Top atracții din Bistrița Năsăud

Vrei să explorezi cele mai frumoase locuri din România? Ce-ar fi să începi cu județul Bistrița Nasăud? Frumusețea sa naturală, arhitectura spectaculoasă și istoria bogată sunt doar câteva aspecte uimitoare pe care le vei descoperi pe parcursul călătoriei tale. Iată care sunt atracțiile pe care nu trebuie să le ratezi atunci când vizitezi Bistrița-Nasăud.

Lacul Colibița

Lacul artificial Colibița este situat în orașul cu același nume, într-un cadru natural de poveste, păzit de către Munții Bârgău și Munții Călimani. Denumit și „marea de la munte”, lacul oferă o gamă variată de activități acvatice, cum ar fi plimbările cu barca, pescuitul, înotul, canoeing și windsurfing. Cât despre activitățile pe care le poți desfășura pe uscat, te încurajăm să explorezi împrejurimile într-o drumeție. Poți, de exemplu, să vizitezi Taul Zânelor și izvorul de apă minerală Borcut. Cum ajungi la lacul Colibița? Vei porni din localitatea Prundul Bârgăului, continuând pe drumul către Bistrița Bârgăului. De acolo vei parcurge un drum șerpuit de aproximativ 7 kilometri până vei ajunge la destinație.

Citește și: Creațiile lui Brâncuși: unde îi poți vedea sculpturile în România

Bistrița

Dacă plănuiești un city-break în viitorul apropiat asigură-te că nu ratezi o escapadă în Bistrița. Orașul de la poalele munților Bargău se numără printre cele mai vechi așezări transilvănene, pe străzile căreia vei avea ocazia să admiri o mulțime de bijuterii arhitecturale din secolele XIV-XV. Cât timp ești aici, asigură-te că incluzi în planurile tale de călătorie Turnul Dogarilor, Șirul Sugălete, Casa Argintarului și Biserica Ortodoxă din Piața Unirii. 

Parcul Național Munții Rodnei

Parcul Național Munții Rodnei este destinația perfectă pentru următoarea ta aventură montană, în care să te bucuri din plin de aerul curat și de momentele de relaxare în natură. Acesta cuprinde 47.202 de hectare, cu 3.300 de hectare declarate Rezervație a Biosferei, fiind al doilea cel mai mare parc național din România. Pe teritoriul parcului se găsește Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din țară și lacul Iezer, care, privit de pe creasta munților, are o formă asemănătoare cu harta României. Dacă ai spirit de aventură și ești experimentat în ceea ce privește drumețiile, îți propunem să te bucuri din plin de priveliștea de vis din vârfurile Ineu și Pietrosu.

Sângeroz-Băi

Tot în cadrul Parcului Național Munții Rodnei se găsește stațiunea Sângeroz Băi, un paradis balnear pentru cei care vor să se bucure de efectele vindecătoare ale apelor minerale, într-un cadru natural de poveste. Pe vremuri, acesta era locul de relaxare al multor mari scriitori români, precum Ion Luca Caragiale, Ioan Slavici și George Coșbuc. Aici vei avea ocazia să descoperi o mulțime de tratamente balneoclimaterice, ca și hidroterapia, termoterapia și electroterapia.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.