Vacanta de toamna in Romania. Cateva locuri care te-ar incanta

Sursa foto: alpinetrail/Shutterstock.com

Desi calendarul ne arata ca zilele de vara s-au sfarsit, iar toamna se simte prezenta din ce in ce mai mult, temperaturile sunt inca destul de prietenoase, chiar daca pe inserat mai scad cu cateva cifre. Iar toamna vine cu multe alte bucurii: cu mireasma fructelor coapte, cu peisaje pictate intr-o sumedenie de nuante si cu escapade turistice pe meleagurile Romaniei cu preturi mult mai mici decat in perioada verii.

Daca esti manat de curiozitate si entuziasm sa explorezi frumusetile patriei noastre pictate in culorile toamnei, noi iti recomandam cateva destinatii grozave in acest sezon:

Sarata Monteoru. Cu un nume ce ne duce cu gandul la povestile copilariei, Sarata Monteoru poate iarasi sa fie vizitata, dupa decenii in care a fost data uitarii. Aceasta statiune balneoclimaterica de dimensiuni mici, situata in judetul Buzau, poate fi destinatia ideala pentru weekendurile tomnatice in care vrei sa scapi de zgomotul urban, in special daca iti doresti un loc retras si neaglomerat. 

Statiunea se gaseste intre dealurile verzi ale Istriei, in partea de sud-est a Carpatilor de Curbura, si ne ademeneste cu izvoare minerale sarate, cu plimbari lungi prin codrii de tei si cu ale sale ruine de pe dealul Cetatuia, ce provin tocmai din epoca bronzului. Mai mult, in apropierea Saratei Monteoru poti vizita Vulcanii Noroiosi, podgoriile de pe Dealul Mare si incredibilele schituri rupestre de la Alunis.

Locuri de cazare in zona gasesti aici!

Lacul Roșu. Splendidul lac de baraj natural ce a luat nastere in anul 1838 in urma prabusirii unui versant poate fi gasit la poalele Muntelui Hasmasul Mare, chiar langa spectaculoasele Chei ale Bicazului. Fiind adapostit de versanti, lacul este ferit de frig si vant, oferind un aer proaspat si imbietor vizitatorilor sai. Este o adevarata placere sa il admiri toamna cand, inconjurat de copacii cu frunze aramii, rosiatice și verzi, pare a fi desprins dintr-o pictura facuta de Monet.

Locuri de cazare in zona gasesti aici!

Holbav. Transilvania adaposteste o multime de destinatii incredibile, dar in vacanta de toamna, iti recomandam sa ii vizitezi zonele rurale, in special cele sasesti sau secuiesti, unde timpul pare sa fi stat in loc, iar traditiile sunt pastrate cu sfintenie din cele mai vechi timpuri. Un astfel de loc este satul Holbav din judetul Brasov. Situat la poalele masivului Piatra Craiului, pitorescul Holbav pare a fi un real paradis in zilele de octombrie, cand dealurile fine din jurul sau sunt tot mai colorate, iar muntii inalti de pe fundal incep usor, usor, sa se albeasca.

Locuri de cazare in zona gasesti aici!

Valea Hartibaciului. Coline ondulate, vai ce par a fi fara de sfarsit si stanci muntoase la orizont – asta vei gasi in Valea Hartibaciului care, in zilele de toamna, este mai magica si mai frumoasa decat oricand. Presarate de-a lungul intregii vai, fermecatoarele sate sasesti cu vechile lor biserici fortificate din piatra sunt mangaiate de vantul placut de toamna, iar aerul parfumat de recolta strugurilor te ispiteste sa-l adulmeci cat mai mult.

Pe Valea Hartibaciului, natura este o splendoare, localnicii sunt prietenosi, iar bucataria este cuceritoare  – nimeni nu poate rezista gustului prajiturilor sasesti, lichiului cu gris si smantana si henclesului cu prune din recolta locala.Locuri de cazare in zona gasesti aici!