De experimentat: 5 parcuri de distractie si de aventura din Romania pentru amintiri memorabile

Foto: Dmytro Zinkevych/Shutterstock.com

Fie ca ai cateva zile libere, ori cateva zile de weekend, parcurile de distractie din Romania sunt varianta ideala atunci cand vrei sa petreci intr-un mod inedit alaturi de prieteni sau familie. Astfel, oricare dintre locuri alegi, inarmeaza-te cu racoritoare, aparatul foto si cu multa voie buna!

Iata 5 parcuri de distractie si agrement unde vei redescoperi bucuria de a trai:

1. Superland, Brasov

La iesirea din Brasov inspre Rasnov, regasiti un centru de divertisment dedicat tuturor categoriilor de varsta.  Superland detine peste 18 atractii, printre care traseul de aventura Indiana Cruise, Mini Land-ul destinat copiilor cu varsta intre 1-3 ani, cinematograful 8D, Camera Creativa si partia artificiala de schi. De asemenea, beneficiezi si de o gama variata de preparate culinare, in zona de food si relaxare, unde regasesti The Greek, Chef Alexander, Pizza Roma, Coffee Car si 3 snack cart-uri.

Rezerva-ti cazarea in Brasov: https://bit.ly/2BQJGMF

2. Edenland Park, Balotesti

La aprox. 20 de kilometri de Bucuresti, regasesti unul dintre cele mai mari parcuri de aventura din tara, perfect pentru a experimenta distractia la inaltime. Zona pune la dispozitie numeroase activitati de agrement, precum 13 trasee in copaci, plimbari cu bicicleta, echitatie, tir cu arcul sau paint ball. O alta experienta inedita pentru copii o reprezinta Ferma Animalelor, caminul unor rare exemplare de camila alba cu doua cocoase, al lamelor, renului si paunului. Cea mai palpitanta activitate o reprezinta Eden Jump, unde poti sari de la 15 metri inaltime.

Rezerva-ti cazarea in Bucuresti: https://bit.ly/2CO1rcs

3. Tiki Village, Iasi

O oaza de relaxare unica in Romania o gasesti in Iasi, pe plaja Venetia, la Tiki Village. Inchipuit ca un sat de vacanta construit din materiale naturale, precum stuf si lemn, Tiki Village pare inspirat din cultura insulelor din Polynesia si Indochina. Principala atractie o reprezinta piscina plutitoare, prima din Romania si cea mai mare din Europa, fiind construita in Thailanda si distribuita in doua sectiuni – una pentru copii si una pentru adulti. Asadar, oricand caldura toropitoare a verii te copleseste, da o fuga cu gasca sau cu familia la Iasi si ofera-ti cateva momente de deconectare!

Rezerva-ti cazarea in Iasi: https://bit.ly/2EhwDR

4. Club Aventura, Praid

Situat la o adancime de 120 de metri, in subsolul salinei Praid, Club Aventura este singurul parc de aventura din Europa, construit intr-o salina. Dincolo de conceptul inedit, in cadrul acestuia ai posibilitatea sa testezi trasee de dificultati diferite, o aventura cu tiroliana sau catarari pe stanca „Via serata”. Astfel, pe langa efectele curative ale aerului din salina, vei avea parte de aventura si distractie intr-unul dintre obiectivele turistice ale Romaniei.

Rezerva-ti cazarea in Harghita: https://bit.ly/2q4qOSR

5. Arsenal Park, Orastie

Cel mai mare parc de aventura cu tematica militara se afla la Orastie, fiind unic in tara si in sud-estul Europei. Teritoriul parcului a fost, in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, al doilea producator de munitie din Europa si cel mai bine pazit loc, in perioada comunista. In prezent, transformat in parc de distractie, gazduieste 150 de exponate militare, precum: tunuri, TAB-uri, dispozitive antiracheta, mitraliere si tunuri antiaeriene, camioane militare, un avion IAR 93, un elicopter, fiind si cel mai mare muzeu militar in aer liber.

Ok, poate te intrebi cum te poti distra? Ei bine, ai la dispozitie: escalada pe Turnul Arsenal, jocuri de Airsoft, tehnici de antrenament tactic, Escape Room, zbor cu parapanta, parc de aventura, salturi de la 30 de metri inaltime si multe alte modalitati de recreere sau de distractie. Apoi, pentru o gustare tipica, popseste la Restaurantul-Popota, sau in micul Sat Dacic, pentru rasfaturi culinare traditionale, foc de tabara si muzica buna.

Rezerva-ti cazarea in Hunedoara: https://bit.ly/2GPEE61