5 parcuri acvatice in Romania

Parc acvaticPe perioada de vara, parcurile acvatice sunt cea mai cautata si la indemana modalitate de distractie si petrecere a timpului in familie, activitate ce ia rapid locul strandurilor traditionale. Parcurile acvatice sunt mai mari, mai moderne, mai bine concepute si cel mai important, mai sigure. Dupa parcul din Mamaia, celebru in intreaga tara, au inceput sa se deschida parcuri acvatice aproape in toate marile orase din tara sau in imediata apropiere a acestora.

Parcuri acvatice din Romania

1. Acvamania

  • Locatia: Marina Limanu, intre 2 Mai si Mangalia

Turistii din Saturn, Vama Veche, dar si turistii de pe restul litoralului care vor sa incerce altceva decat parcul acvatic din Mamaia pot alege Aquaglide, localizat in cea mai moderna marina de iahturi din Romania.

Parcul primeste turistii pe toata perioada verii dar are si pachete speciale pentru tabere de copii si team building.

Ceea ce aduce nou Acvamania in Romania este conceptul Aquaglide, concept de parc acvatic realizat in totalitate din elemente gonflabile de mare complexitate si diversitate: tobogane, trambuline, elemente pentru catarare si locuri pentru relaxare, toate concepute dupa tehnologia Aquaglide deja foarte populara in parcurile acvatice de peste hotare.

Acvamania organizeaza cursuri de caiac sau navigatie si promite o suprafata de 25 x 25 metri plina cu catapulte, trambuline, piste de alergare pe apa si bineinteles tobogane.

Acvamania ofera momentan pachete de tabere pentru copii pornind de la 1.380 de lei pentru 7 zile si tarife pentru pachete de team building de 3 zile cu cazare la LifeHarbour Limanu pentru care momentan preturile se pot afla doar scriind la adresa de contact.

2. Paradisul Acvatic Brasov

  • Locatie: B-dul Grivitei 2F-2G

Deschis in iulie 2007, Paradisul Acvatic din Brasov este un centru de sport, sanatate si relaxare cu o capacitate de peste 2.000 de persoane ce se adreseaza atat copiilor cat si adultilor, sportivilor, dar si celor ce doresc doar sa se destinda dupa o saptamana obositoare.

Complexul dispune de piscine, tobogane de apa, saune, jacuzzi, sala de fitness, teren de fotbal de interior, volei pe nisip si restaurant.

Paradisul Acvatic Brasov dispune de 1.500 de sezlonguri.

Aquagymul este un concept ce incepe rapid sa prinda popularitate in tara. Pot participa la exercitii fizice persoanele de toate varstele, inclusiv copiii, iar programul este gandit atat pentru tonifiere cat si ca recuperare fizica in urma unor serii lungi de boli.

Aquagymul incepe de luni pana vineri la ora 19:00, iar sambata si duminica la 15:00. Poate participa oricine a platit deja taxa de intrare in parc.

La Paradisul Acvatic din Brasov se organizeaza si petreceri speciale pentru zilele de nastere ale celor mici, iar sarbatoritii primesc cadou taxa de intrare.

Tot in cadrul complexului se organizeaza si lectii de inot si terapie prin inot, pentru incepatori sau avansati, copii sau adulti.

Parcul dispune si de zone de agrement acoperite ce functioneaza inclusiv iarna.

Program iarna (1 Octombrie – 31 Mai)

  • Luni: 12:00 – 22:00
  • Marti – Vineri: 11:00 – 22:00
  • Sambata – Duminica: 10:00 – 22:00

Program vara (1 Iunie – 30 Septembrie)

  • Luni: 12:00 – 22:00
  • Marti – Vineri: 10:00 – 22:00
  • Sambata – Duminica: 09:00 – 22:00

Tarife

  • Copii (pana 1,30 m) – 25 lei pe zi
  • Adulti – 30 lei/2 ore, 40 lei/3 ore, 55 lei/zi

3. DivertiLand

  • Locatie: Strada Divertismentului, nr. 2, Autostrada A 1, km 13

Bucurestiul a avut mult de asteptat pana la deschiderea primului parc acvatic ce se ridica la standarde internationale, ramanand in urma unor statiuni de la Marea Neagra precum Mamaia. Pentru a ajunge in parc, bucurestenii trebuie sa se indrepte spre iesirea din oras catre autostrada Bucuresti-Pitesti, microbuze si autocare speciale fiind disponibile in perioada estivala intre statia de Metrou Pacii si Parcul Acvatic DivertiLand.

