Aquapark Nymphaea – o noua atractie turistica in Oradea

Aquapark Nymphaea, OradeaOradea se afla la o distanta mare de Bucuresti dar locuitorii oraselor din vestul sau centrul tarii ar trebui sa ia in considerare un city break in acest oras. Oradea este un oras micut, cu un aer aparte si care ofera o multime de atractii turistice: cetatea Oradei, care este cea mai bine pastrata cetate in stil renascentist italian din Europa Centrala; cladiri istorice ca Palatul Baroc, Palatul Apollo sau Palatul Levay. Toate aceste obiective iti vor schimba parerea despre orasul Oradea.

Un alt obiectiv important in zona este Statiunea Baile Felix, aflata la aproximativ 8 km de oras. Banii investiti in hotelurile, centrele de agrement si locurile de distractie din statiune au atras de-a lungul ultimilor ani un numar tot mai mare de turisti.

Ca si cum acestea nu ar fi fost de ajuns, incepand cu luna viitoare in oras se va deschide si un complex acvatic la cele mai inalte standarde. Constructia aquapark-ului Nymphaea a inceput in iarna anului 2015, iar receptia a avut loc in luna Mai a acestui an, deschiderea oficiala catre public fiind planificata pentru iulie 2016.

Aquapark-ul Nymphaea are o suprafata de 7 hectare, se afla pe locul fostului strand al municipiului Oradea si a costat 88,3 milioane de lei (dintre care 32,3 milioane lei provin de la Uniunea Europeana, finantarea fiind nerambursabila).

Aquapark-ul beneficiaza de 6 corpuri in care se afla vestiarele, restaurantul, cabinetul medical, 13 bazine acoperite, 4 tobogane care se afla in interior. Cu siguranta, cea mai indragita zona va fi cea din corpul 4 in care se afla toboganele exterioare, turnul atingand 18 metri inaltime.

Pe langa cele mentionate mai sus se adauga 5 bazine exterioare (cu valuri, pentru sarituri, olimpic, pentru copii si pentru adulti), un teren multifunctional de sport (baschet, fotbal, handbal), 2 terenuri de volei pe plaja, 2 mese pentru tenis de masa.

Bazinele cu apa recirculata, tratata si filtrata corespunzator si masajul cu apa prezent la 4 bazine (3 interioare si 1 exterior), fac din complexul Nymphaea sa fie cel mai modern aquapark din vestul Romaniei.

Cazare in Oradea puteti gasi aici.

*Sursa foto: www.bihon.ro