5 activități de primăvară pentru întreaga familie

Photo 197880338 © NataliaderiabinaDreamstime.com

După un an atât de capricios, guvernat de reguli schimbătoare și multe știri negative, vă doriți cu siguranță să profitați cât mai mult de vremea bună de afară și să petreceți cât mai mult timp în aer liber. Echipa Travelminit.ro a realizat pentru voi o listă cu activități de primăvară distractive pentru copii și adulți, indiferent de orașul în care locuiești.

Te rugăm să nu privești acest ghid ca pe o listă obligatorie. În schimb, transformă această listă într-un top de activități pe care să le alegi împreună cu cei dragi și porniți în noi aventuri!

Drumeții

Photo 98489599 © Michelangelo OprandiDreamstime.com

Fă tot posibilul pentru a permite copiilor să exploreze spațiile sălbatice naturale cât mai des posibil. Petrecerea timpului în natură are avantajul de a le permite copiilor să își consume energia și să învețe multe lucruri interesante despre mediul înconjurător.  

Câteva drumeții ușoare pe care le poți face alături de cei mici: Bușteni – Cascada Urlătoarea, Slănic Moldova – 300 de trepte, Fundata – Drumul forestier.

Plimbări cu bicicleta

Photo 164122562 © Yelizaveta TomashevskaDreamstime.com

Mersul pe bicicletă poate fi o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate de unul singur, dar este, de asemenea, o modalitate foarte plăcută de a petrece timpul cu cei apropiați.

Copiii sunt, în general, mult mai rapizi la dobândirea abilităților de mânuire a bicicletelor. Însă, datorită nivelului lor de vârstă și experiență, necesită, de asemenea, o supraveghere mai mare, precum și un antrenament consecvent asupra faptului că traficul poate fi foarte periculos. Dar acest lucru este destul de clar pentru fiecare părinte. 

Puteți porni în plimbare în cel mai apropiat parc sau, în zonele verzi din afara orașului!

Picnic

Photo 97405507 © Vasyl DolmatovDreamstime.com

Primăvara este sezonul perfect să mergi la picnic! Ce modalitate mai bună de a profita la maximum de vremea frumoasă decât de a petrece un timp de calitate afară cu cei pe care îi iubești cel mai mult? Pe măsură ce vă pregătiți pentru acele ieșiri relaxate cu familia, este important să vă asigurați că toată lumea are ținute confortabile pe care le poate purta.

Tot ce aveți nevoie pentru un picnic reușit? O pătură, un coș plin de bunătăți ușor de servit și vreme însorită.

O activitate pe care o puteți practica la picnic este să vă bucurați de copacii proaspăt înfloriți și să îi povestești celui mic despre schimbarea anotimpurilor. 

Pescuit

Photo 156648087 © Viacheslav IacobchukDreamstime.com

Copiii se vor simți mai curajoși și expansivi dacă văd că această activitate este naturală pentru tine. Îți sugerăm să verificați locul de pescuit unde intenționezi să mergeți, să verifici dacă este un mediu sigur pentru copii.

Acest lucru te va ajuta să te obișnuiești și cu locul, cu tipul de pește și uneltele pe care trebuie să le iei cu tine. 

De asemenea, fii pregătit! Maratonul de pescuit s-ar putea să fie mai scurt decât estimezi. Fii atent la starea de spirit a familiei tale, așa vei observa când pescuitul și-a pierdut atracția. Apoi, este timpul să vă îndreptați  spre altă activitate. Ideea este ca distracția pescuitului să rămână activă, astfel încât cei mici vor dori să meargă la pescuit și în altă zi. 

Pe de altă parte, vă sfătuim să fiți deschiși la activități conexe. Pentru non-pescari, o ieșire la pescuit distractivă cuprinde mai mult decât simpla lansare a undiței. Poate include totul, de la ambalarea prânzului la adunarea sau cumpărarea momelii, vizionarea de noi obiective, explorarea țărmului, fotografierea soarelui și a mediului înconjurător. (de cautat linkuri cu articole cu zone de pescuit pe site)

Plimbare la Grădina Botanică

Photo 154598408 © Julia BadauDreamstime.com

Familiile se bucură întotdeauna să se îndrepte spre o grădină botanică atunci când totul înflorește. Florile colorate și miresmele plăcute sunt o adevărată atracție pentru cei mici. Le place, de asemenea, să vadă fluturi și alte insecte care își văd de „treabă” în grădini.

De regulă, în grădinile botanice poți întâlni specii mai rare de plante, cu o poveste aparte. Lasă-i pe cei mici să le descopere și să-și dezvolte imaginația. O grădină botanică musai de vizitat este cea din Cluj-Napoca.

Iată aici mai multe grădini botanice pe care să le ai în vedere!