Câmpuri de lavandă din România care merită vizitate în vara aceasta

Sursa foto: Dalmapgy/Shutterstock.com

Deoarece sfârșitul lunii iunie este cunoscut oficial drept perioada în care înflorește lavanda, oferind un spectacol colorat și parfumat, ţi-am pregătit câteva ponturi de călătorie în inima unor câmpuri de lavandă din România. Deși lavanda este cunoscută în Provence, Franța și alte regiuni mediteraneene, aceasta a crescut în popularitate în ultimii ani și în România, colorând în violet hectare întregi de pământ. Iată câteva dintre ele: 

Grădina de lavandă de la Țipărești, Prahova

Image may contain: sky, cloud, plant, grass, tree, outdoor and nature
Sursa foto: Gradina de lavanda/Facebook.com

La doar 30 de minute de mers cu mașina de la Ploiești, se află Grădina de lavandă de la Țipărești. Povestea Grădinei de Lavandă a început ca un simplu hobby, în grădina casei. 

Plăcerea adusă de lavanda înflorită i-a împins pe proprietari să se extindă și să mute grădina într-un câmp mult mai mare. 

De la Grădina de lavandă poți achiziționa săpunuri, lumânări parfumate, sare de baie sau uleiuri esențiale, pentru a îți aminti de această plimbare odihnitoare din confortul propriei locuințe. De asemenea, poți face și fotografii. Echipa Travelminit îți oferă un sfat: pentru fotografii spectaculoase, vino la apus.

Cauți cazare în Ploiești? Intră aici

Romanța Lavandei, Călărași

Sursa foto: Panfil Pirvulescu/Shutterstock.com

Familia Simion a înființat afacerea ”Romanța Lavandei” în comuna Vlad Țepeș din județul Călărași, iar în 2019 au mai crescut cu 4 hectare de lavandă, unde poți simți mireasma florilor intens parfumate. 

Ia-ți prietenii și porniți în weekend spre acest peisaj de vis, iar la final puteți lua și uleiuri esențiale sau săculeți înmiresmați pe care îi poți agăța printre hainele din dulap. 

De ajungi aici, nu uita și de fotografiile pentru Instagram și Facebook! 

Pentru cazare, intră aici

Lavanda Lola, Bonțida

No photo description available.
Sursa foto: Lavanda Lola/Facebook.com

Cultura de lavandă de la Bonțida a început în 2010, când Anca Șerpar discuta cu prietenii ei despre acest vis al ei. Câteva zile de zbatere, cercetat piața, accesat fonduri europene și completat dosare cu șină, iar visul Ancăi a devenit realitate. Astfel, Lavanda Lola a lua ființă pe un teren arendat de 5000 de metri pătrați, situat la 30 de kilometri de Cluj, în Bonțida. 

Acum, Anca știe totul despre câte tipuri de lavandă există, ce soi este mai potrivit pentru ulei esențial și cadrele perfecte pentru fotografii. Are peste 70 de soiuri de lavandă, printre care și câteva specii rezistente la frig.

Aer curat, arome relaxante și gazde primitoare, asta vei găsi la Lavanda Lola.

Pentru cazare în zonă, intră aici

Grădina cu Lavandă, Cluj

Image may contain: flower, plant, nature and outdoor
Sursa foto: Gradina cu lavanda Cluj/Facebook.com

O altă afacere de familie care a pornit dintr-un hobby în anul 2016 este Grădina cu Lavandă din Cluj. Din pasiune pentru florile de lavandă și proprietățile lor, familia care se ocupă de această grădină îmbină partea creativă cu cea a cultivării, reușind să bucure vizitatorii prin culoare, miros și produse de calitate. 

Lavanda cultivată aici este din soiul Angustifolia Blue Scent. Acest soi este minunat atât în perioada de înflorire, cât și după uscare. Are o înflorire bogată, culoarea ei este un mov plăcut, iar tijele cresc în jur de 40 cm.

Aici, vizitatorii își pot tăia propria levănțică, pot face picnic printre grădinile ornamentale sau pur și simplu se pot relaxa într-un cadru plăcut.
Cauți cazare în Cluj? Intră aici!