Descopera cele mai spectaculoase parcuri nationale din Romania!

Pe teritoriul tarii noastre intalnim 13 parcuri nationale, 13 parcuri naturale, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, precum si numeroase rezervatii si monumente natural. Parcurile nationale ale Romaniei se remarca prin unicitate si diversitate, acestea gazduind numeroase specii de plante, animale, se intrec in cascade si formatiuni naturale, in privelisti si posibilitati de agrement.

Iata 4 parcuri nationale in care trebuie sa te aventurezi:

  1. Parcul National Retezat

Se intinde pe 20.000 de hectare de rezervatie naturala, cu peste 1190 de specii de plante, multe dintre acestea fiind unice in lume. Parcul include peste 20 de varfuri cu inaltimi de peste 2.000 de metri, circa 100 de lacuri, cel mai intins lac glaciar din tara, Lacul Bucura, care este totodata si cel mai adanc. Aici isi au cuibul peste 180 de specii de pasari, in mijlocul unor peisaje uluitoare.

Fauna cuprinde ursi, lupi, rasi, capre negre, mistreti si iepuri care convietuiesc intr-un habitat ideal pe vaile impanzite de pesteri si avene. Oricand iti permite timpul, aventureaza-te in mijlocul naturii si incarca-te cu energie pozitiva!

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2F4yZob

  1. Parcul National Muntii Rodnei

Atractiile acestei zone sunt poiana cu narcise, unica in lume, izvorul albastru al Izei, Cascada cailor, Valea Ariesului si lacurile Lala, Iezer si Buhaiescu. Parcul se intinde pe 46.000 de hectare si gazduieste cel mai impresionant relief din Muntii Rodnei, cu numeroase varfuri ce depasesc peste 2.000 de metri. In interiorul sau se afla zeci de lacuri glaciare si o bogata flora specifica zonelor alpine si subalpine, cu mai multe specii rare.

Fauna este, de asemenea, generoasa, cuprinzand exemplare de urs brun, cerbi, rasi, acvile de munte, capre negre, cocosi de munte si zimbri. Nu uita aparatul foto, caci peisajele sunt spectaculoase!

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2rw9MRp

  1. Parcul National Cheile Bicazului

Aici regasiti peste 1.000 de plante, inclusiv anumite exemplare unice in lume,  monumente ale naturii, unica statiune climaterica montana “Papucul Doamnei”, paduri de molid si o fauna bine reprezentata, compusa din capre negre, ursi, lupi si cerbi carpatini, vipere, serpi, dar si specii de pasari precum fluturasul de stanca sau ciocanitoarea de munte. Nu ratati fascinantele obiective naturale – Lacul Rosu, Pestera Munticelu, varful Hasmasu Mare si Piatra Singuratica!

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2DrGHbs

  1. Parcul National Calimani

Parcul cuprinde trei rezervatii naturale – Rezervatia Naturala de Jnepenisul cu Pinus cembra, unic in tara, Rezervatia Lacul Iezer si Rezervatia geologica 12 Apostoli. Fauna include ursi, cerbi,rasi, bursuci si pisici salbatice. Zona beneficiaza de fascinante obiective turistice, precum: Pietrele Rosii, Varful 12 Apostoli, Cascada Tihu si Negoiul Unguresc-Pietrosul. Redescopera bucuria in aer liber!

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2rw9vxR