Top 10 cabane superbe din România, pentru o vacanță în mijlocul naturii

Cabanele sunt opțiuni de cazare autonome, perfecte pentru un sejur în natură. Vei găsi cabane în tot felul de locuri sălbatice, de la malul lacurilor până la poalele lanțurilor montane. Cele mai multe sunt mici, confortabile și tradiționale, permițându-ți să explorezi sau să te relaxezi în interior în timp ce privești peste râurile sau văile împânzite de pini. 

De ce să alegi o cabană?

Fără îndoială, atracția principală a unei cabane este locația acesteia. Aceste case te pot găzdui între dealuri împădurite sau chiar pe marginea unui lac, uneori chiar și cu o verandă menită pentru a te bucura de apusul soarelui.

Dacă dorești să faci o drumeție, să înoți în lacurile sălbatice sau să faci canotaj dimineața, locația unei cabane este alegerea perfectă. În afară de abundența naturii, cabanele pot adăposti un grup mai mare de prieteni sau o familie numeroasă, o alegere ideală pentru o deplasare în natură cu cei apropiați.

Iată 10 cabane superbe din România, perfecte pentru o vacanță în natură:

Casa la cheie Nagy Lak III – VII, Zetea

Cabana este construită pe un teren de 500 de metri pătrați, lângă lacul de acumulare Baraj Zetea. Este construită din lemn, iar la parter se află sufrageria, bucătăria și baia. La etaj sunt două camere cu balcon, dotate cu câte un pat dublu și baie proprie. 

Butoiul cu apă încălzită stă la dispoziția oaspeților în orice anotimp. Numit și “Jacuzzi-ul Secuiesc”, are un diametru de 2 metri și adâncime de 120 cm, un volum de 3500l de apă și oferă recreere pentru 6-8 persoane.

Cabana dispune de 6 locuri de cazare, iar prețul unei nopți pentru întreaga unitate este de 502 lei.

Casa de vacanță Piricske, Piricske

Cauți un loc de cazare în inima Harghitei? Ia-ți gașca de prieteni și hai la casa de vacanță Piricske. Situată la 16 kilometri de Miercurea Ciuc, această unitate de cazare este cadrul ideal pentru o vacanță în mijlocul naturii cu grupul de prieteni.

Un mix smart între modern și rustic, decorul cabanei te atrage de la prima privire. Unitatea de cazare are 5 camere și poate acomoda până la 14 persoane. Ai acces gratuit la internet, un foișor, boardgames și un spațiu amenajat pentru grătar. Practic, ai toate condițiile unei șederi de neuitat.

În plus, dacă vii iarna, află că pârtia de schi se află în preajma unității de cazare. 

Cabana 4KM, Gheorgheni

Cabana 4KM este situată la 4 kilometri de Gheorgheni, într-o zonă montană, având o arhitectură care îmbină elemente din lemn și piatră. Aerul curat de munte și împrejurimile fac din această casă de oaspeți o locație perfectă pentru odihnă în intimitate.

La Casa de oaspeţi 4KM ai la dispoziţie 12 locuri de cazare în 6 camere. Datorită stilului aparte al cabanei, dormitoarele sunt identice, cele 4 de la parter dispun de baie proprie cu cabină de duș și 2 paturi single. Intrarea este din livingul de 32 mp în care se află bucătăria echipată cu toate cele necesare pentru prepararea hranei, frigider, aragaz, cuptor cu microunde. Cele 2 camere de la etaj sunt amenajate cu paturi matrimoniale şi o baie comună.

Căsuța Măriei, Borșa

Căsuța Măriei este situată într-o zonă liniștită la poalele Munților Rodnei, dar și foarte aproape de zona centrală a orașului. Cascada Cailor, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice este la o distanță de doar 10 km, la fel și pârtia de schi pentru iubitorii de sport!

Decorul intim al căsuței te invită la relaxare, la seri pline de râsete și voie bună.

Cabana A, Toplița

Cabana A Toplița se află în Topliţa şi oferă vedere către oraş. Oaspeţii au la dispoziţie Wi-Fi gratuit, dar şi parcare privată gratuită. Campingul oferă o terasă şi vedere la grădină. Unitatea de cazare are zonă de relaxare, TV cu ecran plat cu canale prin satelit şi baie comună cu duş şi uscător de păr. Bucătăria complet utilată include frigider şi cuptor.

Proprietatea are o grădină cu facilităţi de grătar, iar în apropiere oaspeţii pot schia şi se pot plimba cu bicicleta.

Cabana Hovirag, Izvoare

Casa de oaspeți a fost construită într-un cadru pitoresc, chiar lângă pădure și pârâu. La nivelul inferior există o cameră de zi (pat extensibil pentru 2 persoane), o bucătărie separată, o terasă și baie cu duș cu apă cald și rece, și cu toaletă.

La etaj se află o cameră cu 3 paturi (1 pat suplimentar), cu terasă și o cameră dublă cu toaletă separată. Camerele sunt încălzite cu sobe de țiglă sau cu radiator electric. Facilități de gătit în bucătărie cu gaz îmbuteliat sau în sobă cu lemne în aer liber. Apa de izvor este la 200 de metri de pensiune. Oaspeții sunt bineveniți și în timpul iernii!

Cabana Deac, Vatra Dornei

Cabana Deac oferă eleganță, confort într-un cadru natural deosebit. Cabana dispune de 5 camere duble care pot fi închiriate atât individual, cât și integral (pentru grupuri de maxim 10 persoane). Poți admira întregul oraș, savurând un espresso pe terasa cabanei, poți face un grătar în aer liber sau să te relaxezi câteva momente la saună.

Dacă vreți să fii la curent cu evenimentele cotidiene, ai la dispoziție gratuit Internet Wi-fi și televiziune prin cablu în toată cabana. Toate camerele sunt prevăzute cu kituri complete de îngrijire. Bucătăria este complet utilată, oferindu-ți toate serviciile pentru prepararea mesei. Pentru aventurieri, în zonă se pot organiza diverse activități cum ar fi echitație, rafting, tiroliană, plimbări cu bicicleta sau ATV-ul, excursii pe diverse trasee turistice. Pentru cei pasionați de ski, pârtia se află la mai puțin de 1 km de cabană. Cabana Deac este alegerea potrivită pentru toate categoriile de turiști, oferind o experiență de cazare unică.

Casa Lopo, Vale

Casa Lopo se găsește în satul pastoral Vale din Mărginimea Sibiului. Pe de o parte retras din agitația vieții urbane, pe de altă parte vis-á-vis de Transalpina ṣi la numai doi paṣi de Sibiu. Un loc potrivit pentru toți care vor să evadeze din birouri și din aglomerațiile urbane. O alegere excelentă pentru iubitorii unei naturi neatinse care preferă să se rătăcească prin păduri intacte și să guste un strop de seninătate rurală.

Satul se cuibărește pe un versant montan cu priveliṣte ȋnspre larga câmpie ardeleanǎ. Un drum asfaltat ȋl face accesibil, dar îndeosebi străduțele pavate, cărările și potecile șerpuite te poartă către dealurile împădurite. Acolo te poți plimba prin cea mai veche pădure de fag de pe continent pentru a ajunge în pajiștile montane, unde vecini îți vor fi oile și caii care păsc nestingheriți.

Căsuța din Pădure, Piatra Neamț

Un spațiu mirific și totodată mioritic, Căsuța din Pădure este situată la 2.1 km de Shopping City Piatra Neamț. Din strada principală pășim către oaza de liniște în conectarea cu natura 500 m pe un drum asfaltat. 

Odată ajunși la cabana de sub pădurea de pini, în zare ni se-arată lacul împrejmuit de dealurile Cernegura și Batca Doamnei. Drumul pietruit nu-i aventuros, mașinile mici urcă cu ușurință, chiar dacă nu sunt 4×4. 

Cabana Jasmin, Băile Chirui

Cabana Jasmin este locul ideal pentru relaxare, drumeții, pentru sărbătorirea zilelor de naștere sau chiar și Revelion. Este situată într-o zonă ionizată, cu ape minerale. Tenisul de masă, darts-ul, baschetul, fotbalul, volei sau badminton îți pot umple timpul liber. 

O baie în ciubărul cu apă minerală și sărată te poate relaxa, iar locul de gătit cu grătar, sobă, cuptor, aragaz te așteaptă să prepari bunătăți culinare. Căsuța din copac va fi pe placul copiilor…. și nu numai! Sporturile de iarnă, ski, snowboard, patinaj, gogoașa pe toboganul de gheață sau drumeții le poți practica la doar câțiva kilometri distanță de cabană.