10 cazări aproape de cetatea Alba Iulia Carolina

Sursa foto: Calin Stan/Shutterstock.com

Alba Iulia se numără printre cele mai turistice orașe ale României, iar Cetatea Alba Carolina este o emblemă a orașului și, totodată, cea mai mare cetate din România. Datând de mai bine de 300 de ani, Cetatea are în componența sa și elemente ale cetăților ce au stat în picioare în epocile trecute, Castrul ridicat de romani și Cetatea medievală.

Istoria locului, forma inedită de stea a cetății și patrimoniul cultural istoric transformă Cetatea Alba Carolina într-un punct turistic important al țării noastre. 

Dacă te gândești la o vacanță, am pregătit pentru tine o listă cu top 10 cazări pe o rază de maxim 3 kilometri față de Cetate, pentru un sejur memorabil în Alba Iulia. 

Vila White Tulip 

Situată la doar 700 de metri de Cetatea Carolina, Vila White Tulip are o capacitate de 12 persoane și este deschisă pe tot parcursul anului. 

Pe lângă dotările de bază, vila oferă camere de supraveghere, parcare păzită, încălzire și wifi. Designul camerelor este unul confortabil și intim, oferind cadrul perfect pentru un sejur odihnitor în Alba Iulia. 

Pensiunea Element

Pensiunea Element are 4 margarete și este situată la o plimbare de 15 minute față de cetatea Alba Carolina, în apropierea celor mai importante atracții turistice, într-o zonă verde, liniștită. Unitatea de cazare își întâmpină oaspeții într-un spațiu intim cu design modern, funcțional și prietenos.

Personalul pensiunii este calificat pentru a trata cu discreție și amabilitate fiecare nevoie a călătorilor care vin  pentru business sau  pentru relaxare.

Mba Apartment Residence

Mba Apartament Residence se află la doar 500 de metri de Cetate și are o amplasare ideală, în apropiere existând și stație de taxi, restaurant, mini-market, bancomat și farmacie. 

Apartamentul are o capacitate de 4 persoane și este ideală mai ales pentru cuplurile ce vor să viziteze orașul. Camerele au un decor plăcut, oferind o atmosferă caldă și initmă. În cadrul unității de cazare sunt puse la dispoziție facilități precum: wifi de mare viteză, frigider, mașină de spălat, uscător de rufe, aragaz și cuptor cu microunde. 

Pensiunea Margareta

Locația se află la 3 km de Cetatea Alba Iulia și dispune de 7 camere dotate modern, TV, Wifi gratuit, Aer Condiționat și baie utilată complet. Pensiunea oferă și parcare păzită gratuită, iar la dispoziția turiștilor sunt și jocuri de societate, de cărți, de table și o bibliotecă despre istoria Orașului Alba Iulia.

Micul dejun în restaurant nu este disponibil momentan, însă se poate servi contra cost la 10 m de locație la Restaurantul Hanul cu Berze.

Vila Ana Boutique

Vila Ana Boutique se află la doar 1,3 kilometri de Cetatea Alba Carolina și dispune de 8 camere, având o capacitate de 16 persoane. Fiecare cameră are un decor unic, cu aer nobiliar, ce te va face să te simți cu adevărat în vecinătatea unei cetăți. 

Printre serviciile puse la dispoziție de către unitatea de cazare, se numără parcarea păzită și, la cerere, mic dejun. 

Apartament Maria 1

Apartamentul este situat într-o zonă bună a orașului la 5-7 minute de mers pe jos de Cetatea Alba Carolina. Apartamentul are 2 camere ce oferă o capacitate de 6 persoane. Apartamentul este spațios, are balcon închis și bucătărie, oferind, astfel, un sejur complet pentru familiile sau grupurile de prieteni care vor să se bucure de un sejur în orașul Marii Uniri.

Casa de oaspeți Oli House

Situată în Albă Iulia, Pensiunea Oli House se află 600 m de Poarta I a Cetății Alba Carolina și Catedrala Reîntregirii Neamului. 

Pensiunea are camere luminoase, ideale pentru cupluri, cu vedere spre oraș și Cetate. Cel mai apropiat restaurant se află la 400 m, iar zona de magazine la 500 m. Unitatea de cazare oferă  cafea, ceai, terasă dotată cu grătar, cuptor cu microunde, frigider. Sunt acceptate animale de companie și nu se solicită card pentru rezervare.

Vila Elisabeta

Vila Elisabeta este o unitate turistica de 3 stele, ideal amplasată, într-o zonă rezidenţială liniştită, în partea de nord a orașului Alba Iulia, la 1,5 kilometri de  Cetatea Alba Carolina, cea mai mare cetate de tip vauban din sud-estul Europei.

În anul 2016, vila a fost complet renovată și dispune de 61 de locuri de cazare în camere spațioase și confortabile, iar locația sa poate fi un punct de plecare ideal spre diverse obiective turistice, cum ar fi: Parcul de Aventură Alba Iulia (3,3 km), Casa Memorială Lucian Blaga (14 km), Mănăstirea Râmeț și Cheile Râmețului (37km), Salina Turda (72 km), Transalpina Rânca (133 km)

Vila Steaua Nordului

Vila Steaua Nordului se află la 1,4 kilometri de Cetate și are o capacitate de 40 de persoane, împărțită în 18 camere (+18 băi). 

Camerele sunt spațioase și oferă intimitate turiștilor, iar printre facilitățile puse la dispoziție se numără și parcare, piscină exterioară, încălzire și saună uscată. Totodată, și micul dejun este inclus în preț. 

Apartament Smart Center

Apartamentul Smart Center se află la câteva minute de mers pe jos de Cetatea Alba Carolina și este gândit ca un penthouse, având parter și etaj. 

Decorul este unul modern și oferă un ambient aparte unității de cazare. Apartamentul dispune de 2 camere, având o capacitate de maxim 6 persoane. Printre serviciile dintre care poți alege se numără și parcarea privată și micul dejun.