Târgurile de Crăciun din România de anul acesta

Sărbătorile de Crăciun sunt aproape, iar atmosfera a început deja să se schimbe în mod vizibil, cu toții fiind preocupați de planificarea celor mai frumoase momente ale acestui sfârșit de an. Ușor, ușor încep să apară târgurile de Crăciun pline de dulciuri, spectacole, brazi împodobiți și voie bună. Marile orașe din România se depășesc pe sine an de an pentru a le oferi românilor cele mai frumoase târguri, iar Travelminit vine în ajutorul tău cu o propunere de câteva posibile destinații pentru tine și cei dragi.

Târgul de Crăciun din București

Târgul de Crăciun din București s-a deschis pe 26 noiembrie, moment în care Piaţa Universităţii şi pe bulevardele din centrul Capitalei a fost aprins și iluminatul festiv. Atmosfera este asigurată de muzica ambientală, plimbări cu caruselul și bradul înalt de 15 metri. Anul acesta, evenimentul se desfășoară în condiţii speciale, adaptate contextului epidemiologic, iar accesul în târg se face pe bază de bilet și în baza certificatului verde digital valabil doar în cazul vaccinării sau al trecerii prin boală. Preţul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei la casa de bilete din Piață.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Târgul de Crăciun din Cluj durează din data de 26 noiembrie până la 31 decembrie. Conform reglementărilor anunțate în contextul pandemiei de coronavirus, accesul în Piața Unirii din Cluj Napoca are loc în limita a maximum 2.000 de persoane vaccinate sau trecute prin boală, pe baza certificatului verde care va fi scanat în zonele de acces. Doar copiii sub 12 ani sunt exceptați de la obligativitatea prezentării certificatului verde. Programul artistic cuprinde povești la gura sobei cu Magic Puppet și Urbannect și piese de teatru de păpuși pentru copii, puse în scenă de Animart. În plus, în Piața Unirii este amplasată o roată panoramică de observație în care adulții și copiii vor putea admira zona centrală de la o înălțime de 24 de metri.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu s-a deschis pe 26 noiembrie și va dura până la data de 2 ianuarie 2022. Acesta are loc în Piața Mare din Sibiu, unde una dintre atracțiile majore va fi o proiecție grandioasă pe toate clădirile din piață. În cadrul evenimentului sunt prezenți peste 80 de expozanți, iar părinții își pot duce copii la Atelierul lui Moș Crăciun și pe patinoarul în aer liber. Accesul presupune prezentarea certificatului verde emis în urma vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. Trebuie menționat că testele și certificatele bazate pe teste nu permit accesul.

Târgul de Crăciun din Timișoara

Târgul de Crăciun de la Timișoara se va deschide la 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, la orele 18:00, când va fi aprins și iluminatul festiv și se va desfășura până la data de 15 ianuarie 2022, fiind cel mai lung din istoria orașului. Evenimentul se va desfășura în Piața Victoriei, în parcarea Modex și în Piața Libertății, unde va putea fi observat un târg de meșteșuguri acompaniat de spectacole de muzică și dans ale folclorului românesc, printre altele. De asemenea, intrarea se face doar în baza certificatul verde Covid.            

Anul acesta a fost sufocant pentru toată lumea, având în vedere situația epidmiologică curentă, iar aceste evenimente de Crăciun sunt o adevărată oportunitate pentru a intra în spiritul sărbătorilor. Dacă aceste destinații ți-au atras atenția și îți propui să le faci o vizită, intră pe www.traveminit.ro și descoperă atmosfera festivă în România.