3 destinatii romanesti ideale pentru Halloween 2017

losw/Shutterstock.com

Mai este foarte putin pana la cel mai asteptat eveniment al lunii octombrie – noaptea de Halloween. Desi ideea in sine n-a fost introdusa decat de curand in calendarul colectiv de evenimente, Romania are o poveste extrem de veche si intortocheata legata de spiritele rele care bantuie lumea celor vii.

Inca de prin secolele trecute in satele transilvanene circulau zvonuri referitoare la creaturi mistice care ar da tarcoale caselor satenilor dupa apusul soarelui. Mai mult, inspirat de aceste legende locale, scriitorul irlandez Bram Stocker a dat nastere mitului Dracula, contele insetat din inima Transilvaniei. Asadar, legaturile Romaniei cu entitatile inspaimantatoare sunt destul de vechi, insa sarbatoarea noptii de Halloween a ajuns la noi ceva mai tarziu.

Inainte de sarbatorirea Halloween-ului, satenii din Transilvania obisnuiau sa marcheze noaptea de 30 noiembrie – data in care crestinii il praznuiesc pe Sfantul Andrei – prin tot felul de ritualuri menite sa izgoneasca spiritele rele. Cel mai popular dintre ele este cel care are stransa legatura cu unul dintre cele mai banale plante din ograda omului – usturoiul. Astfel ca, pentru a se feri de strigoii care umblau in noaptea de 29 spre 30 noiembrie, gospodinele ungeau toate ferestrele si pragurile cu usturoi (sau pur si simplu atarna o legatura de usturoi in apropierea oricarei intrari in casa), se asigurau ca fiecare membru al familiei mananca in seara cu pricina usturoi si ascundeau toate ustensilele ramase afara. Aceasta practica se spune ca ar fi pazit pe oricine e viu de strigoi si de farmece, de aici si credinta populara ca usturoiul este cea mai de temut arma impotriva Contelui Dracula, unul dintre cei mai infricosatori strigoi.

Revenind la Halloween, sarbatoarea care astazi a prins o nota ceva mai vesela si mai putin infricosatoare decat era pe vremuri a luat nastere acum multe secole din motive religioase. Desi originea exacta a fenomenului nu este cunoscuta, exista mai multe teorii cu privire la acest lucru. Unii cercetatori sustin ca Halloween-ul ar fi luat nastere pe vremea celtilor, iar altii sustin ca originile Halloween-ului ar fi unele crestine. Pana se afla intru totul adevarul propun sa ne concentram atentia pe ceea ce inseamna Halloween-ul astazi.

Halloween-ul in zilele noastre este un motiv in plus de bucurie pentru cei mici (dar si pentru cei mari) deoarece in preajma acestei sarbatori se organizeaza numeroase petreceri la care participantii sunt sfatuiti sa se costumeze in ce personaj isi doresc. Daca pana acum cativa ani, personajele favorite era scheletii, mumiile si fantomele, de ceva timp incoace copiii (si adultii) prefera sa se costumeze in persoane celebre sau personaje din desene animate/filme.

Romania nu s-a indragostit atat de tare de sarbatoarea preluata de pe continentul american, insa este gazda mai multor petreceri si evenimente tematice. Pe langa acestea, in unele orase centrele comerciale si locurile publice sunt decorate intr-un mod specific. Daca vrei sa marchezi sarbatoarea Halloween-ului printr-o vacanta in tara, iata unde poti sa te duci.

1.Castelul Bran este evident printre primele optiuni ale oricarui impatimit de lucruri inspaimantatoare. Cunoscut ca fiind castelul Contelui Dracula, Castelul Bran este destinatia favorita a tuturor turistilor care isi doresc o vacanta autentica de Halloween. Pe data de 28 octombrie, la castel se organizeaza un tur special si o petrecere dedicata spiritelor din cealalta lume. Daca esti curios, poti afla mai multe detalii pe http://www.bran-castle.com/

De asemenea, daca ajungi prin Bran si nu stii unde poti sa te cazezi, iti reamintim ca pe Travelminit gasesti cele mai bune unitati de cazare din zona.

2. Acasa la Dracula este un hotel de patru stele din Poiana Brasov care isi doreste sa aduca in prim plan atmosfera autentica a locuintei temutului conte. Desi hotelul nu este bantuit si nici nu a semnalat vizite ale faimosului Dracula merita sa iti petreci noaptea de Halloween intr-o astfel de locatie.

3. Bucuresti este unul dintre cele mai aglomerate locuri in noaptea de Halloween. In fiecare an pub-urile si cluburile din capitala organizeaza petreceri tematice la care participa tot felul de personaje inspaimantatoare sau mai putin inspaimantatoare. Daca vrei sa ramai peste noapte, pe Travelminit gasesti cele mai bune unitati de cazare.

Acestea au fost propunerile noastre pentru seara de Halloween, nu uita sa iti iei usturoiul cu tine  pentru a te pazi de spiritele intunericului. Distractie placuta!