Frumusețea naturală a țării noastre nu încetează să ne surprindă, iar Clisura Dunării este dovada vie în acest sens. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, te poți convinge singur, într-un sejur fermecător de primăvară. Am pregătit pentru tine o listă cu atracțiile care nu trebuie să îți scape atunci când vizitezi Clisura Dunării. Iată care sunt acestea.
Parcul Național Porțile de Fier
Parcul Național Porțile de Fier este o arie protejată care se întinde de-a lungul a 140 de kilometri, peste jumătate din suprafața sa aflându-se în Clisura Dunării, pe malul stâng al fluviului. Zona este cunoscută pentru peisajele sale magnifice formate din stânci, chei și vârfuri montane și pentru biodiversitatea pe care o găzduiește. Este al doilea parc natural ca mărime din România și poartă titlul de Rezervație a Biosferei și Patrimoniu UNESCO. Cât timp ești acolo, te poți bucura de o mulțime de activități în aer liber, cum ar fi drumeții, plimbări cu barca, ciclism, pescuit sau vânătoare.
Citește și: Cele mai frumoase rezervații de flori sălbatice din România
Cazanele Dunării
Cazanele Dunării sunt situate între orașul Orșova și granița cu Serbia, pe o distanță de 4 kilometri, într-o zonă deosebită cu pereți de stâncă de peste 300 de metri înălțime, defilee și chei. Acesta este locul cel mai îngust pe care îl străbate Dunărea pe teritoriul țării noastre și se numără printre cele mai frumoase obiective de la noi din țară și chiar din Europa. Cazanele Mari reprezintă porțiunea de 4 kilometri dintre masivele Ciucarul Mare (România) și Veliki Strbac (Serbia), în timp ce Cazanele mici se întind de-a lungul a 3 kilometri, între masivele Ciucarul Mic (România) și Mali Strbac (Serbia).
Peștera Veterani
Peștera Veterani este unul dintre cele mai populare obiective din Defileul Dunării și este un loc în jurul cărora au luat naștere fel și fel de legende. De pildă, se spune că aici ar fi fost ascuns tezaurul de argint al împărătesei Maria Tereza, sau că lumina care pătrunde printr-o spărtură a pereților, cade în locul în care dacii ar fi sacrificat păsări în cinstea zeului Zamolxis. Accesul în peșteră se realizează doar pe apă și se află la aproximativ 70 de metri deasupra apei, având o lungime de 173 de metri și o lățime de 40 de metri.
Insula Ostrov
Insula Ostrov este denumită și „Insula Cailor Sălbatici” sau „Paradisul Verde din Banat” și se află în judeţul Caraş-Severin, la 170 de kilometri de Timișoara. Este un colț de paradis sălbatic pentru toții iubitorii de natură, unde aceștia pot admira diferite specii de păsări și de cai. Se crede că insula găzduiește aproximativ 100 de astfel de exemplare de cai sălbatici, precum și alte exemplare de egretă neagră, cormoran mare și lebede.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.