Centrul istoric din Bucuresti, un adevarat magnet pentru turistii straini

Sursa foto: Augustin Lazaroiu/Shutterstock.com

Bucurestiul este din ce in ce mai turistic. Statisticile arata numarul de turisti din Bucuresti creste cu aproximativ 3% anual, ceea ce este cat se poate de imbucurator. Desi are o multime de probleme la capitolul infrastructura turistica, capitala Romaniei se poate lauda cu un adevarat magnet pentru nemti, britanici sau Israelieni: centrul istoric.

Cu cladiri ce ascund in spatele zidurilor povesti impresionante, cu stradute inguste si cu o multime de oportunitati de distractie, centrul istoric ii magnetizeaza pe toti cei care descopera Romania.

Ce poate face un turist in Centrul Vechi?

Daca esti turist in Bucuresti si nu iti doresti altceva decat sa iti petreci timpul in fata unei beri si a unei farfurii cu mancare delicioasa, aceasta zona a urbei iti ofera exact ceea ce ii ceri. Daca ai ajuns in capitala cautand cluburi de noapte si distractie pana in zori, nu este loc mai potrivit.

Daca vrei sa te plimbi prin istoria Bucurestiului, tot acest loc este cel mai potrivit, deoarece are foarte multe povesti de spus.

Centrul vechi este, practic, un loc pe care poti sa il iubesti sau poti sa il urasti. Il iubesti pentru faptul ca este dinamic, colorat si plin de istorie si il urasti pentru acelasi lucru. Din fericire, cei mai multi turisti ajung sa il iubeasca.

Care sunt cele mai importante atractii turistice din Centrul Vechi?

Dintre sutele de cladiri vechi care strajuiesc stradutele inguste, cateva se remarca:

  • Manastirea Stavropoleos. Este o oaza de liniste in mijlocul nebuniei. La doar 100 de metri de cea mai vie artera a Bucurestiului, Calea Victoriei, manastirea este o constructie gratioasa, care te atrage prin arhitectura sa deosebita. Din pacate, cutremurele care au trecut peste ea si anii in care a fost lasata in parasire si-au spus cuvantul. Ceea ce este cert insa, este ca merita sa o descoperi si sa ii pasesti pragul.
  • Palatul CEC. Multi ar spune ca este cea mai frumoasa cladire din Bucuresti si cu siguranta nu este nimeni care sa ii contrazica. Este o cladire in stil eclectic, construita intre 1875 si 1900, care a luat locul unei Manastiri. Astazi,  cladirea gazduieste sediul CEC Bank si merita sa fie admirata atat de la distanta, cat si din apropiere.
  • Curtea Domneasca. Este un loc ce musteste de istorie. Strajuita de statuia lui Vlad Tepes, este locul in care isi aveau resedinta domnitorii munteni pana in anul 1660. Multa vreme, Curtea Domneasca a fost un adevarat centru economic si politic. Ceea ce putini stiu despre  este ca aceasta fortareata are o retea subterana complexa. Desi in prezent se pot vizita doar ruinele, un ghid pregatit poate sa dea culoare fiecarui zid si sa te faca sa descoperi cu placere istoria locului.
  • Hanul lui Manuc. La jumatatea secolului XIX, acest han s-a bucurat de un succes incredibil. Cu 15 pivnite boltite, o multime de magazii si de bucatarii si 107 caere destinate vizitatorilor, hanul cucereste turistii si asazi, prin preparate delicioase si o atmosfera care te duce cu gandul la Bucurestii Vechi.

Valoarea istorica a Centrului Vechi a fost recunoscuta destul de recent de autoritati, care au ajutat la renovarea sa incepand din 2007. Este anul in care fata intregii zone s-a schimbat iar turistii au inceput sa aiba incredere sa vina aici. Este si anul in care putem spune ca acest loc cu o atat de mare importanta pentru Bucuresti si pentru Romania, a renascut.

Daca vrei sa vizitezi Centrul Vechi al Bucurestiului poti sa iti iei cateva zile la dipozitie, pentru a-i putea descoperi pulsul. Ai o multime de variante de cazare pe Travelminit, care iti ofera tot confortul de care ai nevoie pentru un City Break perfect.