Unde ne racorim in Romania? 5 parcuri acvatice pe care trebuie sa le incerci!

MAD.vertise / Shutterstock.com

Vara ne-a luat prin surprindere cu temperaturi de 25-30 de grade inca de la sfarsitul lunii aprilie, de aceea poate ca te gandesti la locuri in care te poti racori in zilele calduroase. Daca ai ramas in pana de idei, HotelGuru.ro iti sare in ajutor cu un top al celor mai frumoase parcuri acvatice din Romania:

1. Therme – Bucuresti

La doar cativa kilometri de Bucuresti se afla cel mai mare centru de wellness, relaxare si entertainment din Europa: Therme Bucuresti. Aici vei gasi o adevarata oaza cu plante exotice, piscine cu valuri si tobogane; toate acestea fiind cu apa termala de care poti bucura indifferent de conditiile meteo de afara. La Therme, temperatura aerului este intotdeauna de 29-30 de grade, iar a apei, de 30-33 de grade, ideala pentru distractie si balaceala.

Centrul de wellness se intinde pe mai bine de 250.000 de metri patrati si este impartit in trei zone importante: Galaxy, The Palm si Elysium, fiecare avand propriile facilitati de distractie si relaxare.

Zona Galaxy
Este ideala pentru familiile cu copii, dar si pentru adulti. Important este ca nu exista limita de varsta sau de inaltime pentru copii, dar trebuie sa fie insotiti daca sunt mai mici de 14 ani.

Zona The Palm si Sands of Therme
Este zona principala a centrului, cu spatii de relaxare pentru adulti mai mari de 16 ani (sau adulti cu copii de pana in 3 ani). Aici vei gasi cele mai mari piscine din complex (cea mai mare are o suprafata de 1200mp) inconjurate de foarte multe plante exotice – printre care sute de orhidee – si o minunata padure de palmieri.

Sands of Therme, deschis anul trecut in vara, este cea mai mare plaja urbana din Europa.

Zona Elysium
Este zona exclusivista, mai scumpa decat celelalte si interzisa celor sub 16 ani. Trebuie sa stii insa ca tariful cuprinde si accesul gratuit in celelalte doua zone(Galaxy si The Palm).

Daca nu esti din oras, aici vei putea gasi unitati de cazare in Bucuresti.

2. Divertiland – Bucuresti

Divertiland este probabil primul parc acvatic din Bucuresti care se ridica la standard internationale, fiind paradisul copiilor, dar si a adultilor care se afla in cautare de distractie.

Parcul este impartit pe zone in functie de scopul fiecarei atractii cu:

Los Petitos – zona pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani cu tobogane si piscine speciale, pe marimea acestora.

Los Turbos – zona de tobogane pentru adulti.

La Insula – centrul Parcului unde se gaseste si fortareata Ploii, una dintre cele mai populare atractii din intregul parc, dar si foisoare private cu cate 6 locuri pentru cei ce doresc sa se bucure de intimitate chiar in mijlocul distractiei.

La Plaja – singura piscina cu valuri din Bucuresti.

Super Paradise este cea mai noua zona amenajata in incinta parcului, in care vei descoperi o piscina de dimensiuni olimpice si 200 de sezlonguri, servicii VIP, 2 restaurante la care poti servi preparate americane si grecesti, un bar si o piscina cu apa incalzita, pentru cei mici.

Daca nu esti din oras, aici vei putea gasi unitati de cazare in Bucuresti.

3. Paradisul Acvatic – Brasov

Deschis in iulie 2007, Paradisul Acvatic din Brasov este un centru de sport, sanatate si relaxare cu o capacitate de peste 2.000 de persoane ce se adreseaza atat copiilor cat si adultilor, sportivilor, dar si celor ce doresc doar sa se destinda dupa o saptamana obositoare.

Complexul dispune de piscine, tobogane de apa, saune, jacuzzi, sala de fitness, teren de fotbal de interior, volei pe nisip si restaurant.

Daca nu esti din oras, aici vei putea gasi unitati de cazare in Brasov.

4. Nymphaea – Oradea

Finalizat in 2016, aquapark-ul Nymphaea are o suprafata de 7 hectare si se afla pe locul fostului strand al municipiului Oradea. Aquapark-ul beneficiaza de 6 corpuri in care se afla vestiarele, restaurantul, cabinetul medical, 13 bazine acoperite, 4 tobogane care se afla in interior. Cu siguranta, cea mai indragita zona va fi cea din corpul 4 in care se afla toboganele exterioare, turnul atingand 18 metri inaltime.

Daca nu esti din oras, aici vei putea gasi unitati de cazare in Oradea.

5. Aqua Magic – Constanta

Aqua Magic este primul parc acvatic deschis pe litoralul romanesc si ramane in topul preferintelor amatorilor de distractie la soare, tobogane cu apa si inotat in piscina.

Parcul se intinde pe o suprafata impresionanta, de peste 27.000 de metri patrati si ofera oaspetilor (copii si adulti deopotriva) o multime de posibilitati pentru petrecerea timpului liber. Toate sunt concentrate sub forma a 13 zone de distractie: Waterplayground, River Ride, Mega Pipe, Kamikaze, Turbo Slide, Baby Pool, Relax Pool, Lazy River, Space Bowl, Super Crater, Multislide, Twister si Black Hole.

Daca nu esti din oras, aici vei putea gasi unitati de cazare in Constanta.