Top 10 cazări în Timișoara, „Viena României”

Photo by Laura Ghise on Unsplash

Timișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe de la noi din țară, vizitat anual de mii de turiști români sau internaționali.

Fie că alegi să vizitezi Timișoara în luna iubirii, sau aștepți să se mai încălzească vremea, odată ajuns acolo te poți plimba pe Bega sau pe podurile romantice, prin parcurile din oraș, prin centrul vechi și poți admira arhitectura și frumusețea orașului în sine. Bineînțeles, în itinerariul tău trebuie să apară și Piața Unirii sau Piața Victoriei, locuri cheie pentru turiștii care vizitează Timișoara an de an.

Rezervă-ți pentru Timișoara o perioadă de cel puțin 3 zile, iar după un astfel de sejur, cu siguranță vei înțelege de ce orașul este denumit de mult ori „Viena Românească”.

Hotel Old Town

Situat în Timișoara, la 400 de metri de Catedrala Sf. Gheorghe, Hotel Old Town oferă check-in și check-out express, camere, bar, WiFi gratuit în toate zonele și lounge comun. Turiștii beneficiază de recepție cu program nonstop, room-service și depozit de bagaje. Camerele hotelului au zonă de relaxare, TV cu ecran plat și baie privată, dotată cu duș și uscător de păr. Unitățile de la Hotel De Savoya includ aer condiționat și un birou.

Proprietatea oferă zilnic mic dejun continental și tip bufet. Printre punctele de atracție renumite de lângă Hotel Old Town se numără Centrul Istoric, Catedrala Ortodoxă Timișoara, Iulius Mall Timișoara și Palatul Baroc.

Vila La Residenza

Pentru un cadru idilic, înconjurat de natură, Vila La Residenza pune la dispoziție 15 camere și are, în total, o capacitate de 30 de persoane.

Pe lângă facilitățile de bază, vila oferă curte cu zonă verde și de relaxare, piscină, saună și parcare.    

Aeroportul Internațional Timișoara – Traian Vuia se află la doar 12 kilometri, iar pentru excursii de o zi în afara Timișoarei, ai la dispoziție Ștrandul Termal Sânmihaiu German la 15 km, Băile Călacea la 25 km și Stațiunea Balneară Buziaș, la 32 km distanță.

Pensiunea Dolce

Deschisă tot timpul anului, Pensiunea Dolce își așteaptă turiștii în 6 camere, având o capacitate totală de 15 persoane.

Centrul comercial Timişoara Shopping City este la 2 km de proprietate. Facilităţile includ o grădină, o terasă şi un lounge comun. Conexiunea WiFi şi parcarea privată sunt gratuite.

Toate camerele Pensiunii Dolce sunt prevăzute cu dulap şi TV cu ecran plat.

Pensiunea Nora Prestige

Cu un ambient intim și relaxant, toate camerele pensiunii Nora Prestige își așteaptă turiștii cu drag și cu ospitalitate. Pensiunea dispune de 12 camere, cu 12 băi proprii și are, în total, o capacitate de 28 de persoane.

Dotată cu piscină, jacuzzi și saună, pensiunea este gata să îți ofere calitate și relaxare la nivel înalt, după o zi de plimbat prin frumoasa Timișoara, pentru un sejur complet relaxant și odihnitor.

Hotel Del Corso

Construit în stilul modern contemporan, hotelul pune la dispoziție  39 de camere cu băi proprii și are, în total, o capacitate de 78 de persoane.

Unitatea de cazare dispune și de curte cu grădină și zonă verde, de relaxare, parcare și acces nelimitat la internet.

Camerele sunt luminoase și decorate cu gust, astfel încât sejurul tău la Timișoara să fie unul calitativ și odihnitor.

Pensiunea Boutique Park

Pensiunea Park este situată în zona centrală a Timișoarei, la 5 minute de plimbare de cele mai importante atracții ale orașului: Catedrala Mitropolitană, Piața Operei și Centrul Istoric.

Atmosfera intimă, eleganța celor 10 camere cu băi proprii, bogăția decorațiunilor și serviciile impecabile sunt atuurile pe care pensiunea le oferă turiștilor. Cele 11 camere ale pensiunii crează cadrul liniștit al unei proprietăți cochete, dar în pas cu ultimele tehnologii, pentru un sejur reușit, de calitate.

Hotel Castel Royal

Construit în 2013 în stilul unui castel medieval neo-renascentist german, Complexul găzduiește un hotel de 4 stele cu 15 camere și apartamente spațioase.

Restaurantul, cu o capacitate de 150 de locuri, îți oferă preparate din bucătăria internațională, iar berăria bavareză vă așteaptă cu specialități de bere nefiltrată, produsă  chiar în fabrica de bere proprie.

Pensiunea Delia

Pensiunea Delia dispune de 14 camere dintre care 10 duble și 4 matrimoniale, toate fiind dotate cu baie proprie, aer condiționat, televizor, cablu TV.

Situată într-un cartier rezidenţial din Timişoara și oferă gratuit locuri de parcare şi acces Wi-Fi, inclusiv în grădina ce este dotată cu foișor, balansoar, grătar rustic în aer liber și un iaz natural cu cascade, roată de moară și pești exotici.

Accesul către centrul orașului este facil, tramvaiele şi autobuzele opresc la 200 de metri distanţă de pensiune, iar la cerere pot fi aranjate transferuri la aeroport,  aflat la 16 km distanță.

Apartament Friends Residence

Complexul Friends Residence Apartments este situat în Timișoara, pe malul lacului Aurora, în incinta bazei sportive Friends Arena. Spațiile de cazare au fost finalizate în martie 2020. Proprietatea beneficiază de un design modern destinat turiștilor  care călătoresc atât  în scop turistic, cât și de business.

Cele 14 apartamente sunt structurate pe două nivele, cu scară interioară, zonă de living, chicinetă și baie spațioasă. Capacitatea de cazare este de maxim 40 persoane, iar turiștii pot opta pentru varianta de cazare cu sau fără mic dejun.

Pensiunea Casa La Fayette

Pensiunea Casa La Fayette dispune de 10 camere cu 10 băi proprii și are o capacitate totală de 23 de persoane.

Unitatea de cazare pune la dispoziție parcare, masă, încălzire și internet wifi gratuit.  Aeroportul Internațional Timișoara – Traian Vuia se află la  12 kilometri distanță, iar în apropiere  de pensiune se află și parcul Triade.