De doua ori pe an, Bucurestiul se alatura marilor capitale europene si participa, prin muzeele sale, la Noaptea Europeana a Muzeelor. Este noaptea in care mii de persoane se plimba de la muzeu la muzeu, nerabdatoare sa admire ultimele colectii sau pur si simplu sa se distreze impreuna cu prietenii.
Asadar, daca timpul nu va permite sa vizitati muzeele din Bucuresti sau din alte orase din tara, in timpul programului de lucru, sau daca pretul biletului de intrare vi se pare prea mare, atunci Sambata, 21 mai, aveti sansa sa vizitati o serie de muzee interesante din Bucuresti si din alte orase ale tarii.
In total, anul acesta peste 170 de muzee si spatii culturale din Romania isi deschid portile pentru vizitatori. Numai in Bucuresti vor fi aproape 50 de spatii culturale deschise, iar editia din acest an a evenimentului va fi marcata de o premiera: un tur ghidat audio-video pe smartphone-uri pentru muzeele din Bucuresti si din alte orase mari din Romania, printre care si Cluj-Napoca sau Iasi.
PONT Travelminit: Cum puteti scapa de cozile de la Noaptea Muzeelor?
Sigur va amintiti ca la cele mai mari si importante muzee, la fiecare editie a Noptii Muzeelor sunt cozi descurajatoare. Daca nu vreti sa stati la coada, puteti incerca muzee mai putin cunoscute dar care cu siguranta ascund lucruri interesante: Muzeul National al Pompierilor, Muzeul National Tehnic “Dimitrie Leonida”, Muzeul Cailor Ferate sau Muzeul Aviatiei Romane.
Daca totusi va doriti sa vedeti un anumit muzeu, atunci incercati sa ajungeti acolo la primele ore din ‘Noaptea Muzeelor’.
Noaptea Muzeelor in Bucuresti. Lista celor mai importante muzee care participa
Muzeul Municipiului Bucuresti – deschis intre orele 18:00 – 24:00. Adresa: Bd I.C. Bratianu, nr 2.
Muzeul National de Arta al Romaniei – deschis intre orele 19:00 – 04:00. Adresa: Calea Victoriei, nr 49-53.
Muzeul National George Enescu – deschis intre orele 18:00 – 01:00. Adresa: Calea Victoriei, nr 141.
Muzeul National de Arta Contemporana – deschis intre orele 21:00 – 03:00. Adresa: Str Izvor, nr 2-4.
Muzeul National Cotroceni – deschis intre orele 19:00 – 24:00. Adresa: Str Geniului, nr 1.
Muzeul National al Taranului Roman – deschis intre orele 18:00 – 02:00. Adresa: Sos Kiseleff, nr 3.
Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” – deschis intre orele 18:00 – 01:00. Adresa: Sos Kiseleff, nr 1.
Muzeul National de Geologie – deschis intre orele 19:00 – 24:00. Adresa: Sos Kiseleff, nr 2.
Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” – deschis intre orele 19:00 – 22:00. Sos Kiseleff, nr 28-30.
Noaptea Muzeelor in tara. Lista celor mai importante muzee care participa:
Daca nu sunteti din Bucuresti, avem o veste buna. Fata de 2015, in acest an participa muzee din mult mai multe orase din Romania. Locuitorii din orase Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare si judetul Maramures, Botosani, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Hunedoara, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu sau Timisoara se vor putea bucura de acest eveniment. Printre cele mai importante muzee care pot fi vizitate, se numara Muzeul National al Unirii din Alba Iulia, Castelul Bran, Castelul Huniazilor, Muzeul de Arta Cluj, Palatul Culturii din Iasi, Castelul Peles, Castelul Cantacuzino, Muzeul de Arta Timisoara.
Lista completa a muzeelor si institutiilor participante poate fi accesata pe site-ul www.noapteamuzeelor.ro. Tot pe acest site puteti gasi mai multe informatii despre program sau evenimente.