Cel mai înfricoșător loc din România? Pădurea Hoia Baciu

Pădurea misterioasă din apropierea orașului Cluj-Napoca se numără printre cele mai stranii și neobișnuite locuri de la noi din țară. Află mai multe despre legendele care au luat naștere în jurul ei și despre motivele pentru care și-a câștigat reputația de cel mai înfricoșător loc din România.

Pădurea Hoia Baciu se găsește în latura nord-vestică a orașului Cluj-Napoca, în apropierea Muzeului Satului,  și se întinde de-a lungul a 3 kilometri pătrați. În ciuda dimensiunii sale relativ mici, a reușit să captiveze imaginația oamenilor din toată lumea, cu misterele și evenimentele ciudate care au avut loc în interiorul ei. An de an, turiștii fascinați de reputația sa, explorează pădurea în căutarea unor experiențe paranormale sau a răspunsurilor la întrebările care înconjoară acest loc enigmatic. Vizitatorii pot lua parte la tururi ghidate, pe timp de zi sau de noapte, sau la diverse evenimente interesante cum ar fi întâlniri științifice și vânători de comori.

Legendele cele mai bântuite păduri din lume

Legendele care înconjoară pădurea Hoia Baciu au luat amploare în perioada anilor 1960, odată cu surprinderea unui OZN, într-un fotografie realizată în Poiana Rotundă. Tot atunci, ar fi fost zărite mai multe prezențe inexplicabile în diverse fotografii. Printre cele mai frecvente experiențe raportate de vizitatorii acestui loc se numără senzații de anxietate și stări de disconfort.

O altă legendă ne spune faptul că, în urmă cu mulți ani, un cioban pe nume Hoia și-ar fi scos oile la păscut în pădure, iar de atunci nimeni nu a mai dat de urma sa.  Povestea a devenit parte a folclorului local, alimentând alura misterioasă a acestui loc. Unii spun chiar că pădurea ar fi o poartă către o altă lume, ca explicație a diverselor dispariții stranii. Un alt fenomen neobișnuit, relatat de către cei care au vizitat pădurea, este cel în care ar fi avut diverse probleme legate de dispozitivele electronice, cum ar fi întreruperi sau funcționarea necorespunzătoare. 

Citește și: Cetatea Râșnov: care este povestea sa și ce poți explora în zonă

Poveștile despre această pădure neobișnuită au depășit hotarele țării, stârnind interesul jurnaliștilor din toată lumea. Astfel, Hoia Baciu a fost inclusă în diferite topuri ale celor mai stranii locuri din toată lumea. Un alt aspect care a stârnit curiozitatea vizitatorilor este faptul că pădurea găzduiește o serie de copaci cu forme sau inclinare ciudată, formând un peisaj sinistru, pe măsura poveștilor care au luat naștere aici.

Ce pot face turiștii care vizitează Pădurea Hoia Baciu?

Fie că ești adeptul poveștilor înfricoșătoare sau nu, Pădurea Hoia Baciu este, fără îndoială, un loc inedit, cu o atmosferă aparte. Pădurile de stejar și fag, plantele, mușchii și ferigile creează un peisaj fascinant pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea naturii, astfel încât nu este de mirare ca e o zonă populară de agrement. Vizitatorii au la dispoziție zone special amenajate de picnic și pot lua parte la diverse evenimente care au loc period în pădure. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.