Unde poți juca golf în România

Sursa foto: sattahipbeach/Shutterstock.com

În contextul pandemiei, viața socială și timpul liber și-au redefinit înțelesul pentru mare parte dintre noi. Printre sporturile „ca la carte” când vine vorba de distanțare socială și relaxare, se numără și golful. Fie că ești pasionat și practici golful în mod constant sau ești la început și ești curios să afli mai multe despre acest sport, golful este activitatea potrivită dacă vrei să faci ceva inedit, să ai parte de timp de calitate, în aer liber.

Chiar dacă nu este un sport popular printre români, și în țara noastră poți găsi locuri special amenajate în care să practici golf la standarde înalte. Iată aici o listă a cluburilor mari de golf din România:

Clubul Diplomatic, București

Sursa foto: http://www.clubuldiplomatic.ro/

Acest club are o istorie interesantă care te poate duce cu gândul la monarhie și  la vremurile de atunci, pentru că prima lovitură de golf din România îi aparține Regelui Ferdinand I, lovitură executată în 1923, cu ocazia inaugurării Country Club, actualul Club Diplomatic.

Clubul se află în București, în incinta parcului Herăstrău și, în urma amenajării parcului, au rămas doar 6 trasee din 18. Clubul Diplomatic de golf din București este cel mai exclusivist club de acest tip din România, fiind rezervat special pentru diplomații din țară și de peste hotare, împreună cu persoanele însoțitoare ale acestora.

În Cadrul clubului se organizează evenimente și conferințe inclusiv pentru corporații, iar familiile se pot relaxa pe timpul verii în jacuzzi sau în zona bazinului olimpic unde Federația Română de Înot oferă lecții.

Transilvania Golf Club, Cluj

Sursa foto: https://www.facebook.com/transilvaniagolf 

Acest club se află la 30 de kilometri de Cluj și, dincolo de facilitățile oferite iubitorilor de golf, jucătorii se pot bucura de un relief și priveliști spectaculoase.

Transilvania Golf Club îți pune la dispoziție short game practice area, putting green, practice sand bunler, 9 cupe, clubhouse și magazin de golf și party area. Conform site-ului oficial, TGC sprijină cursurile pentru studenții Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Babes-Bolyai din Cluj și fondatorii clubului consideră că există un potențial nativ pentru acest sport în România și, în special, în Transilvania.

Interesant de menționat este și faptul că Transilvania Golf Club este o asociație nonprofit, ce are ca scop dezvoltarea și facilitarea practicării acestui sport în țara noastră.

Theodora Golf Club, Alba Iulia

Sursa foto: https://www.facebook.com/theodoragolfcluboficial/photos/?ref=page_internal 

Situat în județul Alba, Theodora Golf Club promite o experiență completă, prin facilitățile sale premium, la standarde înalte. Terenul de golf are 18 trasee, iar clubul organizează și concursuri de golf, cum ar fi: Transavia Golf Cup, Zacaria Golf Cup, Elis Golf Cup, Electrogrup Golf Cup, Ladies Gentlemen & Golf etc.

Conform site-ului oficial, clubul oferă opțiuni atât pentru jucătorii de golf, cât și pentru însoțitorii acestora. Pe lângă terenurile de golf, există și zone de relaxare, piscină și servicii de masaj.

Lac de Verde, Golf and Social Club, Prahova

Sursa foto: https://www.facebook.com/lacdeverdebreaza/photos/?ref=page_internal 

Lac de Verde se află în județul Prahova și este deschis din anul 2000. Un mare avantaj al acestui club este priveliștea și aerul curat din zonă, de care te poți bucura dacă vrei să scapi de agitația marilor orașe și dacă vrei să te relaxezi.

Clubul își propune să atragă iubitorii de golf din întreaga țară și, ca în cazul multor cluburi de acest gen, ai posibilitatea să te cazezi în cadrul complexului sportiv.  

Lac de Verde pune la dispoziția ta un teren cu 9 găuri, 10 hectare de pădure, 13 hectare de suprafață pentru teren și construcții, un lac artificial, teren de fotbal, hotel și complex de cazare, restaurant și un mini teren de golf acoperit.

Paul Tomiță Golf Club, Pianu de Sus

Sursa foto: https://www.facebook.com/GolfClubPaulTomita/photos/?ref=page_internal

Acest club are ca inspirație primul jucător de PGA profesionist din România, Paul Tomiță. El a  fost directorul Clubului Diplomtic în București timp de 35 de ani și a insuflat pasiunea pentru acest sport multor celebrități și chiar și Regelui Mihai.

Clubul de golf se întinde pe o suprafață de 70 de hectare, în Pianu de Jos, și, conform site-ului oficial, dificultatea traseelor este dată, în primul rând, de natură și de relieful muntos al terenului. Pe lângă pachetele standard, ce pot ajunge și la 4000 de lei, poți opta și pentru oferte personalizate, discutate și negociate cu reprezentanții clubului.

Astfel, dacă ești în căutare de experiențe inedite în țara noastră, dacă ești pasionat de golf sau vrei să încerci pentru prima oară acest sport, cluburile de mai sus sunt opțiuni ideale pentru a te putea bucura de servicii excelente și de ce nu, de priveliști spectaculoase.