Vacanța rustică în România: 4 cazări pentru o vacanță ca la bunici

În perioada aceasta a anului, cele mai frumoase destinații de călătorie sunt zonele rurale, în care poți închiria o pensiune alături de familie și de prietenii apropiați pentru a petrece timp de calitate împreună. Astfel, nu vă supuneți nici riscurilor de îmbolnăvire la care sunt expuse orașele turistice. În plus, peisajele de toamnă transformă orice loc într-o feerie.

Travelminit a selectat pentru tine 4 cazări ideale pentru o vacanță rustică în care să te simți ca la bunici.     

Vila Honor***,Izvoare

Aflată în inima Transilvaniei, chiar la poalele munților Harghitei, Vila Honor de la Izvoare este locul în care ai să te simți ca într-o tabără de aventură, dar unde te vei bucura de tot confortul de care ai nevoie. Dacă ești amator de adrenalină și senzații tare, poți să faci activități precum călărie, ciclism, drumeţii sau vizite la parcul de animale sălbatice. În plus, vei avea parte de cele mai bune bucate vânătorești. Și zona de wellness este extrem de ofertantă, are ciubăr, jacuzzi, saună umedă și aromasaună.

Pensiunea Casa cu Tradiție***,Sârbi (Budești)

Pensiunea Casa cu Tradiție din Sârbi, după cum îi spune și numele, este un loc ideal pentru a petrece un weekend tradițional. Aici ai să găsești un loc de grătar special amenajat, cu ceaun și o curte verde, în care să se alerge copiii și animalele de companie. În plus, cazarea facilitează și un teren de joacă pentru ca tu să stai liniștit și să te simți bine fără grija celor mici. Aspectul său de cabană cochetă din lemn și interioarele decorate tradițional amintesc de vacanțele la bunici, pe care sigur de-abia le așteptai.

Casa Trappold***, Apold

Imediat lângă Biserica Fortificată din Apold, după ce traversezi podul de lemn ca o poartă spre trecut, o să descoperi o casă desenată tradițional, cu o curte mare și încăpătoare care îți pune la dispoziție toate facilitățile de care turiștii au nevoie: grătar, cuptor tradițional, parcare, hambar. Dacă ajungi la Casa Trappold, neapărat să încerci ciubărul cu sare și apă rece, iar apoi să profiți de saună. O să ai parte de o experiență autentică și completă.  Partea și mai frumoasă e că micul dejun ți-l prepară gazdele în mod tradițional, ca să te simți pe deplin răsfățat, așa cum îți pregătea bunica atunci când erai mic. Camerele sunt intime, confortabile și cochete, iar aerul curat o să te ajute să ai cel mai liniștit somn. În plus, deoarece locația are biciclete, trebuie să te urci pe șa și să admiri și satele vecine. Dacă nu, încearcă un ATV. Casa Trappold are de toate. 

Pensiunea Palace***,Odorheiu Secuiesc

La Odorheiu Secuiesc, în apropiere de pârtiile de schi și de salina Praid, o să găsești Pensiunea Palace, un loc ideal în care să te răsfeți în ciubăr și în sauna uscată, iar apoi să profiți de curtea spațioasă și să încingi un grătar sau să faci ceva bun la ceaun alături de prietenii tăi. Dacă ai noroc de vreme bună, poți să-ți bei dimineața cafeaua pe balconul lung ca un cerdac tradițional și să admiri peisajele de vis. În zonă sunt foarte multe locuri care merită vizitate. 


Dacă simți nevoia să iei o pauză de la agitația orașului, intră pe www.travelminit.ro și rezervă-ți cazarea pe care ți-o dorești.