucruri interesante: te poți plimba cu vaporașul, poți pescui sau poți să faci tot felul de activități acvatice.
În ultimii ani au apărut o mulțime de servicii în acest sens, motiv pentru care vei găsi caiace de închiriat sau diverse vehicule cu care te poți distra de-a lugnul celor 16 km ai lacului. Totodată, dacă iubești sporturile extreme poți încerca zborul deasupra apei. Flyboard-ul fiind una dintre atracțiile principale de pe lacul Snagov
Mânăstirea Snagov
Este un lăcaș deosebit de frumos care a fost ridicat între 1517 și 1521. Deși i se mai spune și „Mânăstirea Vlad Țepeș“, nu are nicio legătură cu domnitorul. Aceasta a fost ridicată de Neagoe Basarab în stil bizantin, cu o serie de influențe grecești. Mânăstirea a fost gazda câtorva momente istorice deosebit de importante. Spre exemplu, aici a existat prima tiparniță din Muntenia în 1643. De-a lungul timpului, clădirea mânăstirii a fost inclusiv închisoare.
Descoperă și 5 păduri pe lângă București unde ne putem relaxa
Palatul Snagov
Este o altă clădire cu care această zonă se mândrește. Palatul a fost construit în anii 1930 de către Henrieta Delavrancea Gibory și se află pe malul lacului cu același nume.
Palatul a suferit modificări importante la începutul anilor ’70, atunci când Nicolae Ceaușescu a dorit să îl mărească pentru a-l transforma în loc de întâlnire cu Consiliul de Miniștri. Un detaliu mai puțin știut e că aici a fost cazat și Michael Jackson, cu ocazia concertului său din 1992 de la București.
Pădurea Snagov
Dacă Lacul Snagov datează de 2,5 milioane de ani, Pădurea Snagov se trage din vechii codri ai Vlăsiei. Pentru turiștii care sunt în căutarea unei zone verzi și frumoase, această pădure este un adevărat parc natural, care se întinde pe 1470 de hectare.
Dacă îți plac drumețiile, îti place să pedalezi prin pădure sau pur și simplu să admiri natura, este locul perfect unde o poți face.
În această pădure vei descoperi stejari și frasini înalți de peste 30 de metri, aluni, soc, ghiocei, brândușe sau brebenei. În ceea ce privește fauna Pădurii Snagov, există o mulțime de căprioare, cerbi, fazani sau pisici sălbatice.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.
Sursa foto: dreamstime.com