Vacanță ca în povești: 5 conace din Covasna unde te poți caza

Județul Covasna mai este numit și Ținutul Conacelor din România pentru că aici se găsesc peste 200 de conace istorice, multe renovate și deschise turiștilor, și câteva dintre ele transformate chiar în hoteluri și pensiuni.

Astfel, în Ținutul Secuiesc vei putea trăi o vacanță ca-n povești, bogată în istorie și experiențe și departe de freamătul orașelor, dar și cazări care cu siguranță te vor uimi prin simplitatea traiului autentic, prin viața așezată și arhaică, dar, mai ales, prin frumusețea peisajului.

Am realizat pentru tine o listă cu 5 conace din județul Covasna unde poți avea parte de o vacanță minunată. 

Conacul Gaál, Dalnic

La 40 de km de Brașov găsim Conacul Gaál din Dalnic, construit în anul 1844 și restaurat în 2014. Conacul este situat pe locul casei părintești a pictorului Miklós Barabás. Fiecare detaliu din relicva restaurată în urmă cu doar câțiva ani reamintește de epoca în care a fost construită. 

Dincolo de cadrul natural minunat, conacul Gaál vă pune la dispoziție și câteva facilități perfecte pentru relaxare: saună finlandeză, vană cu apă încălzită, teren de fotbal, teren de joacă pentru copii, darts, biliard și loc pentru grill. Toate pe placul fiecărui vizitator.

La cerere, doritorii pot gusta și din mâncărurile tradiționale pregătite chiar de femeile din sat.

În codrul din Dalnic se găsesc mai multe băi balneare, care în trecut au fost cunoscute datorită efectelor benefice în tratarea reumatismului.

La 27 de km se află Băile Tușnad, Lacul Sfânta Ana, iar la 35 de km Băile Șugaș. Prețurile de cazare pentru o noapte la Conacul Gaál încep de la 440 lei.

Conacul Nagy, Coșeni

Un alt loc care îți va permite să pătrunzi în atmosfera secolului XIX-lea, într-o locație liniștită din Coșeni situată în vecinătatea orașului Sfântu Gheorghe, este Conacul Nagy.

Construit în anul 1802 și complet renovat și amenajat pentru noua sa destinație, Conacul pune la dispoziția turiștilor 3 camere cu pat matrimonial, 3 camere twin superioare și o cameră twin.

Stăpâna acestui conac a fost Szotyori Nagy Tamásné născut Vajna Terézia pe timpul revoluției din 1848/49 care nefiind speriată de perspectiva războiului, s-a dus pe front să-și caute fiul erou, a oferit adăpost eroilor persecutați și a trimis pachete în închisoare prizonierilor.

Tarifele de cazare la Conacul Nagy încep de la 310 lei.

Pensiunea Zöld Diófa, Bicfalău

O parte a pensiunii Zöld Diófa funcționează în conacul Zátyi, construit în 1801. Cealaltă parte a pensiunii operează în clădirea construită recent, păstrând același stil tradițional-nobiliar. 

Majoritatea ingredientelor folosite în prepararea meselor servite aici provin din producția proprie, așadar pensiunea Zöld Diófa este alegerea ideală pentru cei care vor să guste din mâncăruri preparate tradițional.

Tarifele de cazare la Pensiunea Zöld Diófa sunt cuprinse între 75 și 375 lei.

Zabola Estate, Zăbala

Situată într-o zonă pitorească din Zăbala, la 6 km de Covasna, Zabola Estate – Transylvania este o pensiune găzduită de un domeniu privat de 500 de hectare, care include o păşune şi o pădure. Proprietatea cuprinde 2 lacuri, 4 iazuri de pescuit, facilităţi de drumeţii şi călărie, precum şi o saună. Zabola este o moșie unică, nu doar în Transilvania. Este o proprietate în care oaspeții sunt invitați să se bucure de atmosfera de la începutul secolului XX.

Tarifele de cazare la Zabola Estate încep de la 396 lei. 

Hotel Castel Daniel, Tălișoara

Cu 350 de ani de istorie, 20 de camere unice, un restaurant Gourmet și un spa inaugurat recent, castelul oferă o binemeritată pauză de la agitația orașului. Castelul a rezistat până în anii 1945, când nobilii au fost nevoiți să fugă din țară și l-au vândut pe nimic unor vecini. A urmat, apoi, distrugerea din vremea comuniștilor, iar în 2008, un cuplu a avut inspirația să-l cumpere și să-l transforme în hotel-conac.

Camerele Castelului Daniel sunt spațioase, îmbinând elegant și subtil istoria, elementele vechi, cu noul tip de confort al epocii contemporane.

Tarifele de cazare la Hotel Castel Daniel încep de la 445 lei.

Pentru a ajunge la Hotel Castel Daniel este recomandată ruta E60 spre Sighișoara -Apața – Aita Mare – Baraolt și Tălișoara.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.