Vrei sa simti cu adevarat spiritul Craciunului? Mergi la un concert de Craciun

Concerte de CraciunMiros de cozonac, vin fiert si scortisoara, colinde, masa imbelsugata, cu bucate traditionale – de regula, toate acestea sunt nelipsite in perioada Craciunului. Cel putin in zonele rurale cum este Maramuresul sau Marginimea Sibiului.

La oras, lucrurile sunt putin altfel, in sensul ca – pe langa toate acestea – isi fac loc targurile de Craciun cu tot ce au ele mai minunat si concertele de Craciun. Daca vrei sa simti cu adevarat spiritul Craciunului, poate ca ar fi momentul sa incerci si altceva: mergi la un concert de Craciun!
Iata aici cateva idei:

Prahova Classic Nights

Intr-un cadru feeric oferit de Castelul Cantacuzino din Busteni, poti sa te bucuri si sa simti spiritul Craciunului ascultand arii din Rachmaninoff, Rimsky-Korsakov, Mussorgsky, Glinka, Schubert, Gounod sau ai altor compozitori. Printre solisti se vor regasi mezzo-soprana Irina Dolzhenko si tenorul Alexez Dolgov, care vor fi acompaniati de pianista Tatiana Lobyreva. Impresionanta sala de bal a castelului va rasuna de acordurile violoncelistului Marin Cazacu, precum si ale grupului Violoncelissimo.
Ora: 19:00
Locatie: Castelul Cantacuzino din Busteni
Data: 26 si 27 decembrie 2015

Concert Stefan Hrusca

Numele solistului de muzica folk a devenit, oarecum, sinonim cu cel al Craciunului. Cu toate acestea, concertele sale se bucura in continuare de multa atentie, asa cum versurile colindelor bucura sufletele si ajung la inima fiecarui roman. Anul acesta, Stefan Hrusca ii va colinda in preajma Craciunului pe cei din Pitesti, Targu Neamt, Suceava, Iasi, Galati, Bacau, Tecuci. Concertul nu va fi lipsit de celebrele melodii Florile Dalbe, Trei pastori, Afara ninge linistit, Sfanta-i sara de Craciun si Ruga pentru parinti.
Locatii: Opera Nationala Romana din Iasi (24 decembrie 2015, ora 20:00), Casa de Cultura a Sindicatelor din Suceava (26 decembrie 2015, ora 17:00), Casa de Cultura din Targu Neamt (26 decembrie 2015, ora 20:00), Teatrul Municipal Bacovia din Bacau (27 decembrie 2015, ora 20:00), Casa de Cultura din Tecuci (28 decembrie 2015, ora 17:00), Casa de Cultura a Sindicatelor din Galati (28 decembrie 2015, ora 20:00).

Krypton Christmas Rock

Poti sa petreci a doua zi de Craciun vizionand un spectacol inedit: Krypton Christmas Rock, Editia a II-a. Concertul formatiei Krypton se va desfasura in Capitala, la Beraria H din Parcul Herastrau. Incepand cu ora 22:15 ii vei putea asculta pe Eugen Mihaescu, Dragos Docan, Sorin Voinea, Lupu „Lapi” Razvan si Gabi „Gurita” Nicolau cantand piesele care i-au facut celebri, dar si colinde – asa, ca sa simti cu adevarat spiritul Craciunului.
Ora: 22:15
Locatie: Beraria H din Bucuresti
Data: 26 decembrie 2015

Mos Craciun e Rocker

Formatia Dirty Shirt organizeaza si anul acesta o noua editie a concertelor “Mos Craciun e Rocker”, pe care le vor sustine in Baia Mare si Sighetu Marmatiei, in zilele de 27 si 28 decembrie 2015. Alaturi de membrii formatiei, vor canta pe scena trupele Hybrid Symphony, For The Wicked, Ska-nk si Ultimu Nivel. Intrarea la concert se va face pe baza de donatii (minim 15 lei), iar toate donatiile vor ajunge la victimele de la Colectiv.
Ora: 19:00
Locatii: Casa Tineretului din Baia Mare (27 decembrie 2015) si Fashion Club din Sighetu Marmatiei (28 decembrie 2015)

Concert Traditional de Anul Nou

Aproape de sfarsitul anului, Orchestra Simfonica Bucuresti va sustine un Concert Traditional de Anul Nou pe scena Teatrului National din Bucuresti. Spectacolul va fi sustinut pe 28 decembrie in doua reprezentatii, la oele 17:00 si 20:00.
Ora: 17:00, 20:00
Locatie: Teatrul National Bucuresti
Data: 28 decembrie 2015

Concert Maria Raducanu

Anul 2015 poate fi incheiat cu o seara magica, in compania unui artist pe masura: Maria Raducanu, cantautoarea care reuseste sa combine jazz-ul cu etno-jazz, muzica veche europeana si fado cu muzica populara romaneasca. Aceasta va sustine in seara de 30 decembrie un concert pe scena Teatrului de Arta din Capitala.
Ora: 19:15
Locatie: Teatrul de Arta Bucuresti
Data: 30 decembrie 2015