4 atracții pe care să nu le ratezi în județul Constanța

Sezonul estival este momentul perfect în care să descoperi frumusețea județului Constanța, așa că ți-am pregătiti o listă de 4 obiective care sunt de neratat. Explorează peisajele de vis și bucură-te de vastele ocazii de a petrece clipe de neuitat. 

Constanța

Nu puteam începe această listă fără municipiul de rezidență al județul Constanța, care are o mulțime de atracții de care cu siguranță vei fi încântat. Remarcat prin caracterul multi etnic, și prin patrimoniul impresionant, acesta este locul perfect de explorat, fie că dorești să vizitezi obiectivele emblematice sau să descoperi crâmpeie de poveste. Asigură-te că incluzi în planurile tale superba clădire art nouveau a Cazinoului, Muzeul de Artă Populară, Sinagoga Așkenază, Casa Manicatide, Casa cu Lei și Casa Manticade, dacă îți dorești să explorezi arhitectura secolelor trecute.

Cetatea Histria

Un loc plin de istorie, situat în localitatea constănțeană Istria, este perfect pentru cei care doresc să exploreze natura și să se bucure de un peisaj încântător. Ruinele cetății sunt urmele primului oraș atestat pe teritoriul României, întemeiat de coloniștii greci. În prezent este o arie naturală protejată și sit arheologic, fiind inclusă în parcul natural Delta Dunării. Zona naturală conține pășuni, mlaștini, zone nisipoase și este ideală pentru drumeții.

Cetatea Capidava

Situată în satul cu același nume, pe malul dobrogean înalt al Dunării, între Orșova și Cernavodă, cetatea Capidava este o destinație presărată cu fragmente de istorie. A fost construită în timpul împăratului Traian și a reprezentat o importantă legătură între masiv și uscat prin intermediul unei porți amplasate strategic dar și printr-un port amenajat spre Dunăre.

Citește și: Atracții și obiective turistice în județul Sălaj

Cheile Dobrogei

O altă zonă protejată impresionantă care nu poate fi ratată de iubitorii de drumeții, Cheile Dobrogei au de oferit peisaje spectaculoase și vaste oportunități de explorare. Printre ele se numără Peșterile la Adam și Peștera Gura Dobrogei, cuprinse de rezervația naturală Gura Dobrogei. Aria protejată adăpostește o mulțime de specii de păsări rare printre care ciocănitoarea verzuie și pescărușul albastru, iar vegetația include păduri de foiase, stepe și pășuni. Cheile Dobrogei pot fi accesate cu ajutorul autoturismului personal prin Medgidia, iar mai apoi, prin localitatea Târgușor, sau din Constanța prin Mihail Kogâlniceanu spre Târgușor.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro șau promotii.travelminit.ro și poți câștiga 10.000 de lei dacă faci o rezervare între 1 iulie și 31 august.