Parcul este impartit pe zone in functie de scopul fiecarei atractii cu:

Los Petitos – zona pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani cu tobogane si piscine speciale, pe marimea acestora.

Los Turbos – zona de tobogane pentru adulti.

La Insula – centrul Parcului unde se gaseste si fortareata Ploii, una dintre cele mai populare atractii din intregul parc, dar si foisoare private cu cate 6 locuri pentru cei ce doresc sa se bucure de intimitate chiar in mijlocul distractiei.

La Plaja – singura piscina cu valuri din Bucuresti.

In interiorul parcului sunt deschise si o serie de fast food-uri si restaurante pentru atunci cand foamea ii indeamna pe turisti sa ia o pauza de la distractie.

Preturi adulti

  • Luni – Vineri: 50 lei
  • Sambata – Duminica: 80 lei

Preturi studenti si elevi

  • Luni – Vineri: 40 lei
  • Sambata – Duminica: 70 lei

Preturi pensionari (peste 60 de ani):

  • Luni – Vineri: 30 lei
  • Sambata – Duminica: 50 lei

Preturi copii sub 10 ani: Gratuit

4. Aqua Magic

  • Locatie: Mamaia

Aqua Magic este primul parc acvatic deschis in Romania si ramane in topul preferintelor amatorilor de distractie la soare, tobogane cu apa si inotat in piscina.

Pentru a tine pasul cu competitia, Aqua Magic a continuat sa se modernizeze permanent iar in anul 2014 parcul a devenit gazda matinalului pentru TV Neptun in fiecare dimineata, matinal la care pot participa toti cei prezenti in parc.

Pentru cei mici se organizeaza spectacole in parc pe tot parcursul zilei.

Aqua Magic are 27.500 de metri patrati conceputi special pentru distractie si 14 atractii speciale ce includ un doua piscine complete – Waterplayground si Babypool, ambele cu mini tobogane perfecte pentru cei mici.

In zona adultilor se combina ideea de relaxare cu cea de aventura, cu cateva tobogane ce garanteaza adrenalina dar si o piscina bar, buna pentru incalzirea inainte de club.

Tarife

  • Iunie si Septembrie – Adulti 40 lei, copii pana in 1.5 metri 20 lei
  • Iulie si August – Adulti 70 lei, copii pana in 1.5 metri 30 lei

In pret sunt incluse sezlongul, umbrela, masuta, cutie de valori, acces la echipamente si la toate atractiile.

5. Aqua Park President

  • Locatie: Baile Felix

Un Aqua Park deschis intr-una dintre locatiile in care era cel mai putin de asteptat, Aqua Park President ce apartine hotelului de 4 stele cu acelasi nume din Baile Felix este plin pe toata perioada sezonului estival, demonstrand ca atunci cand un parc este bine conceput acesta este implicit binevenit oriunde s-ar afla.

Aqua Park President inseamna 13 piscine acoperite, 5 piscine in aer liber, piscina cu valuri, tobogane cu apa interioare si exterioare, baie si sauna turceasca, sauna finlandeza, zona de relaxare, biliard, grotoo Mediteraneean, bowling, minifotbal, restaurant si terasa.

Pentru cei ce aleg sa isi petreaca weekendul in Aqua Park din Baile Felix cazarea se poate face la hotelul cu acelasi nume ce detine parcul, Hotel President.

Tarife

Copii sub 3 ani: Gratuit

Adulti

  • 3 ore – 25 lei
  • 5 ore – 30 lei
  • Toata ziua – 45 lei

Copii sub 14 ani

  • 3 ore – 12 lei
  • 5 ore – 15 lei
  • Toata ziua – 20 lei