Destinații de weekend lângă Cluj-Napoca

O mulțime de români se bucură de acest weekend prelungit explorând destinațiile de la noi din țară. Ți-ai făcut planuri? Ce spui de o escapadă în Cluj-Napoca? Am pregătit pentru tine o listă cu atracții din apropiere, astfel încât să te bucuri din plin de momente de neuitat.

Arkhai Sculpture Park

Parcul de sculptură se află în localitatea Vlaha, la doar 20 de kilometri de Cluj-Napoca, într-un cadru natural de vis. Creația faimosului artist clujean Ernő Bartha este unică în lume datorită sculpturilor din fân de dimensiuni impresionante. Terenul de un hectar pe care artistul l-a folosit inițial pentru agricultură a fost împărțit în mai multe nivele și este în continuă dezvoltare. Așadar, vei putea vizita gardul de piatră, Sanctuarul lui Bacchus și Casa Maramureșeană (o construcție de peste 100 de ani, adusă din Maramureș).

Citește și: Destinații atipice pentru Revelion

Măgăria – Gospodăria măgarilor

Vei găsi Gospodăria măgarilor la doar 30 de kilometri de nordul Clujului, în localitatea Vultureni. Această atracție este ideală pentru cei care doresc să scape de agitația orașului și să se bucure de relaxare în natură. Ajuns la destinație, vei întâlni o mulțime de măgăruși de toate vârstele (cei mai bătrâni având până la 30 de ani) și vei putea degusta delicatese artizanale din lapte de capră și măgăriță.

Lacul Beliș-Fântânele

Lacul de acumulare Beliș se află în munții Gilăului, la aproximativ o oră jumătate distanță de Cluj-Napoca. Barajul Fântânele a fost construit în anii 1970, pe cursul Someșului Cald, iar ca o consecință a acestui fapt, locuitorii satului Giurcuta de Jos au fost nevoiți să își părăsească gospodăriile, deoarece satul urma să fie inundat. Dacă vizitezi lacul Beliș pe timpul verii, când nivelul apei este scăzut, vei putea admira priveliștea stranie a bisercii scufundate Urmanczy. Pe timp de iarnă de poți bucura de împrejurimi și poți face chiar o drumeție până la Cascada Valul-Miresei.

Chidea

Localitatea Chidea mai este cunoscută drept „satul de piatră” și se află la 31 de kilometri distanță de Cluj. Ajuns acolo, vei avea impresia că ai pășit într-un peisaj desprins din povești, deoarece fiecare căsuță pe care o vei întâlni pe ulițele satului-muzeu este construită din tuf calcaros. Îți recomandăm să vizitezi Biserica Reformată-Calvină și Biserica Romano-Catolică Sf. Ioan Nepomuk, pentru a admira arhitectura lor surprinzătoare.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.