Cele mai cautate plaje si stranduri din Romania

Mamaia, foto Photosebia

Photosebia / Shutterstock.com

Evenimentele din Turcia si din marile orase europene au readus romanilor in atentie vacantele interne, fie ca vorbim despre litoral, despre Transilvania, Bucovina, Maramures sau despre zona montana. Pe langa aceasta particularitate a anului 2016, portalul de rezervari online Travelminit a inregistrat in acest an o crestere a numarului de cautari de optiuni de cazare in destinatii estivale, inclusiv in resorturile de la malul marii, dar si catre strandurile si baile cu ape minerale din zona Transilvaniei.

Pe baza acestor cautari, Travelminit a realizat o lista a celor mai apreciate plaje si stranduri din Romania. Topul celor mai cautate statiuni pentru vacanta de vara include statiuni de pe litoral precum Mamaia sau Eforie Nord, dar si statiuni balneo precum Sovata, Praid si Baile Herculane.

Plajele de la Marea Neagra, principala atractie a sezonului

In lunile iunie si iulie, o mare parte dintre turistii romani s-au orientat spre statiunile Mamaia, Olimp, Neptun, Vama Veche sau Navodari, atestate ca fiind cele mai bune plaje din Romania de catre Ministerul Sanatatii. Atractive au fost si plajele salbatice Vadu si Corbu, alese de turistii nonconformisti, care au cautat sa se relaxeze departe de zonele aglomerate.

1. Navodari: plaja Marina Surf si Camping Pescaresc

Plajele din Navodari sunt late, cu nisip fin, intrare lina in apa si putin aglomerate comparativ cu statiunea vecina, Mamaia. Sunt preferate de familii sau de cei in cautare de liniste. Se pot practica si diferite sporturi nautice cum ar fi windsurfing, surfing si plimbari cu skijet-ul.

2. Mamaia: zonele Tabara Turist si Enigma

Perfecte pentru tinerii in cautare de distractie, plajele din Mamaia au o dimensiune generoasa si multe facilitati si zone de cumparaturi.

3. Olimp: plaja Protocol si piscina Oltenia

Pentru turistii care doresc sa scape de aglomeratie si vor o statiune mai linistita, plaja din Olimp este o optiune ideala.

Activitatile sportive pe plaja si concertele, preferatele turistilor romani

Romanii au apreciat activitatile pe plaja, voleiul pe nisip, concursurile de inot sau polo si petrecerile tematice, organizate in cadrul hotelurilor de la malul marii.  De asemenea, concertele si petrecerile cu DJ au fost prima optiune a turistilor romani dupa lasarea serii.

Principalele plangeri: curatenia si decibelii dupa lasarea serii

Conform feedback-ului inregistrat, romanii au apreciat ambientul placut si serviciile de calitate din hotelurile si pensiunile alese si au reprosat in special aspecte legate de curatenia in camera de hotel, dar si de muzica tare dupa lasarea serii.

Pretul pentru o noapte de cazare la malul Marii Negre, la finalul lunii August, incepe de la 100 lei la o pensiune din 2 stele din statiunea Costinesti si ajunge pana la 1100 lei, intr-un hotel de 5 stele in statiunea Mamaia.

Transilvania, preferata pentru stranduri si baile cu ape minerale

O alta destinatie preferata de romani a fost Transilvania, in special datorita strandurilor, bailor si centrelor de tratament cu ape termale din aceasta regiune.

Printre cele mai populare destinatii de anul acesta se numara strandul de la Praid, Lacul Ursu din Sovata, Lacul Colibita, Strandul Nord Vest Termal Park din Satu Mare, Baile Figa, Aquastar Satu Mare si Ocna Sugatag. Aceste zone au fost alese pentru relaxare, dar si pentru tratarea unor afectiuni medicale.

Activitatile sportive principale practicate de turisti in Transilvania au fost ciclismul si drumetiile montane, iar pasionatii de sporturi nautice au ales plimbarile cu hidrobicicleta, barca sau caiacul, precum si rafting-ul. Turistii pot gasi cazare in aceste localitati incepand de la 60 lei/persoana/noapte.

Pentru cazare, intra aici!