5 sugestii pentru mini-vacanta de Sfanta Marie

Dziewul/Shutterstock.com

Anul acesta, romanii au fost mai mult decat bucurosi sa afle ca foarte multe sarbatori religioase sau evenimente istorice s-au transformat in zile libere, ba mai mult, in combinatie cu alte zile libere au devenit mini-vacante. Unul dintre cazurile fericite in care o sarbatoare religioasa s-a transformat in vacanta este cel al zilei de 15 august in care crestinii ortodocsi sarbatoresc Adormirea Maicii Domnului. Deoarece 15 august este o zi de marti in acest an, 14 august – ziua de luni –  a fost si ea declarata zi libera. Astfel, romanii se pot bucura de o mini-vacanta de 4 zile, daca punem la socoteala si zilele de weekend.

Pentru cei care inca nu si-au facut planuri pentru jumatate lunii august, echipa HotelGuru a pregatit o lista cu 5 destinatii numai bune pentru un sejur relaxant.

1.Sibiu

Cine n-a ajuns pana acum in Sibiu, cu siguranta ar trebui sa isi faca drum pana in inima Transilvaniei si sa descopere unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania. Iubit deopotriva de turistii romani si cei straini, Sibiu este cunoscut pentru cladirile superbe din centrul orasului si pentru lacasurile de cult de poveste ce se gasesc aici. Printre cele mai faine locuri din Sibiu se afla Muzeul Brukenthal, Muzeul ASTRA, Catedrala din Sibiu si Podul Minciunilor.

Sugestie de cazare: 

2. Turda

Turda se afla in apropierea orasului Cluj-Napoca si este cunoscut datorita salinei spectaculoase din zona. Pozele din Salina Turda au facut inconjurul lumii cu ajutorul retelelor de socializare si au atras o multime de turisti straini dornici sa descopere frumusetile aflate pe meleagurile romanesti. Efectele curative ale Salinei Turda nu sunt singurele motive pentru care vizitatorii aleg sa isi petreaca zile intregi in subteran, la acestea adaugandu-se si o multime de activitati pe care atat cei mici cat si cei mari le pot interprinde in interiorul salinei. Printre ele se numara minigolful, bowlingul, biliardul si tenisul.

Cazare gasesti aici!

3. Statiunea Muntele Baisorii

Ramanem in Ardeal, intr-un loc mai putin cunoscut – Statiunea Muntele Baisorii. Cu peisaje spectaculoase si un aer extrem de bogat in ozon, statiunea de la poalele muntilor te va fermeca din primele clipe. Daca esti in cautarea unui loc retras, linistit si lipsit de aglomeratie iti recomandam cu caldura sa incerci Hotelul Alpin aflat in statiune.  Un sejur de 3 nopti in timpul mini-vacantei de Sfanta Marie costa 330 de lei/ 2 persoane.

4. Slanic Moldova

Situata in judetul Bacau, statiunea Slanic Moldova este una dintre cele mai cautate destinatii de vara in special de catre persoanele care isi doresc o vacanta relaxanta in care sa se bucure se tratamente naturiste. Statiunea cu caracter permanent este renumita pentru tratamentele pentru ameliorarea afectiunilor duodenale, hepatobiliare, cardiovasculare, post-traumatice si ginecologice.

Sugestie de cazare:

5. Sighisoara

Nu credem ca exista vreun moment al anului care sa nu fie potrivit pentru o escapada in Sighisoara. Aceasta “perla” medievala a Romaniei a reusit sa aduca in tara un numar impresionant de turisti din toate colturile lumii si sa ii fascineze pe fiecare in parte. Stradutele inguste te poarta printre povestile scrise acum zeci, poate chiar sute de ani, iar cladirile colorate insenineaza orice zi posomorata.

Sugestii de cazare:

Cauti cazare in Romania? Gasesti pe Travelminit.ro!