Ce sa faci in Rezervatia Glodeasa din judetul Prahova

Rezervatia GlodeasaAm putea spune ca Valea Doftanei este unul din locurile in care mergi atunci cand vrei sa te relaxezi cu adevarat. Cand vrei sa fii, mare parte din timp, inconjurat doar de natura. Valea Doftanei te va intampina cu Cheile sale, “mestesugite” de raul Doftana in apropierea Lacului Paltinoasa. Privelistea este deosebita. Asa cum este si Rezervatia Glodeasa, un obiectiv turistic pe care merita sa-l iei in calcul in aceasta vara.

Ca sa ajungi in rezervatie trebuie sa mergi pana in comuna Valea Doftanei din judetul Prahova. Acolo este minunata padure de arbori seculari de brad si fag, inaltata la o altitudine de aproape 900 de metri. Padurea Glodeasa se intinde cat vezi cu ochii; peste 500 de hectare de arbori batrani, cu varste venerabile (intre 200 si 300 de ani), de te intrebi cum oare au scapat de loviturile de topor ale celor certati cu Dumnezeu. Iar asta o face si mai interesanta si mai demna de vizitat.

Padurea Glodeasa, parte din Rezervatia Glodeasa, este una dintre putinele paduri virgine din Romania. Printre stanci, copaci seculari, chei, pajisti si ape dulci cresc nestingherite si ocrotite de lege cateva specii de plante rare. Si animale salbatice.

Intreaga zona are un potential turistic important. Exista chiar un proiect anuntat de primarul din Valea Doftanei, potrivit caruia va fi construita o linie de cale ferata pentru o mocanita, al carei traseu sa treaca prin inima rezervatiei Glodeasa. Traseul va avea 1,2 kilometri si va fi construit de-a lungul unui drum forestier din zona. Pana atunci insa, ceea ce iti ramane de facut atunci cand ajungi in zona sunt drumetiile prin padurea rezervatiei, pe jos, cu bicicleta, cu ATV-ul sau off-road, cu motocicleta.

Sau poti sa vizitezi obiectivele turistice din imediata vecinatate: Biserica Sfintii Voievozi (in satul Traisteni), ansamblul rural din satul Traisteni – ambele clasificate ca fiind monumente istorice, Lacul si barajul de acumulare de la Paltinu sau biserica medievala din satul Brebu. Biserica de la Brebu a fost inceputa in anul 1650 de Matei Basarab si terminata in 1689 de Sfantul Voievod Martir Constantin Brancoveanu. In aceeasi localitate puteti vizita si casa Domneasca Brebu – care face parte din acelasi complex medieval.

Suntem aproape siguri ca odata ajuns in Rezervatia Glodeasa vei fi atat de fascinat de imprejurimi incat iti vei dori sa mai ramai in zona macar o noapte. Si pentru asta ai nevoie de cazare, asa ca – saritori cum suntem – o sa-ti sugeram cam pe unde ai putea poposi.

Vila Negras, Traisteni

Daca ajungi in zona Rezervatiei Naturale Glodeasa impreuna cu un grup de prieteni, atunci aceasta locatie este ideala. Vila Negras poate fi inchiriata doar in intregime si dispune de 3 dormitoare, bucatarie moderna complet utilata, living cu canapea extensibila si TV cu ecran plat, gratar in curte, sauna. De pe terasa puteti admira linistiti cascada formata de raul Negras si muntii din apropiere.
Tarif*: 442 lei/noapte vila intreaga (fara masa)

Cabana Veverita***, Traisteni

Tot in localitatea Traisteni, la doi pasi de Rezervatia Glodeasa, este Cabana Veverita – o experienta unica pentru turistii care vor sa se relaxeze in aer curat, sa experimenteze traditiile si cultura zonei, sau sa practice activitati sportive si de pescuit. Cabana are o capacitate de 10 camere, restaurant, crama, terasa, foisor, bar, parcare. Fiecare camera are baie proprie, TV LCD, internet gratuit, balcon. Restaurantul serveste mancare traditionala cu produse specifice din zona, precum si preparate pe baza de miere naturala.
Tarif*: 90 de lei camera dubla/noapte (fara masa)

Pensiunea Casa Badea, Breaza

Amplasata in cartierul Nistoresti din orasul Breaza, pensiunea Casa Badea este foarte indicata pentru cei care vor sa ramana in zona montana, departe de zgomotul orasului si aglomeratie si relativ aproape de zona rezervatiei Glodeasa. Locatia se bucura de o amplasare pitoreasca, in apropierea unor izvoare de apa minerala.

Pensiunea dispune de 10 dormitoare dotate cu pat matrimonial sau 2 paturi twin, baie proprie cu cadita de dus si WC, balcon sau terasa, conexiune WiFi, TV LCD, programe prin cablu. Parterul cladirii dispune de un living cu TV, 2 bai cu WC, bucatarie complet utilata si terasa exterioara.
Tarif*: 160 de lei camera dubla/noapte (fara masa)

*tarifele sunt valabile pentru 8 – 9 august 2015