Top 3 atracții din județul Buzău

Care este cea mai bună modalitate de a încheia vara, dacă nu printr-o escapadă în România? Dacă rezonezi cu noi, îți propunem să incluzi în planul tău de obiective, câteva atracții din județul Buzău. Iată 3 idei de călătorie, care s-ar putea să fie pe placul tău.

Vulcanii Noroioși

Ești în căutarea unei destinații atipice pentru următoarea ta vacanță? În acest caz, trebuie să vizitezi Vulcanii Noroioși din apropierea comunei Berca. Aceste formațiuni neobișnuite oferă un spectacol natural care te va captiva cu siguranță. Gazele emise din adâncurile pământului exercită presiune asupra apelor subterane, forțându-le să se ridice la suprafață. Pe măsură ce aceste ape se deplasează, ele acumulează particule de argilă din rocile pe care le întâlnesc în cale. Acest proces dă naștere unui amestec de apă și argilă, cunoscut sub numele de noroi vulcanic, care alimentează erupțiile constante și formează un peisaj cu adevărat unic. Vulcanii Noroioși se împart în patru zone distincte: “La Fierbători”, Pâclele Mari, Pâclele Mici și Beciu.

Citește și: 3 atracții pe care le poti vizita pe litoral vara aceasta

Schiturile rupestre de la Bozioru

Schiturile rupestre de la Bozioru se numără, de asemenea, printre acele atracții neobișnuite, care oferă o priveliște desprinsă din altă lume. Cele 30 de așezări sunt situate pe o suprafață de 80 de kilometri, din apropierea comunei Bozioru. Deși au fost documentate abia în secolul al XVI-lea, când au fost locuite de sihaștri sau folosite ca biserici, aceste așezări sculptate în piatră datează încă din epoca bronzului. Pe unele dintre ele  sunt vizibile simboluri precreștine, precum inscripții în chirilică, cruci și alte elemente.

Cascada Pruncea

Cascada Pruncea este un monument natural spectaculos, care nu trebuie să lipsească din planurile oricărui pasionat de drumeții. Cu o cădere de apă de aproximativ 5-6 metri, cascada se găsește în masivul Podul Calului, la 5 kilometri distanță de Șiriu. Legenda locului ne spune faptul că aceasta a fost folosită ca ascunzătoare de către haiducul Gheorghilas, care se refugia de vânători, în deschizătura din partea stânga a cascadei.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.