Ce poti sa faci in Bucuresti in mini-vacanta de 1 iunie?

Balate Dorin/Shutterstock.com

Anul acesta, elevii, studentii si toti angajatii la institutiile de stat beneficiaza de o mini-vacanta in perioada 1-5 iunie. Cum pe unii dintre ei aceasta vacanta ii prinde pe strazile Capitalei, ne-am gandit sa realizam un mic calendar al evenimentelor importante din aceasta perioada pentru cei care  nu vor sa stea in casa.

In ultimii ani, Bucurestiul a oferit din ce in ce mai multe oportunitati de petrecerea a timpului liber. Fie ca vorbim despre o piesa de teatru, un concert de muzica electronica, un festival, un spectacol de balet, un targ educational sau de un curs de dezvoltare personala, Bucurestiul le are pe toate si ofera celor care vor sa faca ceva deosebit in zilele libere o paleta larga de optiuni.

Daca ai decis sa ramai in Bucuresti in aceasta mini-vacanta si nu stii exact ce o sa faci, iti dam noi cateva sugestii. Iata care sunt principalale evenimente la care poti sa iei parte in perioada aceasta si locurile in care poti sa te relaxezi in Bucuresti.

Art Safari 2017

Art Safari, cel mai mare eveniment de arta din tara, si-a deschis portile pe 19 mai si le va inchide abia pe 18 iunie. In tot acest timp, poti admira cea mai mare expozitie din toate timpurile cu operele maestrului Luchian si alte obiecte de arta valoroase. Totodata, pe cele 5 etaje ale imobilului de la Galeriile Kretzulescu se vor afla numeroase expozitii tematice si un targ cu vanzare.

Pretul unui bilet valabil o zi intreaga este de 50 de lei si poate fi achizitionat atat online pe tickets.artsafari.ro, cat si la intrare.

Harry Potter si Piatra Filozofala

Fanii Harry Potter au ocazia de Ziua Copilului sa se bucure de un concert inedit dedicat in exclusivitate romanului fenomen. Atat cartile, cat si filmele au milioane de fani in intreaga lume, care sunt incantati de orice eveniment care are legatura cu celebrul vrajitor. Daca vrei sa te lasi purtat in lumea fabuloasa a magiei si sa admiri unul dintre cele mai spectaculoase concerte, ia-ti bilet pentru reprezentatia de la Bucuresti. Aventurile vrajitorilor ce vor fi proiectate in HD pe un ecran impresionant, vor fi insotite de interpretarea live a partiturii originale a compozitorului John Williams.

Preturile pentru un bilet incep de la 80 de lei pentru categoria a V-a si ajung pana la 310 lei pentru cele din categoria VIP. Biletele pot fi achizitionate online in majoritatea retelelor de profil sau la casa de bilete a Salii Palatului.

Concert Smiley “10 ani”

Smiley sarbatoreste anul acesta 10 ani de cariera solo si promite un concert de zile mari pe data de 1 iunie la Arenele Romane. Deja devenit o traditie, concertul de 1 iunie de la Arenele Romane, se anunta a fi unul grandios cu invitati speciali si piese cunoscute ale artistului interpretate intr-o maniera speciala.

Smiley este unul dintre cei mai apreciati artisti romani, fiind adesea premiat pentru prestatiile sale live. In prezent este compozitor, cantaret, producator, prezentator si actor.

Preturile valabile pana in data de 1 iunie incep de la 79 de lei pentru un bilet la categoria C si urca pana la 219 pentru unul la categoria A. Pentru biletele cumparate la intrare, preturile sunt de 100 de lei pentru un bilet la categoria C, 150 de lei la categoria B si 250 la categoria A.

Piesa de teatru “Luminita, de la capatul tunelului”

Pe data de 1 iunie, de la ora 19:00, se pune in scena o comedie amara ce prezinta viata politica a zilelor noastre. In regia lui Mircea Corniesteanu, actorii Constantin Cotimanis, Dragos Stemate, Monica Davidescu, Iuliana Moise si Alexandra Poiana vor prezenta povestea politicianului Virgil Neacsu.

Pretul pentru un bilet este de 40 de lei si poate fi achizitionat atat online, cat si la casa de bilete din incinta Teatrului National.

Expozitie “Venin – Frumuseti de neatins”

Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” te invita sa explorezi pana pe data de 18 iunie o expozitie temporara inedita cu exponate vii ce fac parte din categoria celor mai veninoase animale din lume. Organizatorii acestei expozitii isi propun sa faca toti vizitatorii sa isi invinga teama si sa admire frumoasele exponate.

Pretul unui bilet este de 15 lei/adult si 10 lei/elev. Copii cu varsta sub de 3 ani au gratuitate.


Vrei sa faci o mica excursie in Bucuresti in vacanta de 1 iunie, dar nu stii unde o sa te cazezi? Travelminit este aici pentru tine! Cauta cele mai bune oferte pentru unitatile de cazare din Capitala pe Travelminit!