3 atracții de neratat dacă ajungi pe Transfăgărășan

Traseul Transfăgărășan este considerat unul dintre cele mai spectaculoase și încântătoare din întreaga Europă și nu numai, atât datorită înălțimii la care se află (altitudinea maximă pe care o atinge este de 2042 de metri), cât și datorită peisajelor pitorești ce îl înconjoară.

De asemenea, drumul Transfăgărășanului ne duce spre o sumedenie de atracții și obiective turistice, printre care 27 de viaducte, un tunel de 887 de metri (cel mai lung din România), lacuri de o frumusețe ireală și cascade fascinante.

Mânăstirea Curtea de Argeș

Singurul oraș de pe traseul Transfăgărășan este Curtea de Argeș, unde nu ai voie să ratezi mănăstirea cu același nume. Unul dintre cele mai populare obiective turistice din România, Mânăstirea Curtea de Argeș datează de la începutul secolului al XVI-lea, fiind ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab.

De acest lăcaș de cult se leagă o mulțime de legende, inclusiv cea a Meșterului Manole și a soției sale Ana. Această mănăstire este și locul de veci al membrilor familiei regale românești.

Cetatea Poenari

Un alt obiectiv turistic fascinant, Cetatea Poenari este un monument istoric din secolul al XIV-lea, aflat pe un vârf de munte ce domină Cheile Argeșului. Cetatea Poenari are cinci turnuri de apărare, iar zidurile fortăreței au 2-3 metri grosime.

Atenție, pentru a ajunge la ruinele cetății trebuie să urci nu mai puțin de 1.480 de trepte. În schimb, efortul merită pe deplin, deoarece panoramele pe care le poți admira de la înălțime îți vor tăia răsuflarea.

Descoperă și: Ce poți vedea în zona Snagov?

Valea lui Stan

Considerat drept cel mai frumos canion din România, Valea lui Stan este un traseu amenajat cu scări și cabluri, o adevărată provocare pentru temerari. Traseul este marcat cu punct roșu, durează aproximativ 4 ore și se face în circuit, atât intrarea, cât și ieșirea fiind pe marginea drumului Transfăgărășan.

Acest traseu parcurge o sumedenie de locuri pitorești, cu cascade, stânci înalte și multă vegetație bogată. Atenție însă, vei avea nevoie de echipament special pentru a parcurge acest traseu!

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.