5 evenimente culturale ce vor avea loc in perioada urmatoare in Transilvania

Mariia Golovianko/Shutterstock.com

Toamna se numara bobocii si evenimentele culturale in Transilvania. De la targuri tematice pana la concerte de muzica clasica si blues, in Transilvania le gasesti pe toate. Descopera recolta bogata a satenilor romani in cadrul a mai multe festivaluri organizate in urmatoarea perioada si prinde-te in hora alaturi de localnicii din satele transilvanene.

1. Targ si degustare de mere din soiuri traditionale – Sibiel – 29 octombrie 

Luni, 29 octombrie, in satul Sibiel din judetul Sibiu se organizeaza cea de-a patra editie a targului dedicat soiurilor de mere ce se cultiva in zona. Caminul Cultural din Sibiel va fi impanzit de comercianti din din tot judetul care isi vor prezenta recolta bogata si produsele obtinute din merele si perele cultivate anul acesta.

2. Tango Weekend Festival – Targu Mures – 27-29 octombrie

Targu Muresul se trasforma pentru doua zile in “taramul tangoului”. Participa si tu la seminariile tinute de Csongor Kicsi si descopera tainele celui mai iubit dans. Pasional, elegant si fermecator, tangoul te va cuceri inca de la primii pasi de dans. Evenimentul are loc intre 27 si 29 octombrie la Jazz&Blues Club Targu Mures, iar pretul pentru accesul la intregul eveniment este de 160 RON.

Cauti cazare pe durata festivalului? Gasesti aici!

3. Festivalul International “Cluj Blues Fest” – Cluj Napoca – 3-4 noiembrie

Anul acesta Festivalul International “Cluj Blues Fest” isi schimba locatia si va fi gazduit de Casa de Cultura a Studentilor. Aflat la cea de-a patra editie, “Cluj Blues Fest” reuneste iubitorii de muzica blues sub idea unui festival restrans, ce are ca participanti numerosi artisti internationali.

4. Festivalul “Martian Negrea” – Valea Viilor, Sibiu – 4-5 noiembrie

Valea Viilor este una dintre destinatiilor rurale care au castigat foarte mult “teren” in ultima perioada in cursa pentru cele mai iubite sate din Romania. Desi pana acum ceva vreme singurele sate populare din Transilvania care meritau vizitate erau Viscri si Saschiz, odata cu cresterea interesului din partea turistilor straini au fost descoperite din ce in ce mai multe locatii pitoresti. Daca iti doresti sa vizitezi Valea Viilor in perioada urmatoare, iti recomandam sa o faci intre 4 si 5 noiembrie deoarece in acele zile centrul satului va rasuna de cantece si dansuri traditionale.

Afla mai multe despre Valea Viilor: Descopera Valea Viilor – locul care concureaza cu satele Viscri si Saschiz

5. Transylvania Wine Fair – Brasov – 10-12 noiembrie

Brasovul devine pentru a cincea oara “capitala vinului romanesc” in prima jumatate a lunii noiembrie, cand va gazdui unul dintre cele mai importante evenimente de acest tip din tara. Profesionisti si amatori, cu totii sunt bine-veniti la degustarile organizate si la masterclass-urile cu diverse tamatici.

Afla ce poti sa vizitezi in Brasov pe perioada festivalului: 5 atractii turistice de neratat in Brasov

Indiferent de locatia in care vrei sa te indrepti, Travelminit vine in sprijinul tau cu cele mai bune locuri de cazare. Cauta unitatea de cazare ideala pentru sejurul tau pe www.travelminit.ro si pregateste-te de o noua aventura!