Dacă ai în plan să vizitezi vestul țării, cu siguranță trebuie să te bucuri și de frumusețile pe care le oferă județul Arad. Dacă încă nu te-ai decis, te ajutăm noi. Ți-am pregătit 5 atracții ale județului Arad pe care le vei îndrăgi.
Arad
Orașul-reședință al județului se întinde de-a lungul râului Mureș și este renumit pentru arhitectura austro-ungară de secol XIX și XX. Dacă te afli în Arad, trebuie să vizitezi centrul istoric, să faci o plimbare pe Bulevardul Revoluției și să admiri clădirile emblematice. În acest sens îți recomandăm Palatul Administrativ (primăria), Piața Avram Iancu, Biserica Roșie, Teatrul Național Ioan Slavici, Palatul Neumann și Turnul de Apă, care găzduiește o galerie de artă. Clădirile istorice au fost recent renovate, recăpătându-și culoarea de altădată, așa că te vei simți cu siguranță ca în „mica Vienă” și vei avea ocazia de a face fotografii splendide pentru momente de neuitat. Iar dacă faci o plimbare pe malul Mureșului, te poți bucura de o băutură răcoroasă la una dintre terasele boeme.
Cetatea Aradului
Fortăreața a fost construită pe vremea împărătesei habsburgice Maria Tereza și este situată pe malul stâng al Mureșului, la o distanță mică față de oraș. Accesul se poate face foarte ușor cu un autoturism personal sau chiar cu transportul public al orașului. Cel mai impresionant aspect al cetății Aradului este cu siguranță forma sa de stea, lucru aproape unic în România.
Citește și: 4 atracții pe care să nu le ratezi în județul Constanța
Moneasa
Vrei să te retragi într-o zonă montană liniștită? Atunci cu siguranță stațiunea termală Moneasa va fi pe placul tău. Dacă vrei să te bucuri de elemente arhitecturale deosebite îți recomandăm să vizitezi Casa Gheorghe Groza, Monumentul Pietrarului, Teatrul de Vară Moneasa și Baza de Tratament Nufărul. Nu trebuie să ratezi nici ocazia unei drumeții, traseele fiind accesibile pentru toată lumea. Atracțiile naturale cele mai îndrăgite de către vizitatori sunt Grota Urșilor, Cascada Boroaia, Peștera Albă, Lacul Artificial Moneasa și cetatea Dezna.
Cetatea Șoimoș
Situată la doar 2 km de orașul arădean Lipova, pe dealul Cioaca Tăutului, cetatea Șoimoș este ideală pentru drumeții, pentru cei care doresc să se bucure de o priveliște minunată, dar și pentru o lecție interactivă de istorie. Cetatea medievală oferă o priveliște impresionantă asupra Câmpiei Aradului și a Defileului Mureșului, iar câtă vreme te afli în zonă, îți recomandăm să vizitezi și Mănăstirea Maria Radna. Construită în secolul al XVIII-lea în stil baroc, este un important loc de pelerinaj romano-catolic.
Castelul Csernovics din Macea
O bijuterie arhitecturală situată în localitatea arădeană Macea, Castelul Csernovics încorporează elemente ale barocului târziu și bizantine. A aparținut familiei nobiliare sârbe cu același nume și găzduiește superba Grădină Botanică Universitară Macea. O legendă locală spune că a 100-a cameră secretă a castelului este bântuită de însuși groful Karolyi.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro șau promotii.travelminit.ro și poți câștiga 10.000 de lei dacă faci o rezervare între 1 iulie și 31 august.