Crăciun tradițional în Maramureș: 10 cazări libere, pe care le poți rezerva acum

Sursa foto: photocami/Shutterstock.com

Ce loc mai frumos să îți petreci Crăciunul alături de familie decât Maramureș există? Maramureș este o regiune minunată din nordul României, unde iernile sunt bogate în zăpadă, iar tradițiile de Crăciun sunt foarte vii și bine păstrate nu numai în sate, ci și în orașe.

Aici, toată lumea participă la pregătirile de Crăciun, de la cei mici, la cei mari. De Crăciun, în Maramureș, luminile nu se sting niciodată, iar colindătorii merg din poartă în poartă. În ajunul Crăciunului, în sate, copiii sunt primii care merg la colindat și primesc în schimb colaci, nuci și mere.

Iată și câteva superstiții maramureșene:

  • Nu se poate mătura niciodată în ziua de Crăciun, să se spele rufele sau să se dea lucruri;
  • În unele zone, se spune că iarna va fi lungă și grea dacă animalele dorm pe partea stângă în ajunul Crăciunului.
  • Există, de asemenea, credința că cei care plâng în ajunul Crăciunului vor plânge și în anul următor.
  • Dacă visezi grâu verde înainte de Crăciun, este un semn bun, iar anul care va veni va fi unul bogat.
  • În ajunul Crăciunului, copiii trebuie să mănânce dovleac, astfel încât să devină puternici.

Dacă vrei să petreci Crăciunul în Maramureș, ți-am pregătit 10 unități de cazare libere pe care le poți rezerva imediat:

Casa Papitu, Vadu Izei

Aici, oaspeții au la dispoziție 6 camere cu pat matrimonial dotate cu băi proprii complet utilate, frigider (mini bar), sală pentru cina festivă de Crăciun, foișor cu grătar în curte, loc de joacă pentru copii.

În plus, ai posibilitatea să îmbraci costume populare specifice zonei. Proprietatea se întinde pe o suprafață de aproximativ 3 ha și este situată într-un cadru natural deosebit departe de tumultul cotidian. Mâncărurile oferite sunt majoritar produse în ferma proprie. Amatorii de off road vor găsi aici locul ideal pentru o ieșire în natură, iar dacă este zăpadă, te poți plimba cu sania trasa de cai.

Prețul unui pachet pentru 2 persoane în perioada 23-27 decembrie este de 3.360 de lei și include: cazare pentru 4 nopți, mic dejun și cină, cină festivă în seara de Crăciun, colindători, plimbare cu sania, băuturi. Copiii de până în 3 ani au gratuitate, cei între 3 și 6 ani plătesc doar 30%, între 6 și 12 plătesc 50%, iar copiii de peste 12 ani plătesc prețul unui adult.

Pensiunea Lacrima Izei, Săcel

Pensiunea are bucătărie complet utilată și parcare video-supravegheată. Gazdele recomandă vizitarea atât la pas, cât și cu ajutorul autoturismelor 4×4 (la cerere se ocupă și de organizarea variilor trasee) a masivului Pietrosu Rodnei și a Lacului Iezer. De asemenea, musai de vizitat sunt Săpânța și Cimitirul Vesel, comuna Bârsana și Mănăstirea Bârsana, Muzeul Țărăncii Române din Dragomiresti, Mănăstirea Moisei și Monumentul Eroilor din comuna Moisei.

Pentru perioada 23-27 decembrie pachetul de Crăciun pentru 2 persoane costă 3000 lei și include: 4 nopți de cazare, demipensiune, masă festivă, ciubăr, plimbare cu sania trasă de cai, colindători și alte obiceiuri de Crăciun.

Motel Moara Veche, Săcălășeni

Motelul Moara Veche este situat în Săcălășeni, la 1 km de Muzeul Petofi Sandor, şi oferă o piscină în aer liber, o piscină interioară și un teren de tenis. Accesul la internet WiFi este gratuit.

Camerele au aer condiționat, TV prin cablu, frigider și baie cu duș și articole de toaletă gratuite. 

La Motelul Moara Veche, oaspeţii au la dispoziţie un restaurant. În împrejurimi şi la proprietate pot fi practicate diverse activităţi, existând inclusiv un parc acvatic.

Pentru perioada 23-27 decembrie pachetul de Crăciun pentru 2 persoane costă 480 de lei și include doar cazare.

Căsuța Bunicilor, Breb

Situată în Breb, în regiunea Maramureș, Căsuța Bunicilor oferă cazare cu Wi-Fi gratuit și parcare privată gratuită. Decorul rustic și autentic transformă această unitate de cazare în destinația ideală pentru o vacanță tradițională de Crăciun. Oaspeții au la dispoziție o terasă și grădină cu grătar. Cavnic este situat la 23 km de Căsuța Bunicilor, iar Sighetu Marmației se află la 27 km.

Costul pentru o suită de 7 persoane, în perioada 21-27 decembrie costă 2.400 lei și include 6 nopți de cazare.

Pensiunea Casa Tradițională Borlean, Vadu Izei

Casa Tradițională Borlean este situată în Vadu Izei, Maramureș, o localitate încărcată de istorie și tradiții încă aprinse, înconjurată de dealuri cu păduri de fag și stejar, cu aer curat și peisaje pitorești.

Pensiunea este construită în stilul tradițional maramureșean, cu decorațiuni atent alese pentru a recrea atmosfera unei case autentice maramureșene: covoare, obiecte de uz gospodăresc, ceramică.

Activitatea complementară turismului este arta picturii icoanelor pe sticlă, acestea fiind așezate la loc de cinste în interiorul pensiunii.

Pentru perioada 23-27 decembrie pachetul de Crăciun pentru 2 persoane costă 500 de lei și include doar cazare.

Pensiunea Ileana, Ieud

Pensiunea Ileana se află în Ieud, pe valea Izei, judeţul Maramureş, şi oferă acces gratuit la internet WiFi. Vişeu de Sus şi Mănăstirea Bârsana se află la 25 km de proprietate. Există TV cu ecran plat şi laptop.

Proprietatea oferă un grătar, o terasă şi un loc de joacă pentru copii. Pensiunea are un lounge comun. Oaspeţii pot comanda micul dejun şi alte mese la restaurantul proprietăţii.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 120 de lei/cameră

Pensiunea agroturistică Casa Teodora, Budești

Pensiunea pune la dispoziția turiștilor camere dotate cu baie proprie, terasă exterioară, bucătărie utilată, mobilată. Există facilități pentru grătar și ceaun. Gazdele pun la dispoziție un pătuț pentru copii, cât și două camere de familie. Camerele de familie dispun de două paturi de 140/200 cm fiecare.

Pensiunea mai pune la dispoziția oaspețiilor și parcare gratuită, dar și Wi-Fi gratuit.

Prețul unui pachet pentru 2 persoane în perioada 23-27 decembrie este de 480 de lei și include cazare.

Pensiunea Cristina, Vișeu de Sus

Pensiunea Cristina din orașul Vișeu de Sus este situată pe DN18. Se află în imediata apropiere a obiectivelor turistice precum Cimitirul Vesel de la Săpânța, Mânăstirea din lemn de la Bârsana, Cascada Cailor din Borșa sau de plimbarea cu Mocănița.

La doar câteva minute de centrul istoric, eleganta pensiune de 3 stele construită în 2016 oferă întregul confort al secolului XXI, înlocuind aerul impersonal al majorităţii hotelurilor cu un ambient luxos şi intim în acelaşi timp. Pensiunea se afla la 5 minute de mers pe jos de centrul orașului.

Prețul unui pachet pentru 2 persoane în perioada 23-27 decembrie este de 2.000 de lei și include cazare.

Pensiunea Eco-Tim, Moisei

Situată în Localitatea Moisei, Pensiunea ECO-TIM este dotată cu cele mai noi utilități și îți stă la dispoziție pe întreaga perioadă a anului cu o oferta foarte avantajoasă. Confortul îți este garantat, căci finețea luxului predomină în fiecare cameră.

De asemenea, există baie proprie pentru toate camerele, o bucătărie spațioasă, dotată cu cele mai moderne condiții și care poate fi utilizată pentru pregătirea mesei, plus o terasă unde se poate savura cafeaua și care are o priveliște deschisă spre o frumoasă biserica din împrejurimi.

Casa Hotea, Ocna Șugatag

Casa Hotea oferă cazare în Ocna Șugatag. Facilităţile includ un spațiu pentru depozitarea echipamentelor de schi şi o grădină. Oaspeții beneficiază de WiFi gratuit, facilități de grătar și parcare privată gratuită.

În Ocna Șugatag și în împrejurimi, oaspeții pot practica diverse activităţi, inclusiv schi. Cavnic este la 25 km de Casa Hotea, iar Sighetu Marmaţiei se află la 21 km.

Prețul unui pachet pentru 2 persoane în perioada 23-27 decembrie este de 340 de lei și include cazare.

*articol sponsorizat