Calendar zile libere 2018

Pentru ca stim ca iti place tare mult sa calatoresti, ne-am gandit sa venim in intampinarea ta cu cateva informatii pretioase referitoare la zilele libere din anul urmator. Daca acum cativa ani, numarul zilelor libere prin lege era destul de redus, in fiecare an care trece se mai aproba una, doua zile. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa ne faca sa ne gandim la si mai multe vacante. Daca si tu esti ca noi, citeste in continuare care sunt cele mai bune perioade pentru o scurta vacanta in functie de zilele libere:

Primele doua zile din an (1 ianuarie si 2 ianuarie) sunt intotdeauna libere. Anul urmator acestea vor fi intr-o zi de luni, respectiv o zi de marti, ceea ce favorizeaza un weekend prelungit departe de casa dupa petrecerea de revelion. Daca sarbatoresti Revelionul intr-o statiune montana sau intr-o locatie agitata, iti recomandam ca in primele doua zile ale anului sa te relaxezi undeva mai linistit, intr-o locatie precum Maramuresul.

Cauta aici un loc de cazare.

Tot in luna ianuarie, de data aceasta mai spre final, romanii vor beneficia de inca o zi libera, pe data de 24 ianuarie. Intrucat 24 ianuarie pica anul urmator fix in mijlocul saptamanii, pentru a te bucura de o mini vacanta ai nevoie de cel putin doua zile de concediu.

Din luna ianuarie sarim direct la luna aprilie, luna in care va pica anul acesta Pastele. 8 aprilie si 9 aprilie sunt declarate zile libere in 2018, asa ca poti incepe planificarea escapadei aferente acestei ocazii. Cum 8 si 9 pica intr-o zi de duminica, respectiv luni, te sfatuim sa vizitezi o regiune mai apropiata de casa si sa pastrezi cateva zile de concediu pentru perioadele ce vor urma.

In luna mai intram cu dreptul, adica cu o zi libera.  1 mai pica anul viitor intr-o zi de marti ceea ce inseamna ca (in cazul in care nu se da va si 30 zi libera pentru a se crea o punte intre weekend si ziua de 1 mai) ai nevoie de o singura zi de concediu pentru a te bucura de o mini-vacanta de 4 zile. Cum luna mai vine totodata si cu temperaturi mai prietenoase, poti incerca un sejur la mare (dar nu neaparat pentru plaja) sau o escapada la munte, intr-una dintre statiunile cunoscute. Daca vrei sa iesi din tipare anul acesta, iti recomandam o vacanta in Viscri, Biertan sau Valea Zalanului.

Citeste si: Satul Viscri – comoara din Transilvania unde traditiile au supravietuit timpului

Ramanem tot in mai, pentru ca zilele libere din aceasta luna nu s-au terminat. Aproape de finalul lunii, mai exact pe 27 mai si 28 mai, romanii se vor bucura de inca doua zile de concediu. Cum 27 pica intr-o zi de duminica si 28 intr-o zi de luni, ai o mini vacanta de trei zile pe care o poti petrece unde iti pofteste inima. Daca ne-ai intreba pe noi, acesta ar fi momentul propice pentru o vizita in Delta.

Cauta aici cele mai bune locuri de cazare pentru urmatoarea ta escapada.

Ajungem in insoritul august unde ne bucuram de o zi libera la mijlocul lunii. 15 august pica anul acesta intr-o zi de miercuri si chiar daca ai nevoie de cel putin alte doua zile pentru a-ti crea un concediu in toata regula, avantajul este cu siguranta perioada propice vacantelor la plaja. Vrei sa incerci ceva exotic anul viitor? Incearca Crotia.

Luna noiembrie si luna decembrie se bucura de o atentie sporita intrucat atmosfera de sarbatoare este deja prezenta peste tot, iar gandul tuturor este la vacanta. Pe 30 noiembrie si 1 decembrie ne vom bucura din nou de zile libere, insa din pacate de numai 3 zile de vacanta deoarece 30 noiembrie pica anul viitor intr-o zi de vineri.

Ultimele doua zile libere din an 25 decembrie si 26 decembrie merita petrecute in familie, alaturi de cei dragi.

Acestea fiind spuse, noi va uram de pe acum un an plin de vacante, reusite si momente de fericire!