Relaxeaza-te un weekend la Calimanesti

DaniTM/Shutterstock.com

Tanjesti dupa o vacanta relaxanta intr-o destinatie in mijlocul naturii? Vrei sa scapi de stresul cotidian? Iti doresti sa evadezi din rutina zilnica si sa iti dedici mai mult timp? Avem solutia perfecta pentru tine: un weekend relaxant intr-una dintre cele mai apreciate statiuni balneare din Romania, statiunea Calimanesti.

Statiunea din judetul Valcea este renumita datorita apelor cu proprietati curative ce au fost descoperite cu secole in urma de catre localnicii din zona. Cu numeroase hoteluri, stranduri si bazine in care pot fi tratate o multime de tipuri de afectiuni, Calimanesti reuseste sa atraga un numar impresionant de turisti in fiecare sezon.

Situata la numai 17 kilometri de orasul Ramnicu Valcea, statiunea balneara functioneaza pe intreaga durata a anului si reprezinta una dintre cele mai cautate statiuni de acest tip de la noi din tara. Statiunea are o importanta deosebita pentru segmentul balnear datorita izvoarelor termale si atermale.

Printre afectiunile care pot fi ameliorate cu ajutorul apei din izvoarele termale si atermale din statiunea Calimanesti se numara:

  • afectiuni ale tubului digestiv
  • obezitatea
  • afectiuni dermatologice
  • diabetul
  • afectiuni renale
  • artroze
  • afectiuni hepatobiliare
  • astm alergic
  • afectiuni ginecologice
  • bronsita
  • afectiuni cardiovasculare

Legenda statiunii Calimanesti

Se spune ca un cioban care isi aducea oile sa pasca in zona, a venit intr-una din zile la calugarii ce locuiau la manastirea Cozia si le-a povestit despre intamplarea miraculoasa de care avusese parte. Ciobanul sustinea ca durerile i-au fost alinate de apele unul lac din “campul lui Caliman”, iar oile ranite care au baut din apa aceea s-au vindecat. Auzind spusele barbatului, calugarii au fost sa verifice locul despre care ciobanul nu inceta sa vorbeasca. Ajunsi acolo, calugarii au constatat ca si in jurul manastirii erau numeroase izvoare cu apa “miraculoasa” si au decis sa construiasca un fel de spital in care raniti se puteau trata de boli.

Faima acestor ape miraculoase a ajuns pana la urechile domnitorilor, insusi Mircea cel Batran venind aici sa se trateze la batranete. Mai tarziu, urmasul sau, Matei Basarab i-a urmat exemplul si s-a relaxat in apele binecuvantate. Dar sa nu crezi ca numai oamenii importanti de pe meleagurile romanesti se tratau cu apele de la Calimanesti. In secolul al XIX, un doctor roman renumit ii recomanda imparatului Napoleon al III-lea al Frantei sa foloseasca apa de la Calimanesti pentru a-si trata afectiunile, iar apa a fost imbuteliata si dusa catre Paris.

Obiective turistice din zona

Statiunea Calimanesti este inconjurata de o multime de obiective turistice importante pe care le poti vizita in timpul sejurului tau. Cea mai cunoscuta este cu siguranta manastirea Cozia, ctitorita de voievodul Mircea cel Batran.

Pixachi/Shutterstock.com

Complexul monahal medieval a fost ridicat in secolul al XIV-lea, la indemnul voievodului. Ceea ce face din aceasta manastire un loc atat de popular in randul turistilor sunt legendele ce se tes in jurul ei si picturile interioare extraordinar de frumoase. Pe langa emblematica manastire din oras, in zona se mai gaseste Cascada Latrisor, o cadere spectaculoasa de ape care se afla la numai 6 kilometri distanta de statiune si Biserica de sub stanca.

Unitati de cazare in Calimanesti

Daca iti surade o vacanta relaxanta in inima judetului Vrancea, echipa HotelGuru.ro vine in ajutorul tau cu cateva recomandari in ceea ce priveste locul de cazare:

  • Vila Sebastian este situata in apropierea manastirii Cozia  si la 100 m de Complexul Balnear Caciulata. Profita de facilitatile disponibile in incinta pensiunii si relaxeaza-te pentru o perioada cat mai indelungata. Pret: 120 ron/o noapte/camera dubla. Rezerva aici!

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 15-16 iunie 2017 si sunt valabile astazi, 30 mai 2017.