Câmpuri de lavandă în România

Sfârșitul lunii iunie este cunoscut oficial drept perioada în care înflorește lavanda, oferind un spectacol colorat și parfumat. Tocmai de aceea ţi-am pregătit câteva ponturi de călătorie în inima unor câmpuri de lavandă din România.

Cu toate că lavanda este cunoscută în Provence, Franța și alte regiuni mediteraneene, aceasta a crescut în popularitate în ultimii ani și în România, colorând în violet hectare întregi de pământ. Iată câteva dintre ele:

Coșul Cu Lavandă – localitatea Fetindia, județul Sălaj

Pe lângă plantațiile superbe de lavandă, vizitatorii pot comandă și produse fabricate local, toate cu diferite extracte de lavandă. Fie că vorbim despre cosmetice (deodorant cu lavandă, gel de dus, exfoliant facial, ulei esențial și multe altele), fie despre delicatese culinare precum sirop de lavandă, biscuiți, miere cu lavandă, iubitorii acestor plante vor găsi aici o sumedenie de produse specifice.

Lavanda de Basm – Piatra Neamț

Lavanda de Basm din Piatra Neamț este o mică afacere cu și despre lavandă, de unde iubitorii acestei flori pot achiziționa diverse produse care au la baza îndrăgită plantă (pernuțe umplute cu lavandă, buchete, aranjamente, săculeți).

Citește și: Minuni ascunse: 5 lacuri mai puțin cunoscute din România

Lavanda de Bihor – județul Bihor

Pentru cei care n-ar fi visat că se pot delecta cu parfum de lavandă de Provence în Bihor, ei bine, cultivatorii de aici au adus acasă puieți direct de la o pepinieră din sudul Franței. Tot de aici se pot cumpără și câteva produse pe baza de lavandă, precum apă de lavandă ecologică sau ulei esențial, iar doritorii pot achiziționa inclusiv butași de lavandă.

Parfum de Lavandă – comuna Pecineaga, județul Constanța

Pentru cei care iubesc lavandă și au drum către litoral, în județul Constanța există mai multe plantații noi de lavandă, printre care și cea din comună Pecineaga. Aici, proprietarii organizează diverse evenimente și comercializează și produse pe baza de lavandă.

Tărâmul Lavandei – comuna Mădăraș, județul Mureș

Printre câmpurile de lavandă care nu trebuie ratate se află și cultura situată în comuna Mădăraș, iar vizitarea lanurilor de lavandă sunt permise în fiecare zi, între 10-20, până la o dată stabilită în fiecare an. Vizitatorii nu au nevoie de programare, iar parcarea este la aproximativ 300 metri distanță față de cultură.