Atunci când vorbim despre Valea Prahovei, ne gândim la stațiuni montane foarte aglomerate, locuri de cazare foarte scumpe și, eventual, la monotonia adâncită de arhicunoscutele destinații vizitate în fiecare an de turiști. Travelminit vine însă în ajutorul tău și îți aduce în prim-plan și o parte a Prahovei pe care poate nu ai avut ocazia să o descoperi pe deplin, formată dintr-o serie de locuri mai retrase și diferite față de forfota cu care suntem obișnuiți, însă care păstrează frumusețea locală.
Mănăstirea Crasna din comuna Izvoarele
O primă destinație este lăcașul sfânt ortodox al Mănăstirii Crasna din comuna Izvoarele, Prahova. Aceasta se încadrează perfect în peisajul pitoresc românesc, fiind construită în pădure, lângă râul Crasna, la poalele munților Ursoaia. Lăcașul a fost înfiinţat în prima jumătate a secolului al XVIII-lea de către câţiva sihastri. Acesta nu și-a pierdut originalitatea nici până în ziua de azi. Aici, pelerinii și călugării se închină împreună în incinta mănăstirii.
Stațiunea Cheia
Situată la poalele Masivului Ciucaș, stațiunea montană Cheia este locul perfect pentru încărcarea bateriilor pe timp de weekend, fiind înconjurată de păduri de brad și fag la înălțimi de aproximativ 900 de metri. Datorită presiunii atmosferice coborâte și a aerului curat, fără praf și alergeni, stațiunea Cheia este cunoscută ca fiind un spațiu de recreere și tratament pentru cei care și-au suprasolicitat organismul sau suferă de hipertiroitism benign, rahitism și alte afecțiuni asemănătoare.
Barajul Măneciu
La fel ca și stațiunea Cheia, impresionantul baraj Măneciu este situat la poalele Masivului Ciucaș. Acesta are o înălțime de 75 de metri și este unul dintre principalele puncte de atracție de pe valea râului Teleajen, care se întinde de la stațiunea Cheia până la Vălenii de Munte. Lacul de acumulare Măneciu are un volum impresionant de 60 milioane de m³, iar zona este una liniștită și oferă vizitatorilor o serie de activități relaxante pe malul lacului, precum pescuitul sau plimbările cu barca.
Rezervația Glodeasa din Valea Doftanei
Glodeasa este una dintre puținele păduri virgine din România, fiind o zonă protejată și declarată drept sit de importanță comunitară în 2007. Peisajul este unul sublim, pe care oricine ar trebui să-l vadă o dată în viață. Pădurea, compusă din brazi și fagi vechi de 200-300 de ani, se află la o altitudine de 600-900 de metri. De asemenea, locul este unul divers și maiestuos, fiind completat de stânci, iazuri și pajiști, într-o armonie specifică pitorescului cadru natural românesc.
Fiecare din aceste destinații din județul Prahova este cât se poate de ofertantă pentru vizitatorii care caută un weekend liniștit, relaxat, care să-i ajute să uite de grijile de la birou. Dacă vreuna dintre aceste locații ți-au atras atenția, intră pe www.traveminit.ro ca să rezervi cazare și să descoperi bijuteriile ce sălășluiesc în Prahova și să evadezi din cotidian.