Turist în București: 4 locuri pe care trebuie să le vizitezi neapărat

Plănuiești să începi toamna cu un city-break în București? Înarmează-te cu multă poftă de explorat căci variantele pe care le ai la dispoziție nu sunt deloc puține. Pentru a simplifica lucrurile, am alcătuit o listă cu câteva dintre atracțiile care nu trebuie să îți scape. Să începem!

Palatul Primăverii

Palatul Primăverii, cunoscut și sub denumirea de “Casa Ceaușescu”, a fost transformat într-un muzeu în anul 2016, oferind publicul larg o incursiune în viața de zi cu zi a dictatorului. Inițial, această clădire a fost locuită de către Gheorghe Gheorghiu-Dej, între anii 1964 și 1965, iar ulterior a devenit reședința lui Nicolae Ceaușescu, începând cu 1972, după ce palatul a fost extins. Mobilerul, decorațiunile de lux, frumusețea grădinilor- atât cea interioară, cât și cea exterioară și piscina decorată cu peste un milion de piese de mozaic sunt printre cele mai interesante aspecte pe care le vei descoperi pe parcurs. Turiștii care vor să viziteze Palatul Primăverii trebuie să efectueze o programare în prealabil.

Citește și: Cheile Nerei – Ce poți vedea în zonă?

Muzeul de Artă Recentă (MARe)

La doar câteva minute distanță de Casa Ceaușescu, se află Muzeul de Arta Recentă- primul muzeu din România, alcătuit exclusiv din colecții private. În primă fază, arhitectura neconvențională și spațiile expoziționale inedite te vor fascina, fără doar și poate.

 În cadrul muzeului, vei avea ocazia să admiri peste 150 de lucrări realizate în ultimii 50 de ani, aparținând unor nume mari, atât autohtone, cât și internaționale. 

Casa Mița Biciclista

Spiritele petrecărețe dar și cei pasionați de tainele trecutului trebuie să marcheze neapărat o vizită la celebra casă a Miței Biciclista. Clădirea istorică care se numără printre puținele construcții Art-Nouveau din București s-a bucurat de un proces amplu de restaurare, menit să îi redea strălucirea interbelică. Astfel, a devenit un stabiliment creativ popular, unde au loc diverse petreceri tematice, expoziții, tururi ghidate și conferințe.

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului, cunoscut drept „Casa Poporului” sau „Casa Republicii”, este a doua cea mai mare clădire din lume, după Pentagon și totodată, simbol al vechiului regim totalitar. Proiectul ambițios a fost condus de Anca Petrescu, care l-a comparat cu palate celebre ca Buckingham și Versailles. Stilul său îmbină elemente de neoclasicism, stil brâncovenesc și realism socialist, critici numindu-l „kitsch” pentru lipsa de coerență. Nicolae Ceaușescu și-a dorit ca aceasta construcție să găzduiască toate instituțiile administrației Republicii Socialiste Române și să facă față eventualelor cutremure sau atacuri nucleare. Clădirea cuprinde 9 etaje la suprafață, 9 nivele subterane și adăpostește 1000 de încăperi, incluzând 440 de birouri și alte 30 de săli pentru diverse scopuri, precum săli de recepție, restaurante, galerii de artă, o bibliotecă și o sală de concerte. În prezent, servește ca sediu pentru Camera Deputaților și Senatul României, găzduiește Muzeul Național de Artă Contemporană și funcționează ca sediu al Inițiativei de Cooperare Sud-est Europeană.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro  și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.