Insula Galesnjak din Croatia – insula indragostitilor de pretutindeni

Galesnjak  este situata intre insula Pasman si orasul Turanj – ce se afla in partea continentala a Croatiei – si este printre putinele formatiuni naturale ce au forma de inima. Insula are o suprafata de 132 000 de metri patrati si masoara aproximativ 1.50 kilometri lungime. Desi este aproape in totalitate pustie si are pe ici colo cateva exemplare de arbusti, Galesnjak este una dintre cele mai populare insule din tara. Afla de ce!

Galesnjak – locul in care mii de indragostiti vin sa isi declare iubirea

Galesnjak este insula care se aseamana cel mai mult cu forma unei inimi si este recunoscuta in toata lumea datorita acestui aspect. Primele sale merite au fost aduse in 2009 cand o aplicatie Google a facut o captura cu forma surprinzatoare a bucatii de pamant. Desi pana atunci insula nu se afla mai deloc in vizorul turistilor, de la acel moment Galesnjak a devenit una dintre atractiile turistice principale din centrul tarii. Cu atatia indragostiti care vor sa isi declare sentimentele in cele mai inedite moduri, nu e de mirare ca Galesnjak a devenit cel mai popular loc pentru cereri in casatorie si declaratii de dragoste.

Cu toate acestea, despre existenta insulei in forma de inima se stia cum mult dinainte ca Google sa dea tonul unei avalanse turistice in zona. In secolul al XIX-lea pe vremea lui Napoleon, insula a fost inscrisa in hartile oficiale si s-a bucurat de o perioada de popularitate extrem de ridicata mai ales in randul persoanelor din inalta societate.

Ce este de vazut pe insula Galesnjak

Bine, bine, Galesnjak are o forma aproape perfecta de inima, insa cu toate astea nu o poti vedea decat de sus, deci de ce ai vrea sa mergi pe acesta insula? Ei bine,  insula Galesnjak este o insula nelocuita, aproape pustie si lipsita de orice structura facuta de mana omului. Chiar si asa, insula se bucura de un numar mare de turisti care ajung aici cu barca si decid sa faca un tur al insulei alaturi de partener sau sa se bucure de apele azurii ale marii Adriatice pe una dintre plajele din Galesnjak.

Plajele formate din pietricele mici, rotunde, nu sunt cele mai spectaculoase din intreaga coasta Dalmata insa au ceva aparte: intimitatea. In Galesnjak desi vin foarte multi turisti, prea putini se avanta sa ramana la o cateva ore de plaja in zona, tocmai de aceea daca decizi sa te bucuri de soare pe una dintre plajele din Galesnjak vei putea sa te relaxezi linistit fara sa fii inconjurat de foarte multi oameni.

Insula Galesnjak – obiectiv turistic

Celebritati, oameni de rand, toti indragostiti pana peste cap aleg sa isi sarbatoreasca cele mai romantice momente in jurul sau pe insula Galesnjak. Datorita acestui val impresionant de turisti autoritatile locale si cativa investitori doresc sa dezvolte un loc mult mai primitor pentru vizitatori pe insula Galesnjak. Nu stim sigur daca aceste planuri vor aduce si mai multi turisti sau va scadea numarului lor considerabil, avand in vedere faptul ca ceea ce face Galesnjak atat de speciala este atmosfera salbatica, neatinsa si mai ales linistita.

Cum ajungi pe insula Galesnjak?

Cel mai simplu mod de a ajunge pe insula Galesnjak este sa inchiriezi o barca sau sa te alaturi unui tur ghidat din orasul Turanj. Turanj se afla la mica distanta de Zadar, iar drumul intre cele doua orase poate fi parcurs cu usurinta cu mijloacele de transport in comun.

Unde te cazezi?

Asa cum am mentionat si mai sus Galesnjak este nelocuita si nu prezinta conditii necesare pentru cazare momentan, tocmai de aceea iti recomandam sa innoptezi in orasul Zadar, unul dintre cele mai frumoase asezari de pe coasta Dalmata.