Festivalul Medieval de la Sighisoara din 2017 – sugestii de cazare

Festivalul Medieval de la Sighisoara are loc anul acesta in perioada 28-30 iulie. Festivalul aflat la cea de-a 24-a editie a devenit deja o traditie pentru localnici, dar si pentru turistii care se inghesuie pe stradutele cetatii sa vada cat mai de aproape spectacolele tematice.

Festivalul Medieval de la Sighisoara este cel mai mare si cel mai longeviv festival medieval de la noi din tara, prima editie fiind organizata in anul 1992. Anul trecut, din pricina unor probleme biroctratice, festivalul a fost amanat, insa acesta se intoarce cu forte proaspete la sfarsitul lunii iulie din 2017.

Afla mai multe: Festivalul Medieval de la Sighisoara

In perioada festivalului tot orasul imbraca straie de sarbatoare, iar la fiecare pas zaresti cate o domnita sfioasa, un cavaler curajos sau un menestrel talentat. Rochiile lungi, ample, brodate manual fac senzatie pe stradutele intortocheate ale cetatii, iar sunetul spadelor in plina actiune se aude la fiecare colt.

Duelurile, spectacolele si alte fel si fel de reprezentatii vor “lua cu asalt” cetatea Sighisoarei, iar daca vrei sa te asiguri ca iei parte si tu la acest eveniment, te sfatuim sa iti rezervi din timp locul de cazare, pentru ca majoritatea hotelurilor si pensiunilor din zona sunt deja ocupate. Pentru cei mai intarziati, echipa HotelGuru.ro are 5 sugestii de cazare in apropiere de orasul Sighisoara:

1.Pensiunea Cartrefodat

Intr-un loc parca uitat de lume, in care timpul sta in loc si traditiile sunt la ele acasa, si-au gasit adapost o comunitate restransa de sasi. Locul este atat de special incat a atras atentia si turistilor straini care vin special in zona sa viziteze Saschiz-ul si localitatile dimprejur.

Cazandu-te la Pensiunea Cartrefodat in perioada festivalului poti impusca doi iepuri deodata. Pe langa cetatea Sighisoarei ai prilejul sa descoperi si localitatea Saschiz aflata la numai 18 kilometri de oras.

  • Pret: 240 de ron/camera dubla/2 nopti

2. Complex turistic Romantik ***

Complexul turistic Romantik se afla la jumatatea distantei dintre Sighisoara si Targu-Mures. Unitatea pune la dispozitia oaspetilor 70 de locuri de cazare, un resturant cu 150 de locuri, o terasa acoperita cu o capacitate de 200 de locuri si o sala de sedinte potrivita pentru un grup de maximum 50 de persoane. Oferta complexului turistic cuprinde camere single, duble si triple.

Amplasarea excelenta a complexului favorizeaza vizitarea mai multor obiective turistice aflate in apropiere precum Statiunea Sovata, Lacul Ursu, Salina Praid si comuna Corund.

  • Pret: 158 de ron/camera dubla/2 nopti

3. Motel Vector

Situat pe drumul E60 ce leaga Targu-Mures de Sighisoara, Motelul Vector se afla intr-o zona pitoreasca, ferita de agitatia oraselor. Daca iti doresti sa faci o vizita Festivalului Medieval, dar nu vrei sa te confrunti cu aglomeratia ce se va isca pe strazile orasului, o unitate de cazare retrasa, ceva mai departe de Sighisoara este alegerea ideala.

Motelul Vector ofera oaspetilor cazare in 50 de camere modern mobilate si preparate traditionale romanesti si unguresti in restaurantul propriu.

  • Pret: 160 de ron/camera dubla/2 nopti

4. Arpad Vendeghaz Csekefalva

La jumatatea drumului dintre Sighisoara si Odorheiu Secuiesc se afla un taram de basm, care te va incanta cu pajistile inverzite si mirosul florilor de camp. Arpad Vendeghaz Csekefalva dispune de 16 camere cochet mobilate, ce au un design modern in care sunt integrate si piese traditionale de mobilier.

Pensiunea este de asemenea un loc ideal pentru cei mici, deoarece aici se pot relaxa in locul de joaca special amenajat sau la piscina exterioara.

  • Pret: 137 de ron/camera dubla/2 nopti
  • Mai multe detalii si rezervari, aici!

5. Motel Kitty

Motelul Kitty din Cristuru Secuiesc vine in intampinarea oaspetilor cu 7 camere confortabile numai bune pentru turistii care vor sa petreaca ultimul weekend din luna iulie in inima Transilvaniei. Datorita amplasarii motelului, dupa ce iei parte la spectacolele organizate in cetate, poti face o mica excursie in spre Odorheiu Secuiesc.

  • Pret: 200 de ron/apartament/2 nopti