5 evenimente pe care n-ar trebui sa le ratezi vara asta în Romania

Sursa foto: Melinda Nagy

Chiar daca vara asta nu planuiesti sa pleci din Romania, asta nu inseamna ca nu te poti distra pe cinste. In intreaga tara exista evenimente care mai de care mai interesante, festivalurile castigand teren in randul persoanelor dornice de distractie.

Poti merge la festivaluri de film, de muzica sau de teatru si te poti delecta cu o mumltime de evenimente business, toate extrem de interesante. Vom lasa evenimentele business deoparte insa, prezentandu-ti 5 evenimente artistice pe care nu ai cum sa le ratezi. De fapt, ai cum, dar s-ar putea sa regreti.

1.TIFF Cluj Napoca. TIFF este acronimul de la Transilvania Internațional Film Festival. Este un eveniment excelent în care timp de 10 zile vei vedea o mulțime de filme romanesti. Vei fi surprins  de faptul ca multe dintre aceste filme sunt de-a dreptul excelente.

Evenimentul are filmul drept ingredient principal, nu te vei uita doar la filme daca ajungi la TIFF. Vei putea participa la fel de fel de seminarii si workshopuri, vei dansa pana te dor picioarele la concerete si petreceri si vei degusta cele mai bune mancaruri ardelenesti.

Festivalul are loc in Cluj-Napoca intre 31 mai si 6 iunie, iar locuri de cazare gasesti aici!

Waha. Dacă iubești muzica buna si armonia, Waha este pentru tine. Este un festival muzical ce se petrece in padurea din Micfalau si atrage o multime de oameni frumosi.  Decorul este unul de basm, cu vegetatie, multe culori si amenajare simplista, de camping, iar faptul ca nu ai semnal la telefon atrage un farmec si mai mare.

Pentru a ajunge la Waha trebuie sa mergi in judetul Covasna, Batanii Mari, intre 11 si 15 iulie. Cazare gasesti tot pe Travelminit, o multime de pensiuni fiind foarte atractive.

Electric Castle. Este unul dintre cele mai titrate festivaluri din Romania are toate sansele sa atraga in fiecare an din ce in ce mai multi oameni. Sute de mii de tineri vin sa asculte muzica electronica cu influente reggae, dub si rock, iar cele 4 zile de iulie sunt presarate cu bautura si mancare buna. Daca se ia in considerare ca exista si o roata de balci si proiectii pe ruinele unei castel medieval, evenimentul este unul complet.

Daca pana acum nu ai fost la Electric Castle, anul acesta este cea mai buna ocazie sa o faci. Festivalul se desfasoara intre 17 si 21 iulie in Bontida, judetul Cluj, la Castelul Banffy.

FITS. Sibiul are și el evenimentele sale care atrag o multime de oameni din tara si din strainatate. Fits este un festival de teatru cu o istorie de peste 25 de ani, care dureaza 10 zile si este o adevarata desfatare pentru pasionatii de cultura.

Aceasta sarbatoare a artelor este a treia cea mai mare din intreaga Europa si si-a consolidat pozitia odata ce Sibiul a preluat titlul de Capitala Culturala Europeana.

Daca gasesti bilete, caci se vand foarte repede, merita sa mergi in Sibiu intre 14 si  21 iunie.

Street Delivery. Evident, Bucurestiul are și el festivalurile sale, începând cu Bookfest, continuand cu numeroase festivaluri de film, concerte sau festivaluri muzicale. Ne vom opri atentia asupra Street Delivery, un eveniment care dureaza 3 zile, intre 14 si 16 iunie, transformand strada Arthur Verona in cel mai colorat loc din Bucuresti. Bucate delicioase, oameni non conformisti, culori si, cu putin noroc, mult soare, toate sunt ingrediente care transforma acest festival intr-unul la care merita sa iti bifezi prezenta.

Sunt doar cateva dintre numeroasele evenimente la care poti participa. Totul este sa iti faci un plan bine stabilit si sa iti transformi vara intr-una de neuitat.