Dacă vrei să descoperi cele mai frumoase regiuni ale țării noastre, îți propunem un sejur în Banat, o zonă cunoscută pentru bogăția culturală, istorică, naturală, cu orașele sale pline de culoare și cu satele sale cu peisaje pitorești. Iată câteva atracții care nu trebuie să îți scape.
Muzeul Satului Bănățean
Muzeul Satului Bănățean se află la marginea orașului Timișoara și este destinația perfectă pentru cei care vor să descopere tradițiile bănățene, în timp ce fac o călătorie în timp, într-un sat bănățean autentic. Colecția impresionantă a muzeului include locuințe tradiționale, obiecte și ustensile utilizate în gospodării, o biserică de lemn din secolul al XVIII-lea (adusă din localitatea Sânmartin), ateliere de prelucrare a lânii și a fierului, și o moară. Tot acolo sunt organizate o mulțime de evenimente culturale, printre care spectacole folcloristice și expoziții, precum și diverse festivaluri, cum ar fi Festivalul Cireșelor sau Festivalul Vinului.
Citește și: Ce reprezintă fiecare tip de cameră din hoteluri? Economy, standard, deluxe, suită, bungalow
Rezervația Naturală Cheile Nerei, județul Caraș-Severin
Dacă vrei să petreci momente de relaxare în natură și să descoperi peisaje unice, trebuie să pui la cale o excursie în Rezervația Naturală Cheile Nerei, pe care o vei găsi în apropierea orașului Anina, din județul Caraș-Severin. Aceasta găzduiește o mare varietate de specii de plante și animale, multe dintre ele fiind rare și protejate de lege. Ursul brun, cerbul, lupul, râsul și vulturul pescar sunt doar câteva dintre acestea. Rezervația se întinde pe o suprafață de 36.000 de hectare și include monumente naturale impresionante precum cascada Beu, cascada Șușara sau izvorul Bigăr. Cheile Nerei au luat naștere în urma eroziunii produsă de râul Nera asupra stâncilor, formând canionul cu pereți verticali de peste 200 de metri.
Clisura Dunării
Clisura Dunării este o altă regiune naturală spectaculoasă pe care o vei găsi în Banat, mai exact, în sud-vestul țării, în apropierea graniței cu Serbia. Are o lungime de aproximativ 120 kilometri cuprinzând zona dintre Baziaș și Porțile de Fier. Cât timp ești acolo, îți propunem să faci o plimbare cu barca în care să admiri peisajul de poveste compus din stânci, dealuri, munți și păduri. Printre atracțiile care trebuie să se regăsească în lista ta de călătorie se numără cetatea medievală din Orșova, fortăreața medievală din Drobeta-Turnu Severin, mănăstirea Dervent, peștera Veterani sau Golful Dubova, și cheile Ciucaru Mare și Ciucaru Mic.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.