Ce trebuie să știi înainte de a porni la o drumeție pe timp de iarnă

Vremea blândă din această perioadă îți oferă prilejul perfect de a pune la cale următoarea drumeție. Dacă ai început să îți faci planuri, asigură-te că nu ratezi acești pași înainte de a porni la o drumeție pe timp de iarnă!

Stabilește un traseu accesibil 

Dacă ți-ai ales destinația de vacanță și te gândești să pornești la drum pentru a explora împrejurimile, următorul pas este să găsești un traseu potrivit pentru tine. Așadar, trebuie să iei în considerare câteva aspecte: gradul de dificultate, lungimea și durata traseului și marcajele pe care trebuie să le urmezi pe parcurs. Poți începe documentarea online, pe diferite site-uri de specialitate, grupuri ale iubitorilor de drumeții, dar poți obține informații prețioase și la fața locului, consultând cabanierii și alți aventurieri.

Citește și: Cele mai populare locuri de pelerinaj din România

Interesează-te de starea drumurilor 

Siguranța înainte de toate! Îți recomandăm să fii mereu la curent cu starea vremii și să verifici accesibilitatea drumurilor. Poți solicita aceste informații apelând echipa locală de Salvamont, iar în cazul în care este nevoie de intervenția ei, poți apela numărul de telefon 0725826668. 

Echipează-te corespunzător

Alegerea unui echipament corespunzător este necesară indiferent de sezon, cu atât mai mult pe timp de iarnă. Din bagajul tău nu trebuie să lipsească hainele călduroase care să îți permită să le îmbraci în straturi, o jachetă impermeabilă cu glugă (nu foarte voluminoasă, deoarece te vei încălzi pe parcus și o vei da jos), căciulă, mănuși și, desigur, bocanci impermeabili. De asemenea, este important să ai la tine o pereche de ochelari de soare și cremă de protecție, căci, pe munte, razele soarelui sunt puternice, în special în momentul în care sunt reflectate de zăpadă. Te sfătuim să ai la tine o mică trusă de ajutor, pe care o poți cumpăra integral sau o poți alcătui chiar tu. Vei avea nevoie de leucoplast, fașă elastică, bandaje, comprese sterile, mănuși de unică folosință, o pensetă și foarfece. 

Acum că ai pus la punct toate aceste aspecte, nu îți rămâne decât să te bucuri de aerul curat și să descoperi cele mai frumoase peisaje de iarnă! Spor la călătorit!

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.