7 idei pentru vacanta de 1 mai

Cristian Balate/Shutterstock.com

Vacanta de 1 mai este una dintre cele mai asteptate perioade ale anului. Distractia si voia buna sunt in toi oriunde in tara, iar petrecaretii sunt la orice pas. Fie ca alegi sa dai o fuga la munte, fie ca decizi sa incerci apa marii pentru prima oara anul acesta, vacanta de 1 mai trebuie marcata cu o mica excursie. Daca esti in pana de idei sau vrei sa incerci un loc nou, echipa Travelminit iti recomanda cele mai tari experiente pentru vacanta de 1 mai.

1. Danseaza pana dimineata pe plaja din Vama Veche

Danilovski/Shutterstock.com

Vama Veche este cunoscuta drept un loc in care distractia este ca la ea acasa, mai ales in zilele de sarbatoare. O destinatie cu traditie pentru vacanta de 1 mai, Vama Veche este o statiune cu de toate. Daca pana acum cativa ani, Vama era preferata mai mult de tinerii dornici de aventura care preferau cazarea la cort pe plaja, acum lucrurile stau altfel in Vama, si vei gasi aici atat hoteluri ce ofera conditii excelente de cazare, cat si pensiuni pe care poti sa le inchiriezi integral si in care sa petreci pana dimineata alaturi de prietenii tai.

2. Da o tura cu mocanita

Barsan ATTILA/Shutterstock.com

Anul acesta de Ziua Muncii este ocazia potrivita sa vizitezi Valea Vaserului si sa admiri Parcul Natural Muntii Maramuresului la bordul unei mocanite. Peisajele de basm, atmosfera desprinsa parca din alte vremuri si aerul curat de munte te vor face sa te relaxezi si te vor ajuta sa iti incarci bateriile. Desi initial a fost folosita pentru a transporta lemne, astazi mocanita este una dintre cele mai cautate mijloace de transport de catre turistii care ajung in zona.

3. Exploreaza necunoscutul in Canionul Moldoveanu

ncristian/Shutterstock.com

In Muntii Fagarasului se afla un loc mai putin cunoscut in randul turistilor romani, si anume Canionul Moldoveanu. Aceasta formatiune spectaculoasa compusa din calcare si dolomite este unul dintre cele mai frumoase locuri din centrul tarii. Pentru a parcurge intreaga zona nu ai nevoie de mai mult de o zi, insa noi iti garantam ca nu te vei plictisi nicio clipa.

4. Relaxeaza-te intr-una dintre statiunile balneare din tara

Cristian Balate/Shutterstock.com

Nimic nu este mai placut decat un masaj relaxant intr-o zi de vacanta. Profita de toate beneficiile apelor termale si de mainile iscusite ale personalului din statiunile balneare din Romania si deconecteaza-te de la stresul de zi cu zi. Printre cele mai cunoscute locuri in care sa te bucuri de astfel de tratamente se afla statiunile: Baile Felix, Sovata, Baile Herculane, Baile Olanesti, Vatra Dornei, Amara si Slanic Moldova.

5. Sarbatoreste in stil medieval

Dziewul/Shutterstock.com

Transilvania gazduieste unele dintre cele mai frumoase si mai bine pastrate orase medievale din Europa de Est. Pe langa Sighisoara si Brasov care sunt cunoscute si in randul turistilor straini pentru farmecul aparte si starea excelenta a cladirilor, poti sa treci pe lista ta si orasele: Sibiu, Medias, Cluj Napoca, Sebes sau Bistrita.

6. Viziteaza “Tinutul Conacelor”

LeicherOliver/Shutterstock.com

Covasna este cunoscuta drept “Tinutul Conacelor” datorita numarului impresionant de conace si castele. Aproximativ 200 de resedinte ale fostilor nobili se afla pe teritoriul judetului Covasna si cateva dintre ele pot fi admirate si din interior. Daca nu stii ce poti sa faci un weekend intreg in Covasna, iti recomandam sa vizitezi orasul Sfantu Gheorghe si statiunea termala din zona.

7. Organizeaza un picnic la Palatul Mogosoaia

Radu Bercan/Shutterstock.com

La doar cativa kilometri de capitala tarii se afla un loc excelent in care sa iti petreci weekendul prelungit de 1 mai. Poti vizita palatul, te poti plimba linistit pe malul apei si de asemenea poti sa incerci si cateva activitati sportive. Profita de spatiul verde din jurul palatului pentru a face un picnic alaturi de familie sau prieteni.

Iti surade cel putin una dintre ideile de mai sus? Verifica aici ofertele zilei de pe Travelminit si planifica o escapada de weekend intr-una dintre destinatiile prezentate